dimecres, 19 de juliol del 2017

453) CRÒNICA QUATRE-CENTRES CINQUANTA TRES DE LA CROADA DE L’ESPANYA NEGRA CONTRA LA GENT CATALANA

Felip VI i Joan Carles de Borbó membres de l'anglesa deista Royal Alpha Logde. 
Felip VI iniciat en la lògia deista Royal Alpha de la Gran Lògia d’Anglaterra.  
A la mateixa lògia deista anglesa pertany el seu pare, Joan Carles de Borbó.  
Segons fonts de la Gran Lògia d’Espanya la Royal Alpha Logde és una lògia anglesa que està integrada per bona part de membres de famílies reials, sobretot europees, però també de la resta del món.  
L’entorn de Miguel Blesa posa en dubte el suïcidi.  
L'expresident de Caja Madrid s’ha trobat mort aquest matí amb un tret de rifle al pit.  
El conseller i el director dels Mossos d’Esquadra fan la primera reunió amb el gabinet de coordinació antiterrorista.  
El Fòrum d'esquerres més important de Llatinoamèrica, a favor del referèndum d'autodeterminació de Catalunya.  
ERC, EUiA i la CUP han presentat una moció en suport de l'1-O durant la XXIII trobada del Fòrum Sao Paulo.  
Deu persones vinculades a la corrupció del PP han mort fins ara en circumstàncies estranyes.  
Destaquen l'exalcaldessa de València, Rita Barberá, i l'expresident de Caja Madrid, Miguel Blesa, a més de l'extresorer del PP, Álvaro Lapuerta, en coma des del 2013.  


[Barcelona (República Catalana) 19/07/2017] 
L’AMIC DEL POBLE  

Llegim a EL TRIANGLE quina ha estat la veritable raó de l’estada del Borbó a Anglaterra aquests dies. De tots és sabut que el rei Felip VI ha rebut de mans de la reina Isabel II el nomenament de Cavaller Estranger del Molt Noble Orde de la Lligacama o Orde de la Garrotera, durant la seva darrera visita d'Estat a la Gran Bretanya. El seu pare, el rei emèrit Joan Carles I, ja va rebre aquest mateix nomenament de la mà de la reina Isabel II ara fa 31 anys. Aquest és un dels ordes més antics del Regne Unit, fundat per Eduard III el 1348, i està format per la reialesa i 24 Cavallers que s'han destacat pel "seu servei al Regne Unit".
Iniciació en el sector deista de la maçoneria anglesa com el seu pare
El que no s'ha fet públic, segons EL TRIANGLE, és que el Borbó també podria haver estat iniciat en un altre orde, concretament hauria ingressat en la lògia deista maçònica Royal Alpha, que depèn de la Gran Lògia d'Anglaterra. Les fonts vinculades a la maçoneria anglesa que afirmen que el rei Felip VI ha entrat a formar part d'aquesta Obediència, que compta amb 300 anys i fou fundada per quatre lògies de Londres, asseguren que d'aquesta mateixa lògia anglesa en forma part, també com a membre, el seu pare, el rei Joan Carles.
Aquestes mateixes fonts, en que fa referència EL TRIANGLE i que tenint en compte que el setmanari està vinculat en la lògia deista barcelonina Europa, de la Gran Lògia d’Espanya, són del tot segures al nostre entendre, diuen que la Royal Alpha Logde és una lògia maçònica que està integrada per bona part de membres de famílies reials, sobretot europees, però també de la resta del món.

L’entorn de Miguel Blesa posa en dubte el suïcidi  
Miguel Blesa.
A les vuit del matí d'aquest dimecres, l'expresident de Caja Madrid, Miguel Blesa, ha estat trobat mort en una finca de caça de Còrdova, denominada Puerto del Toro, a la localitat de Villanueva del Rey. El seu cos s'ha trobat estès a terra amb un tret al pit, disparat amb una escopeta de caça. Tot i que les primeres hipòtesis apunten al suïcidi, ja han començat a aparèixer les primeres persones que ho posen en dubte. Fonts properes a Blesa han explicat a Europa Press que en aquests últims dies no es trobava ni desanimat ni deprimit, tot i que continuava preocupat per la perspectiva de la batalla judicial que afrontava. Les mateixes fonts afirmen que la mort de l'expresident de Caja Madrid s'ha produït en un moment que no era el pitjor per a l'exbanquer, ja que tenia "serioses esperances que el Tribunal Suprem li donés la raó en el cas de les targetes black, després de recórrer la pena de presó de sis anys que li va imposar l'Audiència Nacional". Una altra persona que ha posat en dubte la hipòtesi prioritària que plantegen les autoritats judicials ha estat l'economista Xavier Sala-i-Martin, que en un missatge al seu compte de Twitter ha preguntat: "Suïcidi amb escopeta, no?". Alguns usuaris s'han unit a aquesta corrent i d'altres n'han fet burla. També n'hi ha hagut uns quants que han aprofitat per advertir a l'expresident de Caja Madrid, Rodrigo Rato, que vagi "amb compte" a l'hora de pentinar-se, "no vagi ser que es talli la jugular".

Deu persones vinculades a la corrupció del PP han mort fins ara en circumstàncies estranyes 
Avui s’ha mort el qui fou president de Caja Madrid entre els anys 1996 i 2009, Miguel Blesa. N’han trobat el cadàver a la seva finca de Villanueva del Rey, a Còrdova, amb un tret al pit presumptament disparat amb una escopeta de caça. Tot apunta que es tracta d’un suïcidi. El fet s’ha produït al matí quan Blesa s’ha aixecat de la taula on esmorzava amb uns amics dient que anava a moure el cotxe. Segon VilaWeb la de Blesa, però, és només l’última d’un reguitzell d’estranyes morts  --deu en total-- de persones vinculades a casos de corrupció del Partit Popular. Ací recollim les nou anteriors.

Juan Pérez Mora, el fals jutge 
Es va fer passar per un ex-magistrat de l’Audiència Nacional i per amic del jutge Baltassar Garzón, era tot fals, ni tan sols havia estudiat Dret. Pérez Mora va aconseguir fer creure al cervell de la trama Gürtel, Francisco Correa, que tot estava sota control fins i tot quan els agents de la UDEF tenien punxat el telèfon de Correa i l’estaven a punt de detenir. Això va fer pensar que potser es tractava d’un policia infiltrat. En tot cas, Pérez Mora mai no va donar la seva versió ni a jutges ni a policia perquè es va suïcidar sis mesos després de la detenció de Correa.

Francisco Yáñez, l’amic de Bárcenas 
A més de ser amic de la família Bárcenas i pare de l’apoderat dels comptes de Suïssa de l’ex-tresorer del PP, Yáñez havia estat treballador a sou dels populars. Es va morir només quatre dies després d’haver estat imputat pel jutge Ruz. Aquest va explicar en la seva interlocutòria que Yáñez havia utlititzat un compte al banc ginebrenc Lombard Odier per amagar 177.973 euros propietat de Rosalía Iglesias, esposa de Luis Bárcenas.

María del Mar Rodríguez, l’esposa del senador 
La tercera mort es va produir el gener del 2015. María del Mar Rodríguez va aparèixer morta en un hotel de Bilbao. Segons que es va saber més tard, s’havia suïcidat. Era l’esposa d’un dels portaveus adjunts del PP al Senat, Tomás Burgos Beteta, i estava imputada en el cas Gürtel per suborn, blanqueig, falsedat documental, malversació de diners públics i tràfic d’influències que l’empresa que administrava, MR Asociados, va aconseguir irregularment el contracte de l’organització del XXXI Congrés Nacional de Parcs i Jardins Públics de l’ajuntament de Pozuelo de Alarcón. Aleshores, l’alcalde de Pozuelo de Alarcón era el marit de l’exministra de sanitat Ana Mato.

José Martínez Núñez, empresari i corruptor 
L’agost del 2015 es va morir a les Canàries l’empresari José Martínez Núñez després d’una llarga malaltia. La seva empresa constructora Teconsa està vinculada a la trama Gürtel per dues activitats. D’una banda, per la retransmissió de la visita del Papa a València i, de l’altra, per la presumpta adjudicació il·legal de la construcció de la variant d’Olleros (Lleó) per part de la Junta de Castella i Lleó governada pel PP. Aquesta causa va quedar sobreseguda pel Tribunal Superior.

Antonio Pedreira, el jutge 
Al cap de només tres dies es va morir el jutge que havia continuat la causa oberta per Baltasar Garzón, Antonio Pedreira. Després de gairebé tres anys instruint la causa de Gürtel va patir un accident vascular cerebral. Durant la seva instrucció és quan més va créixer la trama i en diverses ocasions el jutge va demanar més mitjans per poder continuar investigant. Coneixedor de l’existència dels papers de Bárcenas, va assegurar a un conegut seu: ‘Si estiren la manta Luis Bárcenas i Blanco Balín, l’estat pot trontollar’.

Isidoro Cuberos, l’assessor de Javier Arenas 
Cuberos va sortir de casa seva en motocicleta un diumenge d’octubre del 2015 i els helicòpters de la guàrdia civil espanyola no el van trobar fins al cap de tres dies en un barranc a Màlaga. Cuberos era assessor del líder del PP a Andalusia, Javier Arenas, i havia estat imputat pel cas Gürtel perquè, segons el jutge Ruz, va cobrar més de cinquanta-tres mil euros per actuar presumptament com a intermediari entre l’Ajuntament de Xerès i empreses de Francisco Correa per facilitar la concessió de contractes.

Francisco Sánchez Arranz, el difunt citat a declarar 
 Havia estat conseller d’Ibèria i, tot i que el jutge José de la Mata el va citar a declarar com a imputat pel cas Gürtel ell mai no es va presentar als jutjats: feia mesos que era mort. Se l’acusava d’haver elaborat, juntament amb Francisco Correa i Arturo González Panero --ex alcalde de Boadilla del Monte (Madrid)--, els plecs de condicions per afavorir una concessió a la constructora UFC SA a un preu més baix que el procedent.

Leopoldo Gómez, prevaricació i suborn 
Se’l coneixia com a ‘L’enginyer’. Leopoldo Gómez es va morir el febrer del 2016 mentre era imputat com a presumpte autor de dos delictes de suborn i prevaricació vincluats a l’ajuntament de Pozuelo de Alarcón —governada pel PP— i, concretament, a l’Operació Asfalt.

Rita Barberá, morta per Twitter 
L’última mort vinculada a la trama Gürtel abans de la de Blesa va ser la de l’exalcaldessa de València i senadora del PP, Rita Barberà. Barberà va patir un infart en un hotel de Madrid on s’allotjava. Aquella mateixa setmana havia declarat davant del Tribunal Suprem espanyol per la seva presumpta vinculació amb el finançament il·legal del PP valencià. D’altra banda, durant la presidència de Barberà de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies aquesta organització va pagar fins a 1,3 milions d’euros a empreses vinculades a la trama Gürtel.
A més d’aquestes morts, el 2013 va ingressar l’extresorer del Partit Popular Álvaro Lapuerta, que havia entrat en coma després d’haver caigut i haver patit diverses hemorràgies cerebrals. Lapuerta, va ser el predecessor de Luis Bárcenas a la tresoreria dels populars i estava imputat després que es reconegués la seva signatura als anomenats Papers de Bárcenas que desgranen el cobrament de sobresous per part d’alts càrrecs del PP. 

El conseller i el director dels Mossos d’Esquadra fan la primera reunió amb el gabinet de coordinació antiterrorista 
Joaquim Forn. 
El nou conseller d'Interior, Joaquim Forn, i el nou director dels Mossos d'Esquadra, Pere Soler, es reuneixen a les 16h d'aquesta tarda de dimecres amb la cúpula de la policia catalana per primera vegada des dels seus respectius nomenaments.
Forn i Soler, que substitueixen a Jordi Jané i Albert Batlle, respectivament, mantindran una primera reunió amb el gabinet de coordinació antiterrorista.
El conseller d'Interior estarà acompanyat també en la reunió pel secretari general del seu departament, César Puig, que ja ocupava aquest càrrec quan Jané n'era el titular.
La d'avui serà la primera vegada que els màxims responsables d'Interior es vegin cara a cara amb la cúpula dels Mossos d'Esquadra després de la crisi de govern que ha fet el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, en la que ha col·locat independentistes declarats en els càrrecs de màxima responsabilitat del seu executiu.

El Fòrum d'esquerres més important de Llatinoamèrica, a favor del referèndum d'autodeterminació de Catalunya. 
ERC, EUiA i la CUP han impulsat una moció en suport a la celebració d'un Referèndum per Catalunya a la XXIII trobada del Fòrum Sao Paulo, la principal trobada de forces d’esquerres llatinoamericanes. Les tres organitzacions polítiques han participat a la trobada, que s’està fent aquest any a Managua (Nicaragua).
 La delegació catalana s’ha sumat a les més de 300 persones representants de forces polítiques d’esquerres de diferents països que s’han reunit sota el lema ‘Entre la globalització neoliberal i el proteccionisme imperial’.
En el plenari de la trobada, les organitzacions polítiques catalanes han presentat una moció de suport a la celebració d'un Referèndum per a l’autodeterminació de Catalunya. La declaració mostra la preocupació per la constant negativa al diàleg democràtic del Govern d'Espanya i la seva ofensiva judicial contra la iniciativa social i política a favor de l'exercici del dret a decidir del poble català.
El Fòrum de Sao Paulo, mitjançant aquesta declaració, reconeix i dóna suport al dret d'autodeterminació dels pobles i, pel seu caràcter internacionalista, dóna suport a tots els processos d'emancipació nacional i social que s'expressin de manera pacífica i democràtica.
La declaració referma la solidaritat dels signants amb la voluntat majoritària del poble català per decidir el seu futur en el marc d'un referèndum vinculant.
En el marc de la trobada, dilluns 17 de juliol es va organitzar un acte específic per parlar de la situació política actual de Catalunya, on es van mostrar les diverses sensibilitats d’esquerra envers la convocatòria de l’1 d’Octubre de les tres organitzacions participants.
El Fòrum de Sao Paulo és una trobada de partits i grups d’esquerra llatinoamericans fundat pel Partit dels Treballadors del Brasil l’any 1990 amb l’objectiu de reunir esforços per debatre sobre l’escenari després de la caiguda del Mur de Berlín i les conseqüències de l'Amèrica Llatina i el Carib.
En aquest espai també participen forces i moviments socials d’esquerres en tant que convidats, amb veu però sense vot, excepte en ocasions especials.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada