divendres, 21 de juliol del 2017

CGT Correus obliga a moure fitxa a l’empresa davant el calor Gràcies a la campanya sindical de pressió


Comunicat de la Secció Sindical CGT Correus Girona  




TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 21/07/2017   
Girona (Gironès).-   

La Secció de Correus del Sindicat Únic de la CGT Girona (Secció Sindical CGT Correus Girona, avinguda Ramon Folch núm. 2, 17070 Girona) comunica que “després de la pressió de CGT davant el Comitè Estatal de Salut Laboral i en els diferents Comitès Provincials, l'empresa fa un insuficient amago, reproduint un fullet amb les "recomanacions" davant les altíssimes temperatures que estem patint en repartiment. Així doncs, ens envia la pilota de nou als i les treballadores fent de les solucions contra la calor una decisió individual (refrescar-se, parar-se quan ens trobem malament, realitzar el treball més pesat en les hores de menys risc, etc).
No és això el que diu la llei que ha de fer l'empresari com a responsable de la seguretat i la salut de la seva plantilla, sinó la seva obligació de vetllar activament.
Ja s'han donat casos d'assistència mèdica per aquests motius, per exemple en la carteria de Rivas (Madrid).
Davant d’això, CGT ha tret diversos comunicats advertint que no s'estava fent res, hem mogut per xarxes socials una campanya d'informació alertant als mitjans de comunicació i nomenant a les xarxes socials de Correus perquè rebessin l'encàrrec, fins i tot vam fer una broma plantejant que l'empresa proposava que uséssim ventalls de paper... I sembla que la pressió ha funcionat, si bé les mesures són del tot insuficients.
Davant una onada de calor l'OMS recomana no sortir al carrer en les hores centrals del dia. A Correus es podria dur a terme canviant l'ordre en el qual operem en repartiment, repartint a 1ª hora del matí i classificant/embarriant a última. Així mateix, en el torn tarda i de notificacions, és de sentit comú, no poden sortir a les 16:30 a repartir sota les pitjors inclemències de l'onada de calor.
Creiem que hi ha raons de pes, a les que se sumen les altíssimes temperatures, que no sembla que vagin a ser conjunturals, per proposar (amb el canvi de la llei) que el repartiment de notificacions torni al matí augmentant la plantilla a temps complet. Mentre això no sigui possible proposem restringir l'horari de repartiment durant les primeres hores de la tarda.
El rigor de les propostes de CGT es demostren en que fa ja quatre anys que sol·licitem
l'elaboració d'un protocol contra la calor sense que s'hagi mogut un dit, fins i tot els vàrem escriure un esborrany. A ningú se li escapa que el canvi climàtic és una realitat, i que cada any sofrirem climes més adversos per a la salut. Solament una decisió a temps pot evitar la defunció d'algú de la plantilla com ha succeït amb el treballador que asfaltava a Sevilla a 45 graus. Es deia Rafael, tenia 54 anys i deixa orfes a dos fills, D.E.P.
ELS i LES TREBALLADORES NO SOM NÚMEROS, TENIM NOM, TENIM FAMÍLIA I UNA VIDA PER VIURE, FEM RESPONSABLE A LA DIRECCIÓ DEL QUE PUGUI SUCCEIR SINÓ ACTUEN AVIAT.”   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada