dilluns, 1 de maig del 2017

Manifestació aquesta tarda contra el domini del Capital a Girona


La marxa ha sortit del barri de Santa Eugènia i ha arribat a l’Ateneu Popular Salvadora Catà 


 



  
TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 01/05/2017 
  • Girona (Gironès).- 
  •  
  • Aquesta tarda la Comissió 1er de Maig ha aplegat   uns 300 assistents en la manifestació anticapitalista pel Primer de Maig a Girona, per primera vegada convocada a la tarda, amb una significativa presència de la CGT, de la IAC  i de organitzacions de l’esquerra independentista. La marxa ha sortit des de la plaça del Barco del barri de Sant Eugènia i ha arribat a la plaça Josep Pla, on hi ha les activitats aquests dies per celebrar el segon aniversari de l’Ateneu Popular Salvadora Catà, okupat en el final de la manifestació del 1er de Maig del 2015. 
  • En el recorregut cap al centre de la ciutat, molt vigilat per  grups de secretons dels Mossos infiltrats al mig de la manifestació,  hi han hagut  aturades de denúncia en alguns edificis/organismes paradigmàtics de l'explotació laboral i social i s'ha fet lectura de diversos manifestos  a la plaça Independència, com els de Càrniques en Lluita de Vic o el de la CGT-Girona a cura del destacat militant anarcosindicalista  Marcos Ruíz.
  • La mobilització ha rebut el suport i presència de membres  del Comitè Confederal de la CGT de Catalunya, entre altres, Mireia Bazaga, advocada Secretària de Jurídica o el Secretari General Ermengol Gassiot, arqueòleg i professor de la UAB  encausat per el cas del "27 i més"  al que se li demanen 13 anys de presó.
  • La marxa ha acabat amb un darrer parlament en el que s'ha informat de les dues detencions a Manresa i amb les músiques de La internacional i A las barricadas,finalitzant la jornada  un  distès agrupament fraternal amb el concert del segon aniversari de l’Ateneu Popular Salvadora Catà. 

  • Cap comentari:

    Publica un comentari a l'entrada