diumenge, 30 de juliol del 2017

La CUP de Ripoll vol que l’Església catòlica pagui l’IBI a l’Ajuntament

No hay texto alternativo automático disponible.Una sentència del tribunal comunitari europeu determina que les exempcions fiscals de què gaudeix al Regne d’Espanya l'Església catòlica, recollides en el Concordat entre l'Estat espanyol i el Vaticà, poden constituir ajudes estatals prohibides contràries a la lliure competència.   



TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 30/07/2017  
Ripoll (Ripollès, comtat de Ripoll).-  

En el marc de la revisió de les bonificacions en el pagament de l'IBI de que gaudeixen els centres de culte i escoles religioses de l’Església catòlica apostòlica romana, arran d'una resolució del Tribunal de Justícia de la Unió Europea la CUP de Ripoll (Ripollès, comtat de Ripoll) vol que també pagui l’IBI a l’Ajuntament de la ciutat.  
La sentència del tribunal comunitari europeu, emesa el juny passat, determina que les exempcions fiscals de què gaudeix al Regne d’Espanya l'Església catòlica, recollides en el Concordat entre l'Estat espanyol i el Vaticà, poden constituir ajudes estatals prohibides contràries a la lliure competència. En particular, s'incideix en activitats econòmiques, com ara l'educació no subvencionada, és a dir, a partir del Batxillerat.
Cal recordar que l'Ajuntament de Badalona (Barcelonès Nord) ja ha posat fil a l'agulla.

La CUP de Ripoll vol que l’Església catòlica pagui l’IBI  
El pagament de l’IBI i altres contribucions especials dels seus edificis per part de l’Església catòlica i la resta de confessions religioses que hi ha a Ripoll, és l’objectiu de la moció que la CUP a presentat en el ple de dimarts. Defensa que Ripoll hauria de cobrar l’IBI a partir de l’any 2018, per tal que no hi hagi un greuge comparatiu amb la resta de vilatanes i de vilatans. La moció insta l’Ajuntament de la ciutat a elaborar en tres mesos un cens dels béns immobles urbans i rústics censats i registrats a nom de les diverses confessions religioses per tal d’iniciar el procés de cobrar-les els corresponents impostos i contribucions.
La CUP de Ripoll i el seu portaveu municipal, Santi Llagostera, vol que amb aquesta mesura es posi l’accent en la laïcitat de Catalunya.     

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada