dimecres, 31 de maig del 2017

La CNT denúncia públicament el fet de l’apropiació que fa l’Ajuntament de Figueres de part de l’edifici del Patrimoni Sindical Acumulat, situat al carrer Marquina de la ciutat

Quien renuncia a sus derechos, renuncia a su dignidad
Reivindicació a la finca sindical de Figueres per part de la CNT enfront l'Ajuntament. 
El Sindicat figuerenc considera que l’Ajuntament “exerceix l'okupació il·legal” de part de l’edifici sindical de la ciutat amb un “policia privat” de guarda 


TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 31/05/2017 
Figueres (Alt Empordà).-   

Amb el títol més que irònic –‘Un ajuntament d'okupes que denuncia els ocupes’-- avui s’ha fet públic un comunicat del Sindicat d’Oficis Varis de Figueres de la Confederació Nacional del Treball (SOV - CNT) sobre l’apropiació que fa l’Ajuntament de Figueres (Alt Empordà) de part de l’edifici al carrer Poeta Marquina de la ciutat que pertany el 100 % al Patrimoni Sindical Acumulat, escrit cenetista figuerenc que reproduïm tot seguit: “L'Ajuntament de Figueres du a terme una campanya d'assetjament contra les persones que sobreviuen punxant l'electricitat i en altres situacions de carestia d'habitatge, mentre exerceix l'okupació il·legal d'un immoble a la mateixa ciutat. Del 1987 els serveis socialsmunicipals de Figueres han estat de forma alegal a part de l'edifici de sindicats, i des de 2014 de forma il·legal.
Els antecedents històrics:
En aplicació de la llei de 1939 sobre Responsabilidades Políticas contra qui promou la Revolució social i s’oposa al Movimiento Nacional, el nou Estat es va apropiar legalment de tots els bens de la Confederació Nacional del Treball; l’anomenat Patrimoni Històric.
En aplicació de la Ley de Bases de la Organización Sindical de 1940, el Movimiento
Nacional amb la Falange Española Tradicionalista y de las J.O.N.S. obligà tots els
treballadors i treballadores a estar afiliades a la Comunidad Nacional-Sindicalista, única organització sindical reconeguda i dirigida per l’Estat. Amb els diners d'aquelles quotes sindicals es va construir i dotar l'anomenat Patrimoni Sindical Acumulat, del qual forma part tot l'edifici de sindicats de Figueres, situat al carrer Poeta Marquina, rere la biblioteca.
Una vegada mort el cap d'Estat Francisco Franco es va legalitzar la pluralitat de sindicats i, en reconeixent la indeguda apropiació, el Patrimoni Sindical Acumulat es va posar a disposició per l'ús exclusiu dels sindicats. Durant aquesta transició, la Generalitat de Catalunya va intentar beneficiar-se de la confusió per apropiar-se el 1980 de l'edifici de Figueres com a part de l'Institut Social del Temps Lliure, i en això l'Ajuntament de Figueres, durant el govern de Marià Llorca i Bard, en va aconseguir la cessió gratuïta atenent-se a la suposada propietat de la Generalitat de Catalunya, que mai no ha estat certa.

La disputa del segle XXI 
CNT es va trobar amb què diverses institucions es negaren a reconèixer el seu dret a utilitzar la planta baixa de l'edifici sindical (UGT i CCOO utilitzen la primera i segona plantes respectivament), i aquest sindicat va entrar el 1999 veient-se obligat a quedar-se arraconat en una sala d'actes, sense aigua ni sanitaris, ni altres mitjans, però CNT ha seguit insistint en la il·legitimitat de l'Ajuntament de Figueres per okupar la planta baixa, emparat en una falsedat a totes les converses.
Finalment el 2014, la Intervención General del Estado efectuà una reunió a Figueres amb totes les parts afectades, i l'Ajuntament de Figueres no aconsegueix acreditar cap base legal per la seva okupació. Es reconeix que el 100% de l'edifici és Patrimoni Sindical Acumulat des de 1986 i sense cap canvi de finca des de la seva construcció. És a partir d'aquest moment que l'Ajuntament de Figueres es nega a cap diàleg, manté un policia privat a la porta de Serveis Socials i s'apalanca en la seva força per sobre els demés.
A Figueres, 31 de maig de 2017.”
Telèfon: 972 673 288 
Adreça: carrer Poeta Marquina núm. 5
Apartat de Correus núm. 103 - 17600 Figueres

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada