dilluns, 3 de juliol del 2017

Mobilitzats per la cruïlla d’Ordis de l’N-260

 Una part de la concentració, ahir a la tarda a la polèmica cruïlla.
Per quarta vegada, ahir veïnes i veïns de la contrada van tallar el trànsit per reclamar millores   



TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 03/07/2017   
Navata/Ordis (Alt Empordà, comtat de Besalú).-   

Llegim a la premsa convencional comarcal el fet que persones usuàries de la carretera, sobretot veïnes i veïns de Navata i Ordis (Alt Empordà, comtat d’Empúries), van tornar a tallar el trànsit a la cruïlla de l’N-260 i la C-26 entre les sis i les set de la tarda d’ahir per denunciar-ne la perillositat i reclamar al Ministeri de Foment del Govern espanyol “solucions segures ja!”, que era el lema de les pancartes i cartells que portaven.
Hi van participar unes 70 persones --en alguna de les tres concentracions anteriors s’hi van aplegar fins a 150 manifestants-- i aquesta vegada va tenir més incidència sobre el trànsit, probablement degut a l’inici de la temporada de platja. Per tal d’evitar grans embussos, el tall es va repartir en quatre tongades de cinc minuts --en les anteriors ocasions se n’havien fet dues de deu minuts--, amb agents dels Mossos d’Esquadra regulant-ho. Tot i així, les cues van ser considerables i alguns conductors van decidir recular. En passar davant de la gent que es manifestava, només alguns afectats es mostraven enutjats, mentre que molts altres feien senyals d’aprovació i de suport. “És que el que reclamem no és només per a la gent de la zona, sinó per tothom que passa per aquí”, recordava una de les persones participants.

A DOS NIVELLS 
En aquest punt hi conflueix el trànsit entre Olot i Figueres (N-260) i el que es desplaça des d’aquest punt cap a l’N-II, l’AP-7 i la costa per Ordis i Borrassà (C-26, que esdevé una mena de variant de Figueres). La cruïlla inclou un vial central i la consegüent invasió del carril contrari pels que venen d’Ordis i trenquen cap a Besalú, i pels que van de Figueres a Ordis. “Tal com està ara, es facilita l’error humà i hi ha molt risc d’accidents”, deia l’alcalde de Navata, Jaume Homs. L’objectiu de les mobilitzacions és que s’hi millori la senyalització (això Foment ja ho ha fet parcialment) i es reestructuri la cruïlla. Homs va explicar que de les converses amb Foment se’n desprèn que es plantegen un encreuament a dos nivells. Queda descartat, per motius tècnics, fer-hi una rotonda.

MËS CONVOCATÒRIES L’AGOST I EL SETEMBRE 
Mentre no es concreti cap projecte, els talls continuaran. Ja han sol·licitat permís a Interior per fer-ne dos a l’agost i dos més al setembre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada