dimarts, 25 d’abril del 2017

El Govern de la Generalitat demana ara al jutjat suspendre les obres del xalet polèmic del Golfet a Calella de Palafrugell

L'equip de govern de l’Ajuntament de Palafrugell (PSC i Entesa) ha presentat al·legacions en contra de l'aturada dels treballs perquè la casa ja està pràcticament enllestida. 
L’afer del xalet del Golfet podria costar-li l’alcaldia de Palafrugell a Juli Fernández. 

CiU i ERC avui tensen la corda amb el PSC i Entesa presentant una moció per aturar les obres del xalet del Golfet. 




TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 25/04/2017 
Calella de Palafrugell (Baix Empordà).- 

Llegim en la premsa convencional comarcal que el Govern de la Generalitat de Catalunya ha sol·licitat al jutjat l'aturada de les obres del xalet del Golfet, al municipi de Palafrugell (Baix Empordà), com a mesura cautelar en el marc del recurs contenciós administratiu que ha interposat perquè les llicències de la finca siguin anul·lades.

L'equip de govern de l’Ajuntament de Palafrugell, format pel PSC i Entesa, ha al·legat en contra de la suspensió dels treballs d'execució de la finca perquè, entre d'altres motius, l'immoble ja està pràcticament acabat de manera que el suposat efecte negatiu que tindria l'edificació ja no es pot evitar i, per tant, la paralització cautelar no té sentit, ha detallat l'alcalde Juli Fernández.

Quan a principis del mes de març passat l'alcalde de Palafrugell va comentar el recurs contenciós administratiu interposat per la Generalitat --també n'hi ha un de l'associació Salvem el Golfet-- i la petició que aleshores va fer el director general d'Urbanisme Agustí Serra a l'Ajuntament perquè aturés les obres, Juli Fernández ja va comentar que li sorprenia que l'administració autonòmica catalana li fes la demanda, però no ho hagués fet judicialment a través de la fórmula de les mesures cuatelars. Posteriorment, la Generalitat ja va tramitar aquesta sol·licitud, que l'Ajuntament ha respost oposant-s'hi.

L’alcalde, segons el Diari de Girona, ha explicat que les al·legacions de l'Ajuntament es fonamenten amb què les llicències de l'obra s'ajusten a la legalitat, tal i com ha vingut defensant des que es van aixecar les veus contràries a la construcció pel seu impacte paisatgístic i pel risc de despreniments que podia provocar al penya-segat del Golfet, a Calella de Palafrugell.

Precisament, al ple municipal d'avui es votarà una moció presentada pel grup d'Esquerra Republicana de Catalunya, a l'oposició a l'Ajuntament, perquè l’Ajuntament retiri aquestes al·legacions, cosa que significaria el reconeixement de les mesures cautelars i l'aturada dels treballs. En segon lloc, ERC demana en la moció que l'Ajuntament no tramiti la llicència de primera ocupació de la finca fins que el jutjat hagi resolt el contenciós administratiu.

L'alcalde ha avançat que el govern municipal, que està en minoria, no pot acceptar la retirada dels al·legacions a la suspensió de les obres perquè seria anar en contra dels seus propis actes, quan el que volen fer és defensar-los.

Els grups municipals CiU i ERC, actualment a l'oposició a l'Ajuntament de Palafrugell --juntament amb un regidor de C's--, tensaran avui la corda amb una moció que té com a finalitat aturar les obres del polèmic xalet del Golfet. Una moció que no pot tenir gaire recorregut, però que sí que ha de servir per donar arguments per a altres accions, com ara una moció de censura. En tot cas, l'aritmètica és clara: ERC, amb set regidors, i CiU, amb cinc, tenen la força suficient per aprovar aquesta moció; en altres paraules, les dues formacions tenen la paella política pel mànec. El PSC, al govern municipal, i amb l'alcaldia en mans de Juli Fernández, amb set regidors, i Entesa amb un, no pot aturar la potència combinada de les dues forces en una ofensiva política.

L'estratègia dels dos grups és ara mateix la cautela, si més no a l'hora de fer declaracions, segons El Punt Avui. Primer avui presentaran la moció d'un tema extremadament sensible per al PSC, i que ha tingut tradicionalment el suport de C's i també el de CiU, quan aquesta darrera formació estava al govern, i que es va mantenir fidel als seus compromisos. Una aliança que ha de salvar velles rancúnies polítiques. CiU es va decantar pel PSC a l'hora de formar govern a Palafrugell i va deixar amb un pam de nas a ERC, que, empatats en nombre de regidors amb el PSC, es van haver de conformar quedant-se a l'oposició. Ara tot això sembla que no representa cap problema. Ara l'objectiu és Juli Fernández.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada