Es va celebrar ahir a Bordils un acte de suport als encausats per les protestes de fa tres anys Critiquen que la Generalitat faci d'acusació al costat de Red Eléctrica Espanyola
TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 22/05/2017
Fellines/Viladasens/Juià/Bordils (Gironès).-
Llegim en la premsa convencional que l’advocat d'alguns activistes encausats per les protestes de fa tres anys contra la MAT a Fellines (Viladasens, Gironès) i diputat per la CUP-CC, Benet Salellas, va dir ahir en l’acte de suport als encausats a Bordils (Gironès) que intentaran “capgirar-ho i que sigui un judici contra la MAT”. Per Salellas, no s'entén la defensa que van fer els Mossos d’Esquadra el 8 de gener del 2014 a Fellines dels interessos d'una empresa privada com Red Eléctrica Espanyola. També va ser molt crític amb el paper de la Generalitat de Catalunya en tot l'afer, i considera vergonyós que sigui acusació. “Es demana a la fiscalia que no polititzi i hem de demanar a la Generalitat el mateix”, va dir. També va qüestionar que Red Eléctrica Espanyola pugui exercir d'acusació i que tingui “legitimitat jurídica”, “ja que demana diners quan va rebre 150 milions d'euros de la Comunitat Europea i de l'Estat espanyol, dels impostos de tots”. També va dir que no volen veure la Generalitat en el judici: “No té cap legitimitat per acusar-nos, s'ha dedicat a avalar una infraestructura rebutjada pel territori”.
NAVARRO RECORDA “QUE EL GRAN PODER ECONÒMIC PERSEGUEIX ELS DISIDENTS”
El regidor de la CUP i encausat per la reivindicació de Fellines, Jordi Navarro, va recordar que per a les persones imputades “per defensar la terra” demanen entre 2,5 i 4 anys de presó, i uns 30.000 euros en concepte de responsabilitat civil, fet que demostra “que el gran poder econòmic persegueix els dissidents”.
Per la seva banda, la presidenta del grup parlamentari de la CUP-CC, Mireia Boya, va lamentar que la Generalitat “estigui al costat” de Red Eléctrica Espanyola: “El Govern ha d'escoltar els afectats i no estar al servei d'una empresa privada.” La diputada ha denunciat que les declaracions d'impacte ambiental “estan fetes de manera molt barroera” i que no s'han tingut en compte les masies disseminades, molt habituals al territori gironí. A més, va recordar que hi ha estudis que asseguren que les torres de molt alta tensió provoquen afectacions de salut als habitants de la zona, i per tot plegat va reclamar que la Generalitat de Catalunya aposti per un nou model energètic “que tingui en compte la sensibilitat de tot el territori” i que “no estigui al servei d'un oligopoli”.
SALVEM LA LLERA DEL TER
En l'acte van intervenir també l'ex-diputat per la CUP David Fernàndez i dues membres de la plataforma Salvem la Llera del Ter, que s'ha constituït per aglutinar les accions que s'han de fer contra la línia d'alta tensió que Red Eléctrica Espanyola projecta fer per connectar la MAT amb la subestació de Juià (Gironès).
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada