divendres, 26 de maig de 2017

La CUP rebutja la presència de l’Exèrcit espanyol a la comarca i torna a instar al govern municipal de Figueres a abandonar el consorci del Castell de Sant Ferran

No vol l’Exèrcit als pobles i ciutats de l’Empordà 
TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 26/05/2017 
Figueres (Alt Empordà).-   

La CUP rebutja la presència de l’Exèrcit a l’Empordà i torna a instar al govern municipal de Figueres a abandonar el consorci del Castell de Sant Ferran. Amb motiu de la celebració del “Día de las Fuerzas Armadas”, la CUP de Figueres ha tornat a mostrar el seu rebuig a la presència de l’Exèrcit espanyol a la comarca. Segons la Candidatura d'Unitat Popular de Figueres, els perjudicis d’aquesta són insostenibles. La base militar de Sant Climent Sescebes, a l’Albera, pertorba constantment la quotidianitat dels pobles veïns, ja sigui per les maniobres i les pràctiques d'artilleria, la caiguda de projectils en finques privades o per la presència de soldats al bell mig del nucli urbà de Sant Climent Sescebes. A més, la formació de l’esquera independentista figuerenca recorda que el camp de tir s'ubica en una zona protegida pel seu valor natural com és l'Albera, declarat Paratge Natural d'Interès Nacional. Enguany, precisament, es presenten els nous vehicles de la base. En aquest sentit, la CUP de Figueres dóna suport a les reivindicacions de la plataforma Alto el Foc a l'Albera que exigeixen el tancament del camp de tir.
Per altra banda, la negativa reiterada del Ministeri de Defensa del Govern espanyol a cedir la presidència del consorci que gestiona el castell de Sant Ferran (tot i que així ho marquen els seus estatuts), hauria de tenir, segons la formació independentista, una resposta clara: que en surtin la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament figuerenc, i que s’obri un procés transparent per decidir el futur de l’equipament que la CUP de Figueres entén que ha de passar per la desmilitarització de la fortalesa.
La CUP recorda que l’any passat, Figueres va ser notícia als mitjans de comunicació nacionals catalans, amb les imatges de menors d’edat vestits de militar i empunyant armes de foc reals en la celebració al castell de Sant Ferran del “Día de las Fuerzas Armadas”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada