diumenge, 23 d’abril del 2017

394) CRÒNICA TRES-CENTES NORANTA QUATRE DE LA CROADA DE L’ESPANYA NEGRA CONTRA LA GENT CATALANA

Canten l’himne feixista ‘Cara al sol' per acomiadar el destacat franquista José Utrera Molina, que va signar la pena de mort contra el company Salvador Puig Antich l’1 de març de 1974. 
La magistrada argentina María de Servini, instructora de la causa contra el franquisme, va emetre una ordre d'extradició que no va ser acatada per la justícia espanyola. 
L'exministre de Justícia pel PP Alberto Ruiz-Gallardón, al costat d'altres familiars, ha portat el taüt des de l'església fins al cotxe fúnebre mentre es corejava la sintonia de Falange Espanyola. 


[Barcelona (República Catalana) 23/04/2017] 
L’AMIC DEL POBLE 

Segons informa l’agència EFE des de Màlaga un grup de falangistes, braç enlaire, ha entonat l'himne feixista ‘Cara al sol’ per acomiadar el destacat franquista José Utrera Molina, ministre i vicepresident en diferents governs de Francisco Franco, mort a Nerja als 91 anys. A la sortida del fèretre de l'església de San Miguel de Nerja , diversos falangistes amb roba fosca s'han situat als dos costats de la porta i, alhora que alçaven els braços, han corejat la sintonia de Falange Espanyola.
El fèretre amb les restes d'Utrera Molina s'ha quedat parcialment fora del cotxe fúnebre fins que el grup falangista ha acabat de cantar, i després ha arribat un ‘Viva España'.
Diversos familiars, entre ells el seu gendre, l'exministre de Justícia pel PP Alberto Ruiz-Gallardón, han portat el taüt des de l'església on s'ha celebrat la missa fins al cotxe, per traslladar-lo després al crematori de Vélez-Málaga, on ha estat incinerat.
Nascut a Màlaga el 12 d'abril de 1926, Utrera Molina va ingressar de jove a les organitzacions de les joventuts falangistes, on va ocupar diferents càrrecs. Nomenat el 1974 ministre secretari general del Movimiento Nacional franquista i vicepresident del Govern espanyol, Utrera Molina va ser abans governador civil de Sevilla, Ciudad Real i Burgos, subsecretari de Treball i ministre d'Habitatge de la Dictadura.
El 2010 va escriure un article per al diari ABC en què criticava la llei de Memòria Històrica i el fet que retiressin certs monuments. Entre altres condecoracions, Utrera Molina va rebre les Grandes Cruces de Alfonso X el Sabio, del Mérito Civil, Mérito Militar con distintivo blanco y Mérito Agrícola; Orden Imperial del Yugo y las Flechas, i les medalles d'Or de Màlaga, Ciudad Real i Sevilla.
Casat amb Margarita Gómez Blanco, el matrimoni va tenir set fills: José Antonio, Margarita del Prado, María del Mar (casada amb Alberto Ruiz-Gallardón), María Rocío de los Reyes, María Victoria, Luis Felipe i César.
A la carta publicada pel seu fill Luis Felipe al blog Arriba , afirma: “Vas arribar a la política per servir i vas empenyorar el teu cor, el teu temps i la teva energia a ajudar els que més ho necessitaven. Mai vas mirar el color dels altres i ens vas ensenyar que no s'ha mirar el color de la bandera sinó la mida del cor”.
José Utrera Molina va ser ministre d'Habitatge i secretari general del Movimento Nacional en els últims anys del franquisme. Advocat i polític era sogre de l'exministre de Justícia pel PP, Alberto Ruiz Gallardón. 

UN ASSASSÍ “INTEL·LECTUAL” DEL COMPANY SALVADOR PUIG ANTICH
Utrera va convalidar amb la seva signatura la sentència de mort del company comunista llibertari Salvador Puig Antich i del ciutadà alemany Georg Michael Welzel, tots dos assassinats legalment per la Dictadura a garrot vil el 2 de març de 1974. 

ORDRE D’EXTRADICIÓ DES DEL JUTJAT FEDERAL NÚM. 1 DE BUENOS AIRES
La magistrada argentina María de Servini, instructora de la causa penal contra el franquisme, el va imputar per aquests fets i va emetre una ordre d'extradició que no va ser acatada per la justícia espanyola. 
El ministre de Justícia pel PP Rafael Catalá va argumentar aleshores que els crims ja havien prescrit, que la pena de mort “als anys setanta estava prevista al codi penal de l'època” i que, per tant, “no va cometre cap delicte”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada