dissabte, 27 de maig del 2017

419) CRÒNICA QUATRE-CENTRES DINOU DE LA CROADA DE L’ESPANYA NEGRA CONTRA LA GENT CATALANA

La FSM reclama un Referèndum unilateral d'independència a CatalunyaLa Federació Sindical Mundial aprova una resolució a favor d'un referèndum unilateral d’autodeterminació a Catalunya. 
Per altra banda, el sindicat basc LAB --integrant de la FSM, com també ho és la Intersindical-CSC-- ha aprovat una resolució al seu congrés en els mateixos termes.  
La policia espanyola requisa estelades i banderes del sí al referèndum al Vicente Calderón.  
L'associació Drets recomana de demanar l'acta de la policia per denunciar-ho.   
Xiulada espectacular a l’himne monàrquic al Vicente Calderón.
 

[Barcelona (República Catalana) 27/05/2017] 
L’AMIC DEL POBLE   

La Federació Sindical Mundial (FSM), que aplega prop de 100 milions de treballadores i de treballadors afiliades i afiliats al món, ha aprovat la resolució presentada per la Intersindical-CSC reclamant un referèndum unilateral català d’autodeterminació com a sortida democràtica al contenciós existent entre Catalunya i l'Estat espanyol.
La resolució --en castellà i anglès en l'original-- conclou què: “La FSM representa pràcticament 100 milions de treballadors i de treballadores d’arreu del món així com els valors de la dignitat i la llibertat. Per aquesta raó la FSM recolza el dret del Poble de Catalunya a decidir el seu futur, amb o sense permís del Regne d'Espanya. Perquè es tracta de democràcia popular.”
Per altra banda, el sindicat basc LAB --integrant de la FSM, com també ho és la Intersindical-CSC-- ha aprovat una resolució al seu congrés en els mateixos termes.
Des de la Intersindical-CSC es continuarà duent la tasca d'internacionalització i recollida de suport des de l'àmbit laboral per al procés democràtic català a la independència i el referèndum com a legítima via d'expressió democràtica de caràcter vinculant.
Declaració sobre el Referèndum d'Autodeterminació de Catalunya:
“La majoria del poble de Catalunya ha demostrat que vol decidir el seu futur polític com a nació.
Des de 2012, no menys d'1.8 milions de persones (entre una població de 7.5 milions) han sortit als carrers cada any per reclamar el dret a vot i a favor d'una República Catalana Independent.
Els resultats de les eleccions de 2015 van donar la majoria parlamentària a les forces polítiques a favor de la independència i la democràcia.
Dels 135 membres del Parlament de Catalunya, 83 estan a favor d'un referèndum i 72 a favor de la independència. Seguint el mandat perquè el Poble de Catalunya expressi la seva decisió sobre el seu futur polític, el Govern de Catalunya, el Parlament i les organitzacions més representatives de la societat civil han sol·licitat 18 vegades al Govern del Regne d’Espanya la celebració d'un referèndum d'autodeterminació efectiu i vinculant. La resposta del Govern d'Espanya ha estat sempre negativa.
Considerem el dret a vot un principi bàsic i fonamental de qualsevol societat justa i democràtica.
En aquest sentit i davant la negativa del Govern d'Espanya d'arribar a un acord, el Govern de Catalunya, amb el suport de la majoria parlamentària i la societat civil va a realitzar en els propers mesos el referèndum d'autodeterminació efectiu i vinculant.
La FSM representa pràcticament 100 milions de treballadores i de treballadors d’arreu del món així com els valors de la dignitat i la llibertat. Per aquesta raó la FSM recolza el dret del Poble de Catalunya a decidir el seu futur, amb o sense permís del Regne d'Espanya.
Perquè es tracta de democràcia popular.” 

REQUISA D’ESTELADES I BANDERES DEL SÍ AL REFERÈNDUM  
Els agents de la Policia Nacional espanyola que controlen l’entrada dels seguidors del Barça i l’Alavés a la final de Copa a l’estadi Vicente Calderón de Madrid requisen les estelades. Així n’ha informat el periodista de TV3 Xavi Lemus: “La policia requisa les estelades dels aficionats blaugrana. Ni sentències a favor ni res, així entenen la democràcia”.
La penya Almogàvers també ha denunciat que la Policia Nacional espanyola prenia les estelades als seguidors del Barça i les banderes amb el sí de la campanya pel SÍ al referèndum català d’autodeterminació.
El desplegament policíac per a la final de Copa és enorme, amb més de dos mil cinc-cents agents.
L’associació Drets va enviar dijous un requeriment al Ministeri de l’Interior espanyol, a la delegació del govern espanyol a Madrid i a la Federació Espanyola de Futbol per a advertir-los que la retirada d’estelades a la final de la Copa avui a Madrid podria ser constitutiu d’un delicte contra la llibertat d’expressió. Ho explica en aquesta entrevista Marc Marsal, un dels advocats de l’associació: “Els afeccionats han de saber que portar l’estelada és legal”.

XIULADA ESPECTACULAR A L’HIMNE DEL REGNE D’ESPANYA 
L’himne del Regne d’Espanya ha rebut una xiulada espectacular a l’estadi Vicente Calderón. Els afeccionats del Barça, com és habitual des de fa unes quantes finals de Copa, han protestat contra l’himne de la monarquia espanyola just abans de començar del partit i han exhibit estelades, malgrat que la Policia Nacional espanyola n’ha requisades unes quantes, juntament amb banderes del SÍ, en els controls d’accés a l’estadi.
Un any més, els altaveus de l’estadi han estat al màxim volum per tal de tapar la xiulada. No obstant això, els xiulets s’han pogut sentir per sobre de l’himne tant al camp com en la retransmissió per televisió. La major part ha estat a la zona de seguidors del Barça, tot i que l’himne també ha rebut l’escridassada d’alguns seguidors de l’Alavés.
En ocasions anteriors, s’han obert investigacions per a determinar si la xiulada a l’himne monàrquic espanyol era constitutiva de delicte d’injúries contra el rei d’Espanya i ultratge als símbols de l’Estat espanyol, però tots els casos han acabat en res.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada