dijous, 13 d’abril del 2017

La provocació de l'Exèrcit espanyol durant les seves maniobres al Baix Montseny i Osona

A la foto es pot apreciar una bandera del Requetè desplegada pels soldats en maniobres 






TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 13/04/2017 
Brull i Viladrau (Osona).- 

Llegim directe!cat que durant el matí de dimarts l'Exèrcit espanyol va estar fent maniobres al Parc Natural del Montseny. La ruta els va conduir fins al cim de Matagalls (Brull i Viladrau, Osona/Montseny, Baix Montseny, Vallès Oriental), on, en uns moments de descans, els soldats van aprofitar per fer-se fotos. Tal com es pot veure en la imatge, els soldats van desplegar una bandera del Requetè, la qual durant la Guerra Civil va estar associada al Movimento Nacional del franquisme.
L'Exèrcit espanyol va anunciar la setmana passada el seu desplegament per a dur a terme maniobres d'entrenament als municipis d'Arbúcies (Guilleries, Baix Montseny, la Selva), Riells i Viabrea (Baix Montseny, la Selva) i Brull i Viladrau (Osona). La indignació ciutadana i el rebuig popular van portar a terme iniciatives com les de Viladrau, que ha entregat unes paperetes als soldats proposant-los que s'adhereixen al Pacte Nacional pel Referèndum.
Durant el matí de dimarts, els militars van deixar-se veure sense miraments pel Parc Natural del Montseny i van arribar a pujar fins l'emblemàtic cim del Matagalls. Tal com ha pogut confirmar directe!cat, la foto es va fer el migdia, en un moment de descans dels soldats. La instantània, feta per un soci de CADCI i que prefereix mantenir-se en l'anonimat, mostra els militars desplegant una bandera amb un freqüent ús preconstitucional: la Creu de Borgonya, vermella amb aspes i amb fons blanc, que ha estat inclosa en els escuts d'armes i en les banderes del Regne d'Espanya des de fa més de 500 anys. Els carlins van usar-la com a símbol i l'últim ús que va tenir fou el que li van donar els regiments tradicionalistes i requetès carlistes durant la Guerra Civil dins del bàndol franquista.
El Montseny i el cim del Matagalls són tot un símbol de la cultura catalana. Cal recordar que la muntanya està coronada per una creu de dimensions considerables, amb una placa dedicada a mossèn Cinto Verdaguer, símbol de la Renaixença catalana i que va retornar la llengua a la categoria de llengua literària.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada