dimarts, 30 de maig de 2017

El ple de Banyoles no vol l’Exèrcit espanyol al Pla de l’Estany

El ple municipal va aprovar ahir per unanimitat una moció en aquest sentit, arran de les maniobres del 9 de maig. 
En defensa del col·lectiu LGTBI. 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 30/05/2017 
Banyoles (Pla de l’Estany).- 

Llegim en la premsa convencional comarcal que tots els regidors de l’Ajuntament de Banyoles (CiU, al govern, i JpB-ERC, la CUP i ICV, a l’oposició) van donar ahir, en el ple municipal, el vistiplau a una moció en què es rebutja la presència de l’Exèrcit espanyol a la comarca i es demana que les activitats de caràcter militar es duguin a terme en espais especialment condicionats per fer-ho.
El Consell del Pla de l’Estany ja va aprovar una moció similar --també per unanimitat--  en el seu darrer ple, i està previst que pròximament el Consistori de Porqueres adopti un acord similar.
La moció és una resposta a les maniobres que van fer els militars el dia 9 d’aquest mes a Porqueres, Banyoles, Serinyà, Sant Ferriol i Besalú sense que el Ministeri de Defensa hagués avisat els ajuntaments dels municipis afectats.
L’alcalde convergent de Banyoles, Miquel Noguer, va aclarir ahir que després dels fets l’equip de govern municipal es va posar en contacte amb la Subdelegació del Govern espanyol a Girona i que els seus responsables es van disculpar, tot atribuint els fets a “un error de comunicació”.
La portaveu de Junts per Banyoles-ERC, Roser Masgrau, va subratllar que havia de quedar clar que la moció no era simplement una queixa pel fet que no s’hagués avisat de les maniobres militars, sinó que era sobretot un rebuig a la presència de l’Exèrcit. Per la seva banda, el regidor d’ICV, Joan Luengo, va assenyalar que qualsevol activitat que es faci a l’espai protegit de la vora de l’estany (un dels escenaris de les maniobres) ha de disposar del permís corresponent. “L’Exèrcit no ho va demanar i si això ho fa qualsevol altre li cau el pèl”, va assegurar.

EN DEFENSA DEL COL·LECTIU LGTBI 
El ple de Banyoles va aprovar ahir per unanimitat una moció, presentada pel regidor d’ICV, en què el govern municipal es compromet a continuar l’elaboració d’un pla municipal per a la diversitat sexual i de gènere, que inclogui el conjunt de polítiques i mesures per promoure, defensar i garantir els drets de les persones lesbianes, gais, transgèneres, bisexuals i intersexuals (LGTBI). En el text també es concreta que a partir d’ara a Banyoles es commemorarà el Dia Mundial contra l’Homofòbia, la Lesbofòbia, la Bifòbia i la Transfòbia (17 de maig) i el Dia Internacional de l’Orgull LGTBI (28 de juny), penjant el símbol de l’arc de Sant Martí en un espai de l’ajuntament, així com programant actes i fomentant l’organització d’esdeveniments per part d’entitats o la ciutadania. En el document també s’insta els governs espanyol i català a desplegar les lleis respectives, ja aprovades, per garantir els drets de lesbianes, gais, transgèneres, bisexualsi intersexuals i per eradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada