divendres, 22 de setembre del 2017

500) CRÒNICA CINC-CENTES DE LA CROADA DE L’ESPANYA NEGRA


Resultat d'imatges de 500
JA VAN CINC-CENTES CRÒNIQUES DE LA CROADA DE L’ESPANYA NEGRA 
La monarquia borbònica per mitjà de la Fiscalia de l’Estat declara la guerra al poble català en forma d’una causa general de sedició (aixecament contra l’Estat) a l’Audiència Nacional del Regne a tothom que es manifesta a favor de les llibertats democràtiques i pel dret a l’autodeterminació mentre l’estudiantat lidera la resistència democràtica des de la Universitat de Barcelona.  
La Universitat de Barcelona, estat major de la resistència estudiantina a l'ofensiva repressiva de l'Estat.   
El govern Rajoy vol emplenar els estadis de persones preses en un veritable cop d’estat de la monarquia espanyola.    
En el Tercer Dia de la Revolució de Setembre: decidim-ho tot! Només des dels carrers ho aconseguirem!   
Amb referèndum o sense cal proclamar la República. Vaga general inclusiva en defensa de la Revolució de Setembre!   
L’estudiantat ocupa el Rectorat de la UB contra la repressió, on hi haurà assemblees i seminaris durant tot el cap de setmana.   
Una gran quantitat de joves s'han aplegat a la universitat convocats per la plataforma Universitats per la República sota el lema 'Buidem les aules, omplim els carrers'.   
Es presenta el manifest 21-S contra el referèndum.   
L'acte va comptar amb el suport de l'expresident de la Generalitat, Pepe Montilla.   
Joaquim Forn: “L’Estat espanyol prepara la intervenció dels Mossos”.  
El conseller d'Interior denuncia la voluntat de l'Estat espanyol de substituir els comandaments de la policia autonòmica catalana.   
Episodi de la Revolució de Setembre: Manifestants independentistes van hissar una estelada al pal de la bandera  de la caserna de la Guàrdia Civil a Manresa.  


[Barcelona (República Democràtica i Social Catalana) 22/09/2017]   
L’AMIC DEL POBLE    

La monarquia borbònica per mitjà de la Fiscalia de l’Estat declara la guerra al poble català en forma d’una causa general de sedició (aixecament contra l’Estat) a l’Audiència Nacional del Regne d’Espanya a tothom que es manifesta a favor de les llibertats democràtiques i pel dret a l’autodeterminació mentre l’estudiant lidera la resistència democràtica des de la Universitat de Barcelona. El govern Rajoy vol emplenar els estadis de persones preses en un veritable cop d’estat de la monarquia espanyola.
En el Tercer Dia de la Revolució de Setembre: decidim-ho tot! Només des dels carrers ho aconseguirem! Amb referèndum o sense cal proclamar la República. Vaga general inclusiva en defensa de la Revolució de Setembre! 
Dos dies després de l’assalt il·legal a la Generalitat per part de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional espanyola, l’estudiantat de les universitats catalanes s’han manifestat contra la repressió impulsada pel Govern espanyol i en defensa del referèndum del primer d’octubre.
Cap a les dotze, una gran quantitat de joves s’han anat aplegant a la plaça de la Universitat convocats per la plataforma Universitats per la República sota el lema ‘Buidem les aules, omplim els carrers’.
A la concentració hi estaven convocats els estudiants, el professorat i la resta de treballadors de la Universitat i ha culminat amb l’ocupació del Rectorat i el cant dels Segadors en un claustre ple a vessar.
Simultàniament també han tingut lloc concentracions contra el cop d’estat monàrquic del PP i en defensa del referèndum de l’1-O a les diverses institucions del país.

Vergonya, vergonya, vergonya! 
Resultat d'imatges de Pepe MontillaMentre el Principat de Catalunya està ocupat per legions de policies espanyols i guàrdies civils i sotmès a un estat d’excepció de fet, en que els jutges actuen sota el dictat del Ministeri d’Interior del Govern monàrquic espanyol, el jacobinisme presenta un manifest, anomenat 21-S (el dia d’ahir) i que fa una crida a "la unitat i la solidaritat de la classe treballadora d'Espanya", i es posiciona amb un "no a la independència, no a la secessió de Catalunya, i no a l'1-O, que no té garanties democràtiques". L'acte de presentació d’aquest greuge a la història del proletariat mundial, a les cotxeres de Sants de Barcelona, va comptar amb la presència de l'expresident de la Generalitat, antic ministre del govern Zapatero i antic fabricador de coktails Molotov pel partit stalinista PCE (i)/PTE, Pepe Montilla, i del primer secretari del PSC, Miquel Iceta. Entre els qui s'han adherit al manifest hi ha l’exfiscal Carlos Jiménez Villarejo, Nicolás Sartorius, José Botella, Francesc Castellana Aregal, Enrique Senabre, Antoni Luchetti o Eulalia Vintró Castells. Els promotors del manifest són Isidor Boix, Victoria Corbacho, Manuel Gómez Acosta, Joaquim González Muntadas, Dolors Hernández Navarro, Jose Luis López Bulla, Pedro Lopez Provencio, Isabel López Chamosa, Francisco Neira, Josep María Rañé Blasco, Josep M. Rodríguez Rovira i Luis Romero Huertes, gran part stalinistes i antics líders de CCOO.
El manifest afirma descaradament que "la independència de Catalunya debilitaria greument la cohesió i la força de la classe treballadora en un moment històric decisiu, amb els desafiaments de fons de com revertir i superar els brutals impactes de la crisi, de les reformes laborals, de la desigualtat social cada vegada més aguda", ja que els signants defensen que "estem convençuts que cal sortir de l'actual confusió mitjançant un procediment amb plenes garanties democràtiques que superi l'actual bloqueig i permeti actualitzar el nostre ordenament jurídic i emprendre reformes estructurals, territorials i de distribució de competències que satisfacin les aspiracions i desitjos legítims de la ciutadania". El pamflet acaba dient que "per tot això el nostre pronunciament per desbloquejar la crisi política provocada a Catalunya va acompanyat de la convicció que cal tornar a situar, en l'eix de l'acció social i política, propostes d'acció col·lectiva per acabar amb polítiques que emparen la corrupció a Catalunya i a tot Espanya, per a l'aprofundiment dels drets civils, per la dignitat del treball i, en primer lloc, perquè la sortida de la crisi sigui veritat per a tota la ciutadania".  
Tot plegat en la pitjor lògica d’Azaña i Stalin que comportà la contrarevolució de maig de 1937 i la repressió de Negrín contra el Consell d’Aragó, per considerar que era un govern autònom il·legal a nivell constitucional republicà espanyol, i la persecució del POUM i l’assassinat d’Andreu Nin.

Joaquim Forn: “L’Estat espanyol prepara la intervenció dels Mossos” 
El jutge del núm. 13 de Barcelona recrimina al major dels Mossos poca implicació per perseguir el referèndum 
Ahir hi va haver una nova reunió a la fiscalia amb els cossos de seguretat. Amb una novetat: hi va assistir un membre de la secretaria d’Estat del Ministeri d’Interior espanyol, el tinent coronel Diego Pérez de los Cobos. Aquesta irregularitat, pel fet de barrejar descaradament el poder executiu i el judicial, va servir per a enviar un missatge als Mossos d’Esquadra: es prepara la intervenció de la policia catalana. El conseller d’Interior, Joaquim Forn, ha explicat que després de la intervenció econòmica es prepara una intervenció de la policia, excusant-se en l’aplicació dels articles 38.2 i 46 de la llei orgànica dels cossos i forces de seguretat espanyola. Forn denuncia que Pérez de los Cobos va anunciar clarament la voluntat d’intervenir els Mossos d’Esquadra en la reunió a la fiscalia.

La construcció d’un relat 
‘Això forma part d’un relat orientat a facilitar la intervenció dels Mossos –ha dit Forn–. Hi ha un atac claríssim contra la nostra policia.’ Així mateix, ha recordat la carta que ha enviat el ministre Zoido aquest matí anunciant el desembarcament de més efectius de la policia espanyola. ‘No aplicaran el 155 ni la llei de seguretat nacional per a fer aquesta intervenció’, diu Forn. Amb la llei orgànica de l’any 1986 ja en tenen prou, una llei que es va aprovar quan no s’havia fet el desplegament dels Mossos d’Esquadra i en un context completament diferent de l’actual. De fet, a la carta de Zoido s’apel·la a l’article 38.2 d’aquesta llei del 86.

Aplicació del 38.2 i el 46 d’una llei del 1986 
L’article 38.2 preveu l’assumpció del control de la seguretat pública per l’estat quan ho decideixin les autoritats estatals. L’article 46 parla de la concurrència dels diversos cossos en una operació determinada. I diu que seran els comandaments de les policies estatals que assumiran la direcció de l’operació conjunta. En la disposició addicional segona, diu que aquesta funció de coordinació pertoca a la junta de seguretat, si n’hi ha. El conseller Forn creu que hi ha la voluntat d’ometre aquesta disposició de la llei. I considera que això és una ‘vulneració de la realitat jurídica del nostre país’.
Segons Forn, l’estat espanyol construeix un relat que consisteix a titllar les mobilitzacions d’aquests dies de ‘tumultuàries’ (en el sentit que ho fa la carta que avui ha enviat al conseller el ministre Zoido), que és el concepte que es fa servir legalment per a justificar una intervenció dels Mossos d’Esquadra contra el delicte de ‘sedició’. Aquest relat coincideix, segons el conseller d’Interior, amb la voluntat explícita d’alguns mitjans de comunicació de malmetre la imatge dels mossos i deslegitimiar-ne les actuacions.

Resposta a la carta de Zoido 
Forn ha denunciat que aquesta actuació vulnera clarament l’estat de dret i les competències de la Policia de Catalunya, perquè passen per damunt de l’estatut d’autonomia i de la llei de la policia catalana. Per a justificar aquesta intervenció, Forn explica que s’ha anat preparant el relat i el desembarcament d’efectius de la policia ‘com no havia passat mai’. Forn respondrà aquesta tarda la carta de Zoido ‘donant les gràcies pel suport que ofereix, però deixant clar que els Mossos d’Esquadra tenen la capacitat d’ocupar-se tots sols de l’ordre públic a Catalunya en aplicació de les competències vigents’. El conseller ha retret amb to irònic que la comunicació del desplaçament d’efectius es faci avui, si ja fa setmanes que s’han fet evidents els desplaçaments i la presència de més policies espanyols a Catalunya. ‘Som capaços d’encarar una situació com la que vivim sense l’ajuda que ens ofereixen’, ha dit.

Les conseqüències perilloses que no acceptaran 
El conseller està preocupat per les conseqüències que podria tenir una intervenció d’aquesta mena de la policia catalana. ‘Voldrien veure el cos dels Mossos d’Esquadra dividit i fracturat’, ha dit. I ha anunciat que no acceptarien la intervenció, per bé que descartat que cap recurs legal pugui ser efectiu. Forn ha recordat la presència de Pérez de los Cobos a la reunió de fiscalia com una demostració que l’estat de dret s’ha interromput en aquest moment en relació amb Catalunya.

Passar per alt una instrucció explícita del 2008 
Forn ha recordat una instrucció del 2008 de la Fiscalia General de l’Estat sobre ‘la direcció pel ministeri fiscal de les actuacions de la policia judicial’. La instrucció diu: ‘Ni la direcció de la investigació policíaca ni la delegació a la fiscalia de la pràctica de diligències concretes, no pot representar que el fiscal es converteixi en un “cap” de la policia.’ També diu que el fiscal és un mer promotor de la investigació, però que ha de quedar clar sempre que correspon a la policia judicial l’activitat investigadora sobre el terreny, ‘utilitzant tècniques d’investigació científica i pràctica en què són experts’.
Forn denuncia l’actuació que té en aquest moment el fiscal que, contra la instrucció del 2008, actua com un cap de policia. El conseller lliga totes aquestes irregularitats a la voluntat de prendre el control dels Mossos. Forn insisteix a dir que, malgrat que les mobilitzacions són pacífiques, l’estat necessita presentar-les com a violentes i ‘tumultuàries’.

Una segona instrucció que no s’havia fet pública 
El conseller d’Interior també ha revelat una segona instrucció –que donava continuïtat a la més genèrica d’actuar contra els preparatius del referèndum– donada el 18 de setembre des de la fiscalia als Mossos d’Esquadra: s’ordenava a la policia catalana de redactar un pla específic contra el referèndum. Forn ha dit que la seva resposta va ser que els Mossos tenen capacitat de garantir l’ordre públic amb els efectius actuals del cos. Per tant, no s’ha lliurat cap pla concret a la fiscalia.
Com s’actuarà l’1 d’octubre?
‘Serem nosaltres que decidirem com cal actuar l’1 d’octubre’, ha dit Forn. I ha deixat clar que el comandament operatiu del cos correspon al major Trapero. ‘S’aplicaran sempre els criteris de proporcionalitat i d’oportunitat’, ha dit el conseller. Forn no ha volgut especular sobre quina fórmula concreta intentarà aplicar l’estat espanyol per controlar els Mossos. Per tant, no se sap si voldran destituir Trapero o si li voldran col·locar un comandament per damunt.
També ha recordat que la Llei de Seguretat Nacional espanyola, aprovada el setembre del 2015 (un any després del 9-N), es podria activar en el moment que hi hagués les suposades ‘mobilitzacions tumultuàries’. Aleshores, l’estat prendria un control absolut dels efectius de la policia catalana, segons la llei. Per això Forn ha destacat la importància de les mobilitzacions pacífiques, tal com han estat fins ara. I ha insistit en l’interès de determinada gent a crear aldarulls i situacions de desordre.  

Manifestants independentistes van hissar una estelada a la façana de la caserna de la Guàrdia Civil a Manresa 
L'estelada penja de la caserna de la Guàrdia Civil a Manresa.
En el marc de les protestes per l’assalt de la Guàrdia Civil a diferents dependències de la Generalitat el dimecres al vespre quan centenars d'independentistes van anar a manifestar-se davant de la caserna de la Guàrdia Civil a Manresa (Bages). La gentada  concentrada va a hissar una estelada al pal de la bandera de la caserna. La manifestació va anar fins a la caserna de la Guàrdia Civil després de la concentració popular per denunciar les detencions i registres practicats en relació al referèndum d’autodeterminació per l’1-O.

Joan Manuel Serrat aixeca la bandera contra l’autodeterminació del poble català 
Joan Manuel Serrat, la veu cantant dels seus amos del PSC/PSOE
Joan Manuel Serrat, cantant de la colla del PSC, considera que el referèndum convocat per l'1-O "no és transparent" i "no pot representar ningú", per bé que s'ha mostrat partidari dels referèndums pactats i concedits per l’Estat. També ha criticat que la Llei del Referèndum d’Autodeterminació la va tirar endavant en seu parlamentària una majoria que es troba "en minoria quant a nombre de ciutadans" i "a esquenes" dels diputats no independentistes i sense esmenes. Denuncia que tant des del govern del PP a l’Estat com des de la Generalitat s'ha aprofitat el conflicte polític per "tapar" anys de retallades i corrupció, i troba que s'ha creat a Catalunya "una gran factura social" que creu que "costarà molt de temps recuperar". Tot plegat, clavegueres del PSC/PSOE.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada