dimarts, 4 de juliol del 2017

Denuncien que és erroni el nom de Princesa de Girona per a una fundació

Pau Miserac hs ho ha presentat a la conselleria de Justícia.
L’advocat Pau Miserachs argumenta que és un títol dinàstic català “de fantasia”.   
El jurista destaca que “no existeix el principat de Girona” i s’usa una denominació “fictícia” per justificar “activitats propagandístiques de la monarquia espanyola”.   



TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 04/07/2017   
Girona (Gironès).-   

Llegim en la premsa convencional gironina que l’advocat i polític Pau Miserachs, president del Grup d’Estudis Polítics, demana que s’estudiï “la possible inadequació legal i irregularitat d’ús de la denominació Princesa de Girona per a una fundació catalana”.
Miserachs ha presentat un escrit davant la conselleria de Justícia en què argumenta que “Princesa de Girona és una denominació de fantasia, que no gaudeix de títol dinàstic català i inexistent en la història tradicional de la nació catalana”. Assenyala que aquesta denominació és confusa per a una fundació catalana i “com diu la llei pot induir a error”.

ACTES PROPAGANDÍSTICS 
El jurista destaca que “no existeix el principat de Girona” i s’usa una denominació “fictícia” per justificar “activitats propagandístiques de la monarquia espanyola”. Hi afegeix que la persona amb la qual s’identifica la fundació i al voltant de la qual gira la denominació, a més de fer acte de presència institucional en les activitats públiques de l’entitat, és el rei Felip VI d’Espanya. En l’escrit presentat a la conselleria de Justícia, de qui depenen les fundacions catalanes, Pau Miserachs demana al protectorat, òrgan que supervisa les fundacions, que estudiï el cas, a més de demanar el cost total de la darrera visita a Girona del rei espanyol.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada