dijous, 25 de maig del 2017

Veïnes i veïns preparen una moció sobre els apartaments turístics

Pancartes penajdes a Sant Pere de Galligants, a Girona.

Pancartes penajdes a la zona del Galligants, a Girona.
Volen que les seves propostes i preocupacions es puguin debatre al ple municipal de Girona  






TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 25/05/2017 
Girona (Gironès).-    

Llegim en la premsa convencional gironina que veïnes i veïns de Sant Pere de Galligants estan treballant en una proposta sobre els pisos turístics, que volen consensuar amb l'associació de veïns del Barri Vell de Girona, per tal de presentar-la com a moció ciutadana al ple municipal. L'objectiu, segons indiquen, és forçar els partits polítics amb presència a l’Ajuntament que es posicionin sobre la proliferació d'aquest tipus d'allotjaments, que veïnes i veïns consideren excessius.
Des de fa unes setmanes, diversos balcons de Sant Pere de Galligants i Sant Fèlix exhibeixen pancartes en contra l'augment de pisos turístics, i fins i tot es va fer una reunió per debatre la qüestió amb una seixantena de persones.
Veïnes i veïns es queixen que el nombre d'habitatges turístics ha crescut molt en els darrers temps i adverteixen que això té efectes negatius per a la ciutadania gironina. En aquests moments, a la ciutat de Girona hi ha 364 pisos turístics registrats.
En aquest sentit, les veïnes i els veïns mobilitzats demanen a l'Ajuntament una «reflexió» sobre aquest fenomen, ja que segons indiquen comporta que es realitzin menys activitats associatives (ja que disminueix la xarxa veïnal), fa que els comerços hagin de tancar o vegin reduïda la seva activitat i que disminueixi l'oferta de lloguer de pisos destinats a habitatge, la qual cosa es tradueix en un augment dels preus dels lloguers per a les veïnes i els veïns de la ciutat. Per això, estan treballant en un document que reculli totes les seves queixes i propostes per tal de presentar-lo com a moció ciutadana i que s'hagi de debatre al ple municipal. En aquest sentit, veïnes i veïns asseguren que, des de que es van començar a penjar pancartes i es va organitzar la trobada pública, cada cop hi ha més persones que estan contactant amb ells per exposar-los problemes i situacions particulars.
Pràcticament tots els grups municipals de l'oposició s'han fet ressò de les queixes veïnals, i en el darrer ple municipal van demanar a la regidora de Turisme, Glòria Plana, que es pronunciés sobre el tema. Plana, tal com havia fet altres vegades, va demanar que no es faci “demagògia”  sobre aquesta qüestió, i va recordar que el Pla Estratègic de Turisme, que està a punt d'adjudicar-se, serà el que haurà de determinar si hi ha massa pisos o no i quines mesures s'han de prendre. De la mateixa manera, l'Associació Turística d'Apartaments (ATA) ha assenyalat que la quantitat de pisos turístics a la ciutat és raonable, ja que suposen un 40% del total d'allotjaments de la ciutat i porten un turisme cultural i familiar, de qualitat. En aquest sentit, des de l'associació empresarial turística també indiquen que el percentatge d'aquest tipus de vivendes és molt inferior al d'altres ciutats d'un espai similar a Girona, segons publica el Diari de Girona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada