diumenge, 5 de febrer del 2017

339) CRÒNICA TRES-CENTES TRENTA NOU DE LA CROADA DE L’ESPANYA NEGRA CONTRA LA GENT CATALANA

La Legió fa apologia de la violència i es refereix al cop d'estat del 36 com a “moviment salvador d'Espanya”. 

Ho ha afirmat en un comunicat on justifiquen la presència de l’alcalde d’Almendralejo pel PP en un homenatge al fundador d'aquesta força militar espanyola, Millán Astray. 
"Arran d'esclatar el moviment salvador d'Espanya, es va desencadenar la fúria marxista a Almendralejo". 

 
[Barcelona (República Catalana) 05/02/2017] 
 L’AMIC DEL POBLE   

"Moviment salvador d'Espanya". Així és com la Legió espanyola s'ha referit al cop d'estat feixista del 18 de juliol de 1936. Els responsables militars espanyols d'aquesta declaració pro facciosa han estat els membres de la secció d'Almendralejo, a Extremadura, municipi governat pel PP.
La declaracions pro facciosa han tingut lloc en un comunicat on la Legió espanyola fa apologia de la violència i justifica la presència de l'alcalde del municipi, del PP, en un homenatge a Millán Astray, fundador d'aquesta força militar i membre de l'exèrcit facciós aixecat el 36. El text de l'organització, que en teoria havia de servir per defensar l'assistència de l’alcalde, acaba convertint-se en un ideari feixista amb deixos imperatius. "Per a què es conegui el que va succeir, els legionaris recordem la Història", diuen. I segueixen: "Arran d'esclatar el moviment salvador d'Espanya, es va desencadenar la fúria marxista a Almendralejo". 

Els feixistes i “la gent de bé” 
Lluny de complir amb la Llei de Memòria Històrica, la Legió espanyola també aprofita aquest comunicat pro facciós per agrair la col·laboració de l'Ajuntament d'Almendralejo i, sobretot, "de les milers i milers de persones que van venir a l'acte, per cert, persones de bé".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada