dilluns, 10 de juliol del 2017

Fortes mesures de seguretat al tanatori de Girona en el comiat d’un agent dels Mossos d’Esquadra, segons informa el Diari de Girona

Amb presència de Carles Puigdemont, Marta Madrenas i el senador convergent  Joan Bagué.  
Els Mossos entren al Centre d'Intel·ligència contra el Terrorisme i el Crim Organitzat.  
La Policia Nacional i la Guàrdia Civil formaran part dels operatius del 112.  

  
TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 10/07/2017  
Girona (Gironès, comtat de Girona).-  

Llegim avui al Diari de Girona que en el tanatori de Girona es va celebrar ahir al matí la cerimònia de comiat d’un agent dels Mossos d’Esquadra, Joan Vergara, mort el passat divendres, 7 de juliol. L’acte es va fer sota fortes mesures de seguretat.
Segons van informar a la premsa fonts del cos aquesta situació es va produir el nivell d’alerta antiterrorista que hi ha a Catalunya en l’actualitat.
 Precisament, a l’acte hi eren presents Carles Puigdemont i Marta Madrenas. Ambdós hi van assistir en àmbit personal així com el senador pel PDeCAT Joan Bagué.

 ELS MOSSOS ENTREN AL CITCO 
La Junta de Seguretat de Catalunya, reunida avui al Palau de la Generalitat per primera vegada en els darrers vuit anys, ha permès que el Govern autonòmic català hagi assolit diferents reivindicacions que tenia en matèria de seguretat. La reunió encapçalada pel president de la Generalitat, Carles Puigdemont, per la part catalana, i pel ministre d'Interior, Juan Ignacio Zoido, per part del Govern espanyol ha durat al voltant de dues hores i entre els acords assolits destaca el fet que els Mossos d'Esquadra s'integraran en el Centre d'Intel·ligència contra el Terrorisme i el Crim Organitzat (CITCO). Aquest organisme coordina les operacions sobre crim organitzat i terrorisme en tot Espanya. Fins avui hi formaven part la Policia Nacional, la Guàrdia Civil, el CNI i l'Ertzaintza, que s'acaba d'incorporar recentment.
La integració dels Mossos d'Esquadra al CITCO havia estat llargament demanada des del Govern de la Generalitat, argumentant que davant l'actual situació de nivell antiterrorista 4, la policia catalana no podia estar al marge del màxim òrgan de coordinació.
En la reunió s'ha arribat a l'acord pel qual s'estableixen els mecanismes d'intercanvi d'informació per a l'execució del Pla de Prevenció i protecció Antiterrorista, i també s'han signat dos acords per fer més operatiu l'intercanvi de les dades estadístiques de criminalitat i la interconnexió i interoperabilitat dels sistemes de violència de gènere i atenció a les seves víctimes.
En la Junta de Seguretat de Catalunya també s'ha aconseguit que el cos dels Mossos d’Esquadra formi part d'un altre grup en el qual es concreten les línies de treball qüestions de seguretat que després Espanya trasllada a altres òrgans de coordinació internacional.
Tot i que no s'ha signat l'acord, sí que s'ha signat el compromís perquè els Mossos d’Esquadra participin en les persecucions en calent dins l’Estat francès . Aquest extrem es tractarà més endavant en una comissió mixta, en la que també es tractarà de quina manera els Mossos podran participar de les bases de dades de l'Europol.
En la reunió d'avui, Estat i Generalitat també han acordat la integració de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil a l'estructura de trucades d'urgències del 112.
Per alguns sectors, aquesta acord podria ser una prova que abans de l’1 d’octubre, la data del referèndum d’autodeterminació, el Govern espanyol aplicarà la Llei de Seguretat Nacional a Catalunya, que entre altres coses els Mossos d’Esquadra passarien a dependre directament de l’Estat.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada