dimarts, 25 d’abril del 2017

Polèmica entre el govern municipal de Salt i el grup PxC pel Sant Jordi

Ple municipal ahir a Salt.
El més contundent va ser l’històric democristià Jaume Torremadé 







 
TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 25/04/2017 
Salt (Gironès).-  

Llegim en la premsa convencional gironina que en el torn de precs i preguntes del ple municipal d’ahir a Salt (Gironès), diverses formacions es van queixar de la protesta antifeixista del dia de Sant Jordi arran d'una parada dels racistes i xenòfobs de PxC. El més contundent ve ser el sempre polèmic antic alcalde per CiU, Jordi Torramadé, que va lamentar que l'equip de govern no hagués començat el ple condemnant els fets. «Una vergonya», va dir. Torramadé va defensar la llibertat d'expressió i el dret de PxC, malgrat apuntar que estan ideològicament a 180 graus, a tenir una parada per Sant Jordi. Josep Valení (PdeCat) i Atilano Gozález (Ciutadans) també van condemnar la protesta antifeixista de diumenge i la imatge donada de Salt i van exigir al govern municipal que aquests fets no es torni a produir.
L'alcalde, Jordi Viñas (ERC), va admetre que la situació viscuda no li va «agradar» i que des de l’Ajuntament es van intentar que PxC pogués tenir la seva parada.
Així, la tensió de diumenge al carrer es va reproduir en el ple municipal de Salt quan PxC va demanar a l'equip de govern que condemnés els fets de Sant Jordi, quan un nombrós grup d'antifeixistes es van concentrar davant la parada del partit feixista.
L'alcalde, Jordi Viñas, va “lamentar molt” la situació, i va destacar que “es va garantir la seguretat” i que “s'intentarà assegurar que no es repeteixi”. CiU també va criticar que el govern municipal no hagués promogut una moció de condemna. C's va dir que en farien una en el ple que ve i el PDeCAT també va lamentar els fets.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada