dimecres, 22 de març del 2017

374) CRÒNICA TRES-CENTES SETANTA QUATRE DE LA CROADA DE L’ESPANYA NEGRA CONTRA LA GENT CATALANA

Francesc Homs, també inhabilitat pel 9-N. 
Margallo afirma que Espanya deu favors a altres països per acords secrets contra Catalunya. 
“Ningú no sap els favors que devem perquè fessin les declaracions que han fet”, va dir ahir l'ex-ministre del PP. 
100 militants de la CUP difonen un manifest contra l’aprovació del pressupost. 
Consideren que el sí al pressupost de la CUP fou fruit d'un xantatge malgrat el suport de les assemblees territorials i el Consell Polític. 
Proposta d’ERC Barcelona contra la infanta Cristina. 
La regidora Trini Capdevila ha exigit que la Guàrdia Urbana es personi a casa de la germana del rei d’Espanya a Barcelona i s'endugui la medalla d'or que se li va revocar l'any passat. 



[Barcelona (República Catalana) 22/03/2017] 
L’AMIC DEL POBLE 

El Tribunal Suprem (TS) ha condemnat Francesc Homs a un any i un mes d'inhabilitació per la seva participació en la consulta del 9-N del 2014 com a autor d'un delicte de desobediència al Tribunal Constitucional (TC).
La sentència ha estat dictada per la unanimitat del tribunal, que també ha absolt a Homs del delicte de prevaricació del que també l'havia acusat la Fiscalia. Aquesta inhabilitació se suma a la que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va dictar contra l'expresident de la Generalitat, Artur Mas, condemnat a dos anys d'inhabilitació, l'exvicepresidenta, Joana Ortega, condemnada a un any i nou mesos d'inhabilitació, i l'exconsellera, Irene Rigau, condemnada a un any i mig d'inhabilitació, tots tres pels mateixos motius. 

L’ESTAT ESPANYOL DEU FAVORS A ALTRES ESTATS PER ACORDS CONTRA CATALUNYA
L’ex-ministre d’Afers Estrangers espanyols va fer unes declaracions impactants ahir al vespre que han passat desaparcebudes. Va afirmar que, quan ell era ministre, el govern espanyol va dedicar ‘molts esforços’ a parlar amb governs de tot el món perquè no fessin posicionaments favorables a la independència de Catalunya. Margallo apunta que hi va haver negociacions secretes i “ningú sap els favors que devem a una quantitat de gent per haver aconseguit que fessin les declaracions que han fet”.
Són declaracions que va fer al programa ‘El Cascabel’ de 13TV ahir al vespre, just després del debat que va protagonitzar amb l’ex-president de la Generalitat Artur Mas a l’Ateneo de Madrid.
Margallo repeteix en l’entrevista que Mas li ha reconegut que l’independentisme ha perdut la batalla internacional. “Des del primer moment que vaig arribar al ministeri, vam convocar una reunió tots els divendres de l’any durant cinc anys i vam donar instruccions molt concretes a ambaixadors, cònsols, perquè sortissin al pas de qualsevol ofensiva. I això Mas ha reconegut que ha sortit bé, que a fora ningú no els ha reconegut”.
I va més enllà, quan insisteix en l’esforç que han hagut de fer per a mirar de tancar totes les portes diplomàtiques a l’independentisme. “Ningú sap l’esforç que ens ha costat això, ni els favors que devem a una quantitat de gent per haver aconseguit que fessin les declaracions que han fet. ‘ I afegeix: ‘Això ens ha costat molta feina. Jo he estat als països bàltics quatre vegades, i no és que hi tinguem especials interessos econòmics, és que hi tenim el tema català i la Via Bàltica. He estat al Canadà, al Vaticà no sé ni quantes vegades… Això et consumeix una quantitat d’energia enorme”.  
En què es van traduir els ‘esforços’ a què es refereix Margallo? Poc abans de les eleccions del 27-S, la pressió espanyola va donar com a resultat unes declaracions vagues d’alguns dirigents. El més concret va ser l’aleshores primer ministre David Cameron, que va dir que una Catalunya independent ‘ja no formaria part de la UE i que hauria de començar a fer cua darrere dels països candidats.’ Tot el que van aconseguir de Barack Obama fou una frase, a propòsit d’una visita que li va fer Felipe VI, que ‘Estats Units vol una Espanya forta i unida’; i d’Angela Merkel, una declaració encara més vague, dient que ‘els tractats de la Unió Europea garantien la integritat i la sobirania dels estats membres’ i que compartia la posició de Rajoy que ‘la legislació nacional i internacional s’havia de respectar’. 
Margallo destaca en les declaracions a 13TV el fet que va ser fins a quatre vegades als països bàltics per a tractar sobre el cas català. Hi ha uns precedents ben coneguts de tensió diplomàtica entre Espanya i països bàltics a propòsit del suport al procés independentista a Catalunya. L’ex-primer ministre Valdis Dombrovskis va fer unes declaracions a l’agència ACN el 2013, pocs dies després de l’èxit de la Via Catalana, dient que Letònia reconeixeria una Catalunya independent si el procés s’hagués fet amb legitimitat. Aquells mateixos dies, també a l’ACN, el primer ministre lituà, Algirdas Butkevicius, va dir que Catalunya tenia el dret d’autodeterminació.
Arran d’aquelles declaracions Margallo va cridar a consultes l’ambaixador letó i el lituà a Madrid, perquè les autoritats de tots dos països rectifiquessin les declaracions. La diplomàcia de tots dos països inicialment va dir que se’ls havia malinterpretat, però el primer ministre de Letònia va voler deixar clar que ell ‘va dir el que va dir’ sobre Catalunya. Dombrovskis, actual vice-president de la Comissió Europea, va patir les conseqüències per haver-ho dit: una campanya de difamació a través d’un suposat informe policíac publicat a la revista Interviú. Segons l’informe, Dombrovskis va cobrar diners a canvi d’haver defensat el procés sobiranista. L’oficina antifrau letona va desautoritzar recentment aquelles difamacions. 

PERÒ LA FALANGE NO EN TÉ PROU
La Falange ha publicat un comunicat criticant l'ex-ministre d'Exteriors, José Manuel García Margallo, per haver participat amb l'expresident de la Generalitat, Artur Mas, en un debat sobre el futur de Catalunya.
La jornada, titulada ‘Catalunya a la cruïlla’, és part d'un cicle que va començar el passat 2 de febrer a l'Ateneu de Madrid. L'objectiu és aconseguir un debat constructiu sobre la situació política que viu Catalunya.
La formació feixista ha explicat que aquesta trobada "durant un esdeveniment de propaganda a favor de la secessió catalana" és una mostra més de "convivència" entre l'independentisme català i el Partit Popular. Una relació inacceptable, segons l'organització, ja que "els catalans estan vivint un drama a Catalunya", on els nens estan "sent segregats en els col·legis, on s'imposa una ideologia i on s'assetja aquells catalans que no són separatistes".
La Falange no només ha carregat contra l'ex-ministre Margallo, sinó que també ha criticat tot el partit assegurant que el PP juga a dues bandes. "Durant els telenotícies apareix com un ferm defensor de l'espanyolitat en la qual no creu, ja que la seva pàtria són els diners", explica el comunicat.
De fet, la formació feixista ha anat un pas més enllà i ha afirmat que "en les actuals circumstàncies, un ex ministre d'Espanya no pot conversar amb un traïdor, amb un incitador a l'odi, ni amb un separatista convençut [com Artur Mas]".  
El comunicat acaba atacant el president del Govern espanyol afirmant que "la independència se serveix en safata de plata gràcies al PP del ximple útil Mariano Rajoy". 

MILITANTS DE LA CUP CONTRA EL PRESSUPOST
El consell polític de la CUP a Vilafranca del Penedès, el mes de gener passat.
Un centenar de militants de la CUP ha fet públic un manifest que critica que la formació permeti l’aprovació del pressupost de la Generalitat, amb el nom de ‘Crit d’alerta a l’esquerra independentista’. Ho han fet a través d’una web, en què recullen adhesions. Consideren que “acceptar el xantatge de pressupostos a canvi d’un referèndum sense garanties (un referèndum que en cap cas era una concessió a la nostra formació sinó un compromís del Govern amb la població) ens ha portat a renunciar no només a punts centrals del nostre programa sinó fins i tot de la nostra raó de ser com a organització”.
A més, opinen que la votació a favor del pressupost “no ha estat fruit d’un debat profund, sinó el resultat de decisions tàctiques esperonades per la voràgine de la lluita institucional i pels focus i la pressió mediàtica partidista”. El Consell Polític de la CUP va aprovar el mes de gener el sí al pressupost, gràcies sobretot al suport majoritari de les assemblees territorials.
Els signants del manifestants qüestionen també el futur de la CUP. “Emplacem totes les companyes i companys a comprometre’ns a habilitar un espai que permeti afrontar amb serenitat l’imprescindible debat estratègic sobre la idoneïtat, actualitat i viabilitat del projecte d’Unitat Popular fonamentat en el municipalisme i les lluites que ens ha dut fins on som avui en dia”.
Entre els adherits hi ha una desena de regidors: Víctor Barquer, de l’Ajuntament de Centelles; Àngel Camacho, de l’Ajuntament de Cornellà; Carlota Carbó, de Sant Sadurní d’Anoia; Ismael Dot, de Centelles; Laia Estrada, de Tarragona; Jordi Garcés, de Manresa; Toni Granados, de Girona; Albert Junyent, de Sallent; Pau Lozano, de la Seu d’Urgell; Jordi Martí Font, de Tarragona; Gemma Pujadas, de Riudebitlles; Laia Santís, de Vilafranca del Penedès; Gemma Tomàs, de Manresa.
També signen el manifest diversos membres d’organitzacions com Lluita Internacionalista o Endavant i militants coneguts com Xavi Monge. 

ERC BARCELONA VOL QUE ES RECUPERI LA MEDALLA A L’INFANTA
Els honors que li queden a la infanta Cristina són ja molt limitats. I un dels més icònics que va perdre és la medalla d’or de la Ciutat de Barcelona, que el plenari del Consistori li va retirar fa gairebé un any. Amb tot, la revocació no s’ha materialitzat, ja que la germana del rei d’Espanya encara té el guardó. És per això que ERC ha demanat que la Guàrdia Urbana hauria d’anar a casa seva, a Barcelona, i exigir-se-la.
La regidora d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona Trini Capdevila ha demanat aquest dimecres que la Guàrdia Urbana es personi a casa de la infanta Cristina per retirar-li la medalla d'or de la Ciutat. "I ho dic seriosament", ha afegit durant la comissió de Presidència aquest matí. Capdevila ha recordat que ja fa més d'un any que l'Ajuntament de Barcelona va revocar aquest guardó a la senyora Cristina de Borbón, "per dir-li d'alguna manera", ha afegit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada