dilluns, 24 de juliol de 2017

L’oposició a la línia d’alta tensió de Red Elèctrica Espanyola talla la C-66 a Bordils

Mar Masferrer llegint el manifest 
Una vuitantena de persones participen en la protesta de Salvem la Llera del Ter, en què es van fer dos talls de trànsit de cinc minuts a la carretera de Palamós per repartir informació als conductors.  
Hi havia dues pancartes en contra la línia --amb el logotip de la CUP-- i una de suport a les persones encausades per la lluita contra la MAT.  
  
TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 24/07/2017   
Bordils (Gironès, comtat de Girona).-   

Llegim en la premsa convencional gironina que una vuitantena de persones van participar ahir a la tarda a Bordils (Gironès, comtat de Girona) en la concentració, tal com estava anunciada, convocada per la plataforma Salvem la Llera del Ter per tal de demanar la paralització de la línia d’alta tensió que Red Elèctrica Espanyola (REE) vol fer a la zona.
La gent convocada es va concentrar a les set de la tarda, com estava previst, a l’encreuament de la C-66 amb la carretera de Juià, just a l’entrada de Bordils, i amb tres pancartes reivindicatives --dues en contra la línia amb el logotip de la CUP i una de suport a les persones encausades per la lluita contra la MAT-- va procedir a fer talls intermitents a la carretera C-66. Se’n van fer dos d’uns cinc minuts cadascun, que la gent va aprofitar per repartir informació de la seva lluita entre els conductors que venien de la Costa Brava. La majoria dels conductors van aguantar amb humor la cua, i en passar pel lloc de la concentració van fer tocs de clàxon de suport, tot i que algun indocumentat es va empipar.

Arguments en contra REE 
En els fulls s’informava dels arguments de la plataforma contra la línia d’alta tensió de 220 kV que ha d’unir la subestació elèctrica de Juià i la subestació de la Farga 3 (que forma part de la MAT i està ara en construcció just al límit del terme que separa Cervià de Ter i Medinyà), i que passarà pels municipis de Juià, Celrà, Bordils i Cervià. Així, s’hi exposava que el projecte, que preveu construir 20 torres de 50 metres, tindrà “conseqüències desastroses” tant pel que fa a “destrucció de la flora i la fauna” com pel que fa a “problemes de salut”, a més d’alertar de la seva “proximitat a habitatges i espais forestals d’alt valor paisatgístic” i denunciar la “manca de transparència i la imposició” del procés.

Seguiran les protestes per aconseguir aturar aquesta línia de REE  
Una membre de Salvem la Llera del Ter, Mar Masferrer, va llegir un manifest durant la protesta en què, a més de repassar els arguments en contra de la línia, se subratlla que “no existeixen motius suficients per justificar-ne la necessitat” i s’insta REE a acceptar les al·legacions que han presentat en dos sentits: la paralització immediata del projecte i l’obertura d’un debat social amb els municipis per estudiar alternatives. En aquest sentit, Masferrer va explicar després a la premsa que REE “no ha fet cas” del conveni d’Aahrus, que, entre altres qüestions, preveu que abans de tirar endavant un projecte d’aquest abast es consulti amb el territori. La representant de la plataforma es va mostrar convençuda que encara són a temps d’aturar la línia i va anunciar que tenen previst continuar duent a terme actes de protesta.
En la mobilització hi va participar un alcalde dels pobles afectats, el de Celrà, Dani Cornellà (CUP), i també dos de pobles veïns que van solidaritzar-s’hi: el de Sant Julià de Ramis, Marc Puigtió ERC), i el de Sant Martí Vell, Robert Vila (ERC). 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada