diumenge, 30 de juliol del 2017

Les veïnes i els veïns del Pla de l'Horta de Sarrià s'uneixen contra les pudors i els sorolls de l’empresa paperera Hinojosa

Imatge d´arxiu de la façana de la paperera Hinojosa a Sarrià de Ter.Després d'una reunió acorden col·locar pancartes amb l'escrit «A Sarrià 0 [zero] pudors 0 [zero] olors» 



TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 30/07/2017   
Sarrià de Ter (Gironès, comtat de Girona).-   

Llegim en la premsa convencional gironina que les veïnes i els veïns del Pla de l'Horta de Sarrià de Ter (Gironès, comtat del Ter) han decidit adherir-se a la plataforma ciutadana que s'està creant per fer un seguiment de la problemàtica sobre males olors i soroll a la planta paperera Hinojosa del municipi, ser un interlocutor amb l’Ajuntament i poder coordinar i traslladar les reivindicacions que tenen. A més, també han decidit penjar pancartes amb l'escrit «A Sarrià 0 [zero] pudors 0 [zero] sorolls», ha informat Ràdio Sarrià després de la reunió de veïnes i veïns que havia convocat la plataforma i on hi van assistir prop d'un centenar de vilatanes i de vilatans.
Fins ara, només hi havia una Comissió de Seguiment on participen la direcció de l'empresa Hinojosa, un membre de l'equip de govern de l’Ajuntament i un membre de cada grup municipal de l'oposició a més d'una representació de veïns afectats. Tot i això, els veïns presents en la Comissió de Seguiment eren els més directament implicats i a títol particular. La plataforma veïnal, en canvi, aglutinaria totes les possibles persones afectades. Així ho van explicar al final del darrer ple municipal celebrat dilluns passat a Sarrià de Ter, on hi havia presents una cinquantena de veïnes i de veïns. Segons informava l'emissora de Sarrià de Ter i va confirmar l'alcalde, Roger Torrent, en el moment de donar-los la paraula en acabar la sessió plenària, les veïnes i els veïns van explicar que crearien la plataforma ciutadana. La intenció seria estar al costat del consistori i ajudar a coordinar i traslladar les reivindicacions i fer un seguiment de la problemàtica amb l'empresa.
Mentrestant, Roger Torrent, al seu torn, es va comprometre a rebre i treballar conjuntament amb la plataforma per resoldre el problema i els va recordar que el govern actuaria a partir d'ara amb contundència. Entre les mesures més contundents, la més recent és una sanció per soroll i, en paral·lel, un avís que es va fer arribar el passat dia 21 a l'empresa donant-los un termini de 15 dies per acabar amb les molèsties de males olors i sorolls que generen i que és inajornable, va sentenciar l'alcalde.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada