dimecres, 31 de maig del 2017

El misteri de l'abocador de Vacamorta

Gustavo Buesa ha construït un imperi empresarial des de Lloret de Mar. 
El soci que hi invertia des de l'illa de Man Buesa i Mayola neguen que fos Jordi Pujol Ferrusola però no aclareixen la seva identitat 



TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 31/05/2017 
Cruïlles (Baix Empordà).-   

Llegim a EL TRIANGLE que hi ha una darrera informació publicada en el diari El País sobre la sucosa operació empresarial que van efectuar Gustavo Buesa i Josep Mayola amb l'abocador de Vacamorta (Cruïlles, Baix Empordà) presenta com a incògnita la identitat d'un tercer inversor que va entrar en el negoci dos mesos després d'haver-se inaugurat la instal·lació ara tancada, l'any 2000.
Segons aquesta informació, Buesa i Mayola neguen que fos Jordi Pujol Ferrusola, el qual va ser soci seu en l'empresa que va guanyar l'adjudicació de l'abocador de Tivissa (investigada en el cas Pujol), però no revelen de qui es tracta. En el cas de Tivissa, el Júnior va sucar 5,3 milions d'euros.
Citant documentació relacionada amb el pelotazo de Vacamorta, El País explica que el tercer soci va obtenir 6 milions d'euros de guanys a partir d'una inversió mínima que va canalitzar des de l'illa de Man. El mateix diari ha publicat aquesta setmana que documents de la societat holandesa BK Group apunten que Jordi Pujol Ferrusola, actualment en presó preventiva, podria ser l'inversor ocult que hi va participar mitjançant una societat instrumental danesa, Nordic ASP, que era propietat de Rakestone Limited, radicada a l'illa de Man.
Buesa, Mayola i el tercer soci van vendre un 80% de l'abocador a FCC l'any 2003 per 13,2 milions. Segons publica aquest dimarts El País, Mayola va invertir 6,3 milions a Panamà després d'aquella venda. L'agost del 2005, el soci misteriós va retirar 6 milions d'Aprilsnow Holding BV, societat neerlandesa creada per gestionar la inversió a l'abocador, i seguidament Buesa i Mayola van liquidar-la i el primer es va quedar amb el negoci i el segon, amb els diners.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada