dissabte, 18 de febrer del 2017

Diverses entitats i formacions rebutgen les maniobres militars a les Gavarres del Gironès

Es considera que “les maniobres són una provocació del Ministeri de Defensa i atempten directament contra els valors de la pau així com van contra l'autonomia local dels municipis de Girona i Celrà”. 

Reiteren que amb la independència nacional catalana es deixaria d’haver de “viure situacions estrambòtiques com la de dilluns”, amb les maniobres militars. 

La Xarxa pels Drets Socials s’ha afegit a la convocatòria promoguda per l’Ajuntament de Celrà. 

Jané expressa en seu "respecte" als ajuntaments en contra de les maniobres militars a Celrà Òmnium. Gironès ha convocat una marxa de protesta dilluns vinent a les 8:00 per recórrer el traçat on s'han de fer les maniobres. 

Un grup de soldats de la base de l’Albera es perd i avisa al 112. 

Se'ls va fer fosc i no tenien cobertura. 

 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 18/02/2017 
Celrà/Girona (Gironès).- 

El govern municipal de Celrà va emetre un ban en què prohibia els exercicis militars el mateix dia que van rebre l'avís de l'exèrcit. En la imatge, l'alcalde, Dani Cornellà, penjant-lo al panell d'avisos. 
Segons les agències de premsa Òmnium Gironès, ANC, PDeCAT, ERC, CUP, Avancem, MES, Demòcrates, el Casal independentista El Forn, l'ADAC, l'Ateneu 24 de Juny, la Fundació Les Voltes, la JERC i l'Assemblea de Joves del Gironès, ha mostrat avui el seu rebuig a les maniobres militars de l'Exèrcit espanyol anunciades per dilluns a les Gavarres del Gironès. Per les entitats i organitzacions independentistes de la ciutat de Girona, les maniobres són una provocació del Ministeri de Defensa i atempten directament contra els valors de la pau així com van contra l'autonomia local dels municipis de Girona i Celrà. En aquest sentit, tots aquests col·lectius ha decidit adherir-se a les convocatòries de mobilització i per això convoquen tots els gironins i gironines que puguin a participar de la marxa popular que sortirà dilluns a les 8 del matí de la plaça Sant Feliu de Girona.

La marxa anirà fins al castell de Sant Miquel on es trobarà amb una altra columna sortida des de la plaça de l'església de Celrà.

Igualment, a la tarda les organitzacions han fet una crida a participar a la concentració que hi haurà a les 19:00h davant de l'ajuntament de Celrà.

Aquestes entitats i formacions han aprofitat l'ocasió per reiterar la seva voluntat de treballar perquè el referèndum d'autodeterminació d’enguany sigui un èxit, i d'aquesta manera deixar de viure situacions estrambòtiques com la d'aquest dilluns i les maniobres militars espanyoles. 


XARXA DRETS SOCIALS

La Xarxa pels Drets Socials s’ha afegit a la convocatòria promoguda per l’Ajuntament de Celrà del proper dilluns dia 20 de febrer contra les maniobres militars que té previst fer l’exèrcit espanyol entre els municipis de Celrà i Girona. D’aquesta manera, les entitats que en formen part han fet una crida pública a participar a la pujada al castell de Sant Miquel, que sortirà a les 8 del matí des de la plaça de l’església de Celrà i des del Cul de la Lleona de Girona simultàniament. I la concentració que tindrà lloc a les 19:00h a la plaça de l’ajuntament de Celrà. La XDS considera una provocació aquestes maniobres i mostren el seu rebuig a aquestes, ja que xoquen frontalment amb els valors de la pau i la no violència que promou la Xarxa.

La XDS considera una provocació aquestes maniobres i mostra el seu rebuig a aquestes, «ja que xoquen frontalment amb els valors de la pau i la no-violència». 


PREGUNTES PARLAMENTÀRIES DEL PDeCAT

En la mateixa línia, el grup del PDeCAT al Congrés dels Diputats va entrar ahir una bateria de preguntes per demanar explicacions a l’Estat sobre les maniobres militars a Girona i Celrà. El partit vol que el Govern espanyol aclareixi els motius d’aquestes pràctiques.

La protesta arribarà també al Senat. A instàncies del senador Joan Bagué (PDeCAT), el grup parlamentari mixt preguntarà al Govern espanyol si el Ministeri de Defensa s'ha plantejat dialogar amb la Generalitat de Catalunya a fi de concretar la coordinació i realització de les maniobres militars que es vulguin fer en territori català. 


ÒMNIUM GIRONÈS HA CONVOCAT UNA MARXA DE PROTESTA DILLUNS VINENT

Segons l’agència EFE el conseller d'Interior de la Generalitat, Jordi Jané, ha expressat, durant una visita a Girona, el seu " respecte" als ajuntaments de Girona i Celrà que s'han posicionat  en contra de la realització de les  maniobres militars previstes als seus termes municipals dilluns que ve. "Respectar el que els ajuntaments, que representen la ciutadania dels seus municipis, puguin considerar com més adequat" ha dit el conseller. Jané, referint-se a aquest tipus d'activitats per part de l'Exèrcit espanyol, ha admès que " no són un fet excepcional, sinó que es produeixen amb certa regularitat". "Cal apel·lar sempre a la convivència i intentar fer les coses que evitin situacions de conflicte no desitjat", ha afegit.  

Dilluns s'ha convocat a la ciutadania a participar en una  marxa de protesta a través d'un comunicat que firma  Òmnium Gironès. La marxa està convocada a les  8:00 hores per recórrer el traçat que suposadament han de seguir les maniobres.  


SOLDATS QUE ES PERDEN

Segons EL DIARI DE GIRONA un grup de soldats de la base militar de Sant Climent Sescebes es van perdre el dilluns al vespre a l’Albera. En veure que se'ls havia fet fosc, no sabien on eren, i a més no tenien cobertura, van alertar el telèfon d'emergències 112. D'entrada s'havien d'activar els Bombers per fer la recerca, però al final, no va ser necessari perquè van trobar els militars al cap de poca estona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada