dijous, 7 de setembre del 2017

#JoSigno: alcaldes i alcaldesses de tot Catalunya es comprometen a donar suport al referèndum d’autodeterminació.

El decret signat a Borrassà. 
Malgrat les amenaces del president del Govern espanyol, diversos alcaldes i diverses alcaldesses signen el decret de suport a l'1-O.  


  





TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 07/09/2017  
Borrassà/Figueres/Verges (Alt Empordà).-   

Segons un despatx de l’Agència Catalana de Notícies alguns alcaldes i alcaldesses estan signant, des de primera hora del matí, decrets per donar suport al referèndum de l'1-O en resposta a la carta rebuda, durant la matinada, on el Govern de la Generalitat informa els ajuntaments que comptarà amb els locals municipals.
Els alcaldes i les alcaldesses que, de moment, estan signant decrets d'alcaldia són del PDeCAT, ERC i CUP, i n'estan informant a través dels seus comptes de Twitter.
En els decrets d'alcaldia s'acorda donar suport al referèndum convocat per l'1 d'octubre i es comprometen a complir les previsions de la Llei del Referèndum d’Autodeterminació aprovada ahir al vespre, el 6 de setembre.  També es preveu donar compte del decret en la pròxima sessió plenària així com informar-ne al Govern de la Generalitat i a les entitats municipalistes.
Entre els alcaldes que ja han signat hi ha l'alcaldessa de Sant Cugat del Vallès (Vallès Occidental) i presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa; l'alcalde d'Igualada (Anoia), Marc Castells; l'alcalde de l'Ametlla de Mar (Baix Ebre), Jordi Gaseni; l'alcalde d'Argentona (Baix Maresme), Eudald Calvo; i el del Port de la Selva (Cap de Creus, Alt Empordà, comtat de Peralada), Josep Maria Cervera, l'alcalde de Borrassà (Alt Empordà, comtat de Besalú), Ferran Roquer; el de Tortosa (Baix Ebre), Ferran Bel; el de Celrà, Dani Cornellà (Gironès, comtat de Girona); l’alcaldessa de Sant Quirze del Vallès (Vallès Occidental), Elisabeth Oliveras; l’alcaldessa d’Aitona (Segrià), Rosa Pujol; l’alcalde de Riudoms (Baix Camp), J. M. Cruset; el de Moià (Moianès), Dionís Guiteras; el de Manresa (Bages), Valentí Junyent; el de Ripoll (Ripollès, comtat d’Osona), Jordi Munell; l’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú (el Garraf), Neus Lloberas; l’alcalde de Mollerussa (Pla d’Urgell), Marc Solsona; el de Gironella (Berguedà, comtat de Berga), David Font; el de Sallent (Bages), David Salsoni; entre d'altres.
Per la seva part, l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas (PDeCAT), ha signat digitalment el decret de suport al referèndum aquest dijous matí. A més, ha penjat a les xarxes socials un vídeo institucional on anima tothom a votar i explicita que "l'Ajuntament de Girona està inequívocament al costat del referèndum com a via d'expressió democràtica". Madrenas governa en coalició amb el PSC, que ja ha expressat que no posarà "pals a les rodes" i que l'1-O no ha de comportar tensió dins l'equip de govern municipal gironí, format pel PDeCAT i el PSC. Al vídeo institucional, Madrenas fa una crida a la participació i defensa que el referèndum és una expressió democràtica. "Malgrat les amenaces, hem de ser contundents en al defensa del dret a vot", exposa.
A banda del de Girona, al llarg del matí bona part de les alcaldesses i els alcaldes en les comarques gironines, com les i els de Figueres (Alt Empordà, comtat de Besalú), Olot (la Garrotxa, comtat de Besalú) o Salt (Gironès, comtat de Girona), han signat el document enviat pel Govern de la Generalitat.

Plens extraordinaris 
El segon punt dels decrets signats pels alcaldes especifica que es donarà compte de la resolució al ple dels ajuntaments. Els consistoris governats per la CUP ja han començat a convocar plens extraordinaris per ratificar el decret aquest mateix dijous. És el cas de Celrà (Gironès, comtat de Girona), que celebrarà una sessió a un quart de quatre de la tarda i Verges (Baix Empordà, comtat d’Empúries), que ha convocat tots els regidors a les vuit del vespre.  

Malgrat les amenaces del president del Govern espanyol, diversos alcaldes i diverses alcaldesses signen el decret de suport a l'1-O 
El president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, no ha trigat a respondre la petició del president del Govern de la Generalitat, Carles Puigdemont, als 947 alcaldes i alcaldesses del Principat perquè cedeixin els locals municipals que habitualment s’utilitzen com a col·legis electorals en els diferents comicis. Segons VilaWeb, no obstant això, malgrat la petició per carta del cap de l’Executiu espanyol a cadascun dels alcaldes i alcaldesses perquè “impedeixin o paralitzin qualsevol iniciativa sobre l’organització del referèndum”, diversos d’ells han signat el decret de suport a la votació de l’1 d’octubre i ho han fet públic al Twitter amb el coixinet #josigno.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada