dimecres, 24 de maig del 2017

ÉS DISCRIMINATORI I INTOLERABLE QUE EL CONSELL COMARCAL DEL GIRONÈS EXCLOGUI ELS INFANTS SENSE PAPERS DELS AJUTS DE MENJADOR

ESPAI ANTRACISTA DE SALT I GIRONA EXIGEIX LA RECTIFICACIÓ, JA!  








TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 24/05/2017 
Salt (Gironès).-  

Espai Antiracista de Salt i Girona denúncia com “discriminatori i intolerable” el fet que el Consell Comarcal del Gironès exclogui els infants sense papers dels ajuts de menjador i exigeix la “rectificació, ja”.  
Aquest dies Espai Antiracista de Salt i Girona ha fet aquest comunicat: “Les bases de la convocatòria dels ajuts menjador del Consell Comarcal del Gironès exigeixen un NIF per a acollir-se a les beques, de manera que deixen sense ajut els infants que tot i complir els requisits, es troben en situació administrativa irregular.
L’Espai Antiracista de Salt i Girona vol expressar el seu profund desacord i rebuig a les bases reguladores dels ajuts de menjador escolar pel curs 2017-2018 aprovades pel Consell Comarcal del Gironès, i que són d’aplicació entre altres, al municipi de Salt.
Una vegada més, a les persones estrangeres, en aquest cas a les persones estrangeres més vulnerables, les que es troben en situació irregular, se’ls dificulta l’accés a prestacions socials bàsiques posant en risc un dret bàsic de tots els infants com és el dret a l’alimentació. Als infants en situació irregular se’ls demana que tramitin un NIF a l’Agència Tributària per identificar-se i poder sol·licitar aquests ajuts. És obvi que per concedir ajuts s’han d’identificar als destinataris, però per què als infants en situació irregular els demanen un NIF? Per què no es possibilita la seva identificació i la dels seus pares mitjançant el passaport del país d’origen o bé mitjançant el llibre de família o la partida de naixement? A la pràctica, l’obtenció del NIF és pràcticament impossible d’acord amb la normativa tributària i per tant sense el NIF aquestes persones quedarien excloses dels ajuts.
De nou s’està discriminant a aquells que tenen menys drets i menys garanties per exercir-los.
Volem fer una crida als partits i representants polítics presents al Consell Comarcal perquè demanin explicacions sobre el contingut de les bases i que n’instin la seva modificació immediata per facilitar que tots els infants i famílies que reuneixen els requisits econòmics per accedir a aquests ajuts hi tinguin accés.”
Document del Consell Comarcal del Gironès a que es fa referència:
BASES DE LA CONVOCATÒRIA PER A L'ATORGAMENT D'AJUTS INDIVIDUALS DE MENJADOR ESCOLAR ADREÇATS A L’ALUMNAT D’ENSENYAMENTS OBLIGATORIS I DE SEGON CICLE D’EDUCACIÓ INFANTIL ESCOLARITZATS EN CENTRES ESCOLARS SUFRAGATS AMB FONS PÚBLICS DEL GIRONÈS PER AL CURS 2017-2018:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada