dijous, 13 de juliol del 2017

Els sospitosos dels atacs al Club Paradise haurien comès dotze delictes

Una grua retira el cotxe bomba, en una imatge del desembre del 2012.
El jutjat clou la investigació considerant que hi ha prou indicis racionals per acusar-los d’haver posat un cotxe bomba al macro prostíbul que hi ha a  la Jonquera.   
La magistrada de Figueres conclou que haurien comès delictes de receptació, furt, robatori amb força, estralls en grau de temptativa, amenaces, desordres públics, tinença d’explosius, dipòsit de municions, tinença il·lícita d’armes, falsedat documental i dos delictes de danys.  


TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 13/07/2017   
La Jonquera (Albera, Alt Empordà, vescomtat de Rocabertí, comtat de Peralada).-    

Llegim una noticia de fets diversos en la premsa convencional comarcal tal com es tracti d’una novel·la negra sobre el crim organitzat que des del temps del franquisme tardà s’ha incrustat a l’Empordà i al conjunt de la Costa Brava, que condiciona el dia a dia de les inversions immobiliàries i tota mena de negocis en els municipis.
Ara, llegim que hi ha indicis racionals, segons la premsa convencional, que els set sospitosos d’haver comès atacs contra el macro prostíbul Paradise de la Jonquera (Albera, Alt Empordà, vescomtat de Rocabertí, comtat de Peralada) haurien comès dotze delictes. Ho diu la magistrada del jutjat d’instrucció número 3 de Figueres (Alt Empordà, comtat de Besalú), que dilluns ja va dictar la interlocutòria de conclusió de sumari. Després de prendre’ls declaració, la magistrada ha redactat la interlocutòria, en què considera que hi ha elements de prova per processar els sospitosos. La titular del jutjat ara enviarà el sumari a l’Audiència Provincial de Girona, que posteriorment demanarà a les parts --acusacions i defenses-- que formulin els escrits de conclusions. De moment, la magistrada conclou que haurien comès delictes de receptació, furt, robatori amb força, estralls en grau de temptativa, amenaces, desordres públics, tinença d’explosius, dipòsit de municions, tinença il·lícita d’armes, falsedat documental i dos delictes de danys.
L’advocat Joaquim Bech de Careda, que defensa Carmelo Guagenti, a qui el cos dels Mossos d’Esquadra considera un dels cervells de la trama, afirma que estan “molt tranquils” perquè considera que no hi ha proves ni tan sols indicis contra el seu client. “Estem convençuts que l’Audiència l’arxivarà o que tot acabarà amb una sentència absolutòria”, explica. “Esperem que com més aviat millor acabi aquest viacrucis que han passat els acusats”, conclou Bech de Careda.
En la mateixa línia es va expressar l’advocat Carles Monguilod, que defensa Carlos Villar Morroné i els germans Andreu i Xavier Jaume Peña: “Neguem els fets, i insistim que no van existir perquè no hi van tenir cap participació.”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada