dimarts, 11 d’abril del 2017

389) CRÒNICA TRES-CENTES VUITANTA NOU DE LA CROADA DE L’ESPANYA NEGRA CONTRA LA GENT CATALANA

Nova multa de l'Estat a Òmnium Cultural i l'ANC. 
90.000 euros per tenir inoperativa una base de dades als EUA. 
Rajoy denunciarà els ajuntaments valencians que despleguin banderes republicanes. 
El Govern espanyol recorda que aquesta insígnia és anticonstitucional. 
El president del Círculo Balear s'acarnissa amb Valtonyc i demana ara que entri a presó immediatament. 
El cap visible de l'entitat espanyolista també és qui va denunciar el raper mallorquí. 
El Govern espanyol admet que la Fundació Francisco Franco té “secrets oficials”. 
L'organització té documentació de la Presidència del Govern fins al juny del 1973. 


[Barcelona (República Catalana) 11/04/2017] 
L’AMIC DEL POBLE 

L'Agència Espanyola de Protecció de Dades (AEPD) ha imposat una nova multa a l’Òmnium Cultural i l'ANC, aquest cop de 90.000 euros i motivada pel fet, suposadament, de tenir una base de dades inoperativa als Estats Units quan en aquell país s'estava definint un nou protocol internacional sobre dades.
Aquestes dues entitats consideren que l'Estat "continua així amb l'estratègia d'intentar ofegar econòmicament les entitats per aturar el referèndum", i que es tracta d'una multa política que pensen recórrer.
El passat mes de febrer l'Estat va embargar-les 246.559,13 euros com a conseqüència de la multa imposada també per Protecció de Dades per la recollida de dades feta mitjançant la Gigaenquesta, una iniciativa anterior a la consulta del 9 de novembre del 2014.
L'ANC i Òmnium asseguren haver obeït amb rigor la normativa existent en cada moment i que han estat multades a partir d'una denúncia que no ha pogut ser verificada. En total, lamenten que en menys d'un mes cadascuna ha estat sancionada "per un import total de 330.000 euros". 

EL PP CONTRA LA TRICOLOR DE 1931
Rajoy amenaça que denunciarà els ajuntaments que el proper divendres, 14 d’abril, decideixin commemorar l’aniversari de la Segona República onejant la bandera tricolor a la façana del seu consistori. La Delegació del Govern espanyol al País Valencià ja ha enviat una carta advertint que utilitzarà la via judicial contra els ajuntaments que tirin pel dret i pengin la insígnia republicana perquè considera que estaran incomplint la Constitució espanyola.
Aquest mateix text recorda que l’única bandera que ha d’ocupar "un lloc preferent" a l’exterior dels ajuntaments és l’espanyola (la monàrquica del Regne). En aquest sentit, afegeix que els consistoris "no poden enarborar com a pròpia una altra bandera que no sigui oficial" i utilitzar-ne una d’anticonstitucional perquè "vulneraria el principi de neutralitat i objectivitat que ha de regular l’activitat de les administracions públiques".
L'any passat, la Delegació del Govern espanyol al País Valencià ja va enviar un requeriment a una vintena d'ajuntaments valencians que varen exhibir banderes republicanes com el de València, Alacant, Xàtiva, Alzira, Ontinyent o Sagunt, entre altres. 

EL CÍRCOLO BALEAR VOL VALTONYC A LA PRESÓ IMMEDIATAMENT
El president del Círculo Balear, Jorge Campos, segueix buscant les pessigolles a Valtonyc. El va denunciar per les lletres de les seves cançons, va aconseguir que l'Audiència Nacional del Regne el condemnés a 3 anys i mig de presó i ara en demana presó preventiva. I aquesta setmana, segons ha publicat el raper a les xarxes socials, la darrera petició del líder de l'entitat espanyolista ha arribat a mans de la Fiscalia. "Ni esperen a què poguem recórrer [la sentència] perquè saben que és una condemna injusta i a Brussel·les la tiraran [enrere]: em volen dins rapidet", explica Josep Miquel Arenas, àlies Valtonyc, als seus seguidors que estan aplegant fons per recórrer la sentència al Tribunal Suprem.
Segons publica el diari ‘Ara Balears’, Campos va declarar fa un mes que considera que "les amenaces de les lletres del raper són reals", "el personatge té vinculació amb grups radicals independentistes i violents, com Arran i els Maulets", i les cançons són "clarament delictives, com ha dit l'Audiència Nacional". Segons els jutges, Valtonyc hauria incorregut, a través de la seva música, en tres delictes: enaltiment del terrorisme, injúries a la Corona i amenaces. Els delictes que presumptament hauria comès remetrien a una de les seves composicions musicals, 'Circo Balear', on el raper parla d'una "okupació armada" al Palau Marivent, on s'han allotjat tradicionalment els monarques espanyols quan han viatjat a Mallorca. La cançó de Valtònyc també diria que el president de l'entitat anticatalanista mereix una "bomba de destrucció nuclear".
El judici de Valtònyc arriba una setmana després que el Suprem condemnés a un any de presó el cantant de Def con Dos, César Augusto Montaña, conegut artísticament com a César Strawberry. El raper lleidatà Pablo Hásel també engrossa la llista de músics sentenciats per l'exercici de la seva professió.
Arran de la sentència de l'Audiència Nacional del Regne, però, diferents col·lectius i organitzacions s'han indignat, tant a les xarxes com en diferents espais de debat. Entre d'altres, s'ha creat el Grup de suport llibertat Valtonyc que va organitzar una assemblea al local de l'Obra Cultural Balear per tal d'articular una mobilització social de rebuig contra allò que consideren "un ataca a la llibertat d'expressió". 

LA FUNDACIÓ FRANCISCO FRANCO TÉ “SECRETS OFICIALS” 
El Govern espanyol ha reconegut que la Fundació Nacional Francisco Franco disposa de documents classificats com a "secrets oficials" i ha demanat a l'organització feixista que els retornin a l'Administració. Segons ha pogut saber l’agència Europa Press, el coordinador general d'Esquerra Unida, Alberto Garzón, es va interessar pel tema fa unes setmanes i va registrar una pregunta parlamentària alertant a l'executiu de Mariano Rajoy de la situació. Gràcies a la resposta que ha donat el Govern espanyol admetent que els fets són certs, s'ha pogut saber que la Fundació franquista té documentació de la Presidència del Govern fins al juny del 1973, quan es va nomenar president a Carrero Blanco.
Segons detalla Garzón en la seva pregunta, tots aquests documents "haurien d'estar a la institució corresponent i no en una entitat privada". De fet, el portaveu adjunt d'Units Podem assegura que els textos "haurien d'estar custodiats a l'Arxiu del Ministeri de la Presidència". 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada