dimecres, 25 de gener del 2017

329) CRÒNICA TRES-CENTES VINT-I-NOU DE LA CROADA DE L’ESPANYA NEGRA CONTRA LA GENT CATALANA

Els tintinaries, mala companyia per a la independència. 
Una Generalitat en mans de tintinaires, començant per Carles Puigdemont. 
Tintin, el còmic reaccionari, xenòfob, racista, imperialista belga, eurocentrista. 
Cal recordar que Hergè era amic i col·laborador del criminal de guerra Léon Degrelle. 
Durant l’ocupació alemanya de Bèlgica Hergè va fitxar per un medi obertament filonazi, Le Soir, dirigit per Raymond de Becker. 
La CUP-CC critica la conferència de Puigdemont a Brussel·les. 
Anna Gabriel retreu al govern de Junts pel Sí la manca de “diversitat ideològica” amb la que van explicar el referèndum. 
El raper mallorquí Valtonyc podria ingressar a la presó. 
 
 
[Barcelona (República Catalana) 25/01/2017]  
L’AMIC DEL POBLE  

Carles Puigdemont Casamajó és fan de Hergé, que creà un còmic reaccionari, xenòfob, racista, imperialista belga, eurocentrista... Josep-Lluís Carod-Rovira, Miquel Calçada, Antonio Franco, Joan Laporta, Rafael Vallbona, Quim Monzó, Artur Mas, Màrius Serra, Miquel Iceta, Jordi Tardà, Manuel Cuyàs Gibert, Albert Jané, ... Tots, i molts més, tintinaires que ideòlogitzen Catalunya. Del president del govern autonòmic de Junts pel Sí fins a escoltats o llegits periodistes catalans són seguidors de la ideologia imperialista de Hergé i així anem en un procés d’alliberament nacional català en que no es gosa imposar des de la base territorial, des de municipis i comarques, la República Catalana mentre escenifica demagògia electoralista.
Hergé l'any 1925 ingressà a Le Vingtième Siècle, un diari clerical i nacionalista belga. El 1927 va passar a ser aprenent de fotògraf i il·lustrador de pàgines especials. El clergue Norbert Wallez, el director de la publicació, va tenir una gran influència sobre Hergè, ja que el va incitar a instruir-se i llegir. Més tard, Wallez va decidir incloure un suplement dirigit al jovent al seu diari, de manera que li va confiar aquesta tasca a Hergé. Així, el novembre de 1928 sorgia el primer número de Le Petit Vingtième, sota la seva direcció. Durant aquest període, Hergé va descobrir el treball dels seus homòlegs estatunidencs gràcies als paquets de diaris que li enviava Léon Degrelle, futur dirigent del moviment rexisme (feixisme catòlic belga, antsemita i seguidor d’Hitler), aleshores corresponsal del diari Le Vingtième Siècle. el 1929 va aparèixer per primera vegada en Tintín a les pàgines de Le Petit Vingtième. La primera aventura de Tintín el porta a la Unió Soviètica, on s'enfronta als bolxevics.
Durant l'ocupació alemanya a Bèlgica, Hergè va seguir publicant, tot i que molts professionals de premsa havien decidit abandonar el seu ofici, a causa del fet que els mitjans de comunicació es consideraven en aquell moment "medis robats" de forma popular, ja que havien estat sotmesos al comandament alemany. El 1939 es va tancar Le XXème Siècle. Oficial de l'exèrcit belga en la reserva, va ser mobilitzat per instruir una companyia d'infanteria de parla flamenca, malgrat que ell era expert en metralladores i de parla francesa. Hergè va fitxar en aquell moment per un medi obertament filonazi, Le Soir, dirigit per Raymond de Becker.
L'ocupació nazi de Brussel·les va finalitzar el 1944. Les aventures d'en Tintín van ser interrompudes cap al final de la publicació en tires diàries de Les set boles de cristall, ja que les autoritats belgues van tancar Le Soir. Durant el període de post-ocupació, Hergé va ser arrestat quatre vegades per diferents entitats (la Seguretat de l'Estat, la policia judicial, el Moviment Nacional Belga i el Front de la Independència), acusat de simpatitzar amb el nazisme i el rexisme. L'origen d'aquestes acusacions es va trobar principalment en la contínua activitat professional d'Hergé sota l'ocupació nazi, la qual cosa el va etiquetar com a "col·laboracionista". A més, es considerava que amb la seva feina potenciava les vendes de Le Soir, quan aquest estava regulat directament pels nazis.  
Aquestes posicions reixistes apareixen a partir del primer àlbum (Tintín al país dels Soviets), encarregat per Norbert Wallez, un reconegut feixista, amb l'objectiu d'alliçonar als joves belgues contra els soviets de 1917 des de Le Vingtième Siècle. Es veu també el caràcter racista no dissimulat de Tintín al Congo i a L'estel misteriós, el principal dolent de la història és un jueu novayorquès anomenat Blumenstein. En aquesta mateixa història es demostra que Herbè era antisemita, jaque apareixen dos jueus estereotipats, un dels quals s'alegra de la notícia de la fi del món perquè "així no hauria de pagar als meus proveïdors". En edicions posteriors, aquesta vinyeta va ser suprimida, i una altra en què l'expedició rival d'en Tintín enarbolava la bandera americana, va ser retocada. D'altra banda, el mateix Hergè va canviar el nom de Blumenstein per Bohlwinkel i el va ubicar, no a Nova York, sinó a un país imaginari anomenat Säo Rico. Més tard s'adonà, sorprès, que Bohlwinkel també és un cognom jueu.
Anys després va reconèixer en algunes ocasions, el que considerava errors propis i decisions mal preses. Així, el 1973 declarava en una entrevista amb el Haagse Post: "Reconec que jo també vaig creure que el futur d'Occident podia dependre del Nou Ordre. Per a molts la democràcia s'havia mostrat decebedora, i el Nou Ordre portava noves esperances. A la vista de tot el que va passar, es tractava naturalment d'un gran error haver pogut creure en això". Degut a això, i com d'altres treballadors de la premsa dirigida pels nazis, Hergé es va trobar aïllat de la feina, va planificar el seu exili a Argentina, com feien els nazis que podien arribar-hi, i va passar els següents dos anys treballant amb Edgar Pierre Jacobs, i va incorporar Alice Devos, la qual adaptava a color diverses de les primeres aventures d'en Tintín.
L'exili de Tintín va finalitzar el 1946. L'editor i combatent de la Resistència, Raymond Leblanc, va proporcionar el suport financer i les credencials antinazis necessàries per llançar la revista Tintin amb Hergé. Aquesta publicació setmanal comptava amb dues pàgines de les aventures d'en Tintín, començant amb el que quedava de Les set boles de cristall, així com d'altres tires còmiques i articles diversos. Va tenir un èxit important, amb una tirada de més de 100.000 exemplars setmanals. És probable que Hergè hagués sofert algun tipus de condemna judicial de no haver sigut per la creació d'aquest suplement. En aquest sentit, s'ha assenyalat freqüentment que va ser en Tintín qui va salvar a Hergé. 

Anna Gabriel retreu al govern de Junts pel Sí la manca de “diversitat ideològica” amb la que van explicar el referèndum 
A la CUP-CC no li ha agradat la manera amb la qual el govern autonòmic de Junts pel Sí ha presentat el referèndum d’autodeterminació català, ahir dimarts, a la seu del Parlament Europeu, a Brussel·les, per la manca de “diversitat ideològica”. La diputada Anna Gabriel ha retret al vicepresident i conseller d'Economia i Hisenda, Oriol Junqueras, que “seria oportú també que s’expliqués que hi ha diversitat ideològica al darrere de les opcions independentistes i que, lluny del pensament únic i de l'homogeneïtzació que a algunes tant els agrada, justament nosaltres reivindiquem diversitat i pluralitat de pensament”.
La portaveu de la CUP-CC ha explicat que “discrepem d’alguns dels extrems que hi vau expressar: la forma en la que es descrivia la situació econòmica del país, aquesta aposta tan clara pel turisme, per exemple, que sabeu que per nosaltres, doncs, és la nova indústria extractiva dels nostres béns naturals; el paper de la mateixa Unió Europea en la que el president del Govern de la Generalitat de Catalunya insistia, persistia i reiterava que la independència catalana seria en el marc de la Unió Europea, per nosaltres aquest és un extrem que haurien de poder decidir també, doncs, les ciutadanes d’aquest país”.
Anna Gabriel ha instat el Govern de la Generalitat a què “l’objectiu del referèndum pactat no distregui de l’objectiu principal, que és l’objectiu realista, l’únic que existeix: la unilateralitat” i ha demanat que “no creem falses expectatives”. “Farem bé de preparar aquest país pel que ens ve al davant, que és un conflicte democràtic d’altíssim nivell i on només la mobilització, la determinació i la voluntat de la gent suplirà la manca de diàleg de l’Estat espanyol. Convé que comencem a vincular el referèndum al procés constituent”, ha afegit la diputada.
En aquest sentit, Oriol Junqueras ha respost que “sempre intento explicar que aquest és un projecte, és un procés transversal ideològicament”. Tot i això, ha recordat a la diputada cupaire que la conferència d’aquest dimarts la van fer “tres membres del Govern”, i ha assenyalat que “ahir teníem l’obligació i la voluntat ferma d’explicar-nos allà”. Finalment, el vicepresident ha indicat que “el referèndum pactat no és que sigui poc probable, és que és absolutament impossible”. 

El raper mallorquí Valtonyc podria ingressar a la presó 
El raper mallorquí Valtònyc
El raper Josep Miquel Arenas, més conegut com Valtonyc, serà jutjat a l’Audiència Nacional del Regne d’Espanya, a Madrid, el dimecres 8 de febrer, a les 10.00h. Acusat de “injuries a la Corona” i “enaltiment del terrorisme” per les seves lletres de rap, segons informa Contra.info. El fiscal demana 3 anys i vuit mesos de presó a més d’una una fiança de 4.000 euros, Si el condemnen a més de 2 anys de presó, entraria a la presó el mateix 8 de febrer. 
Això no es tracta d’un fet aïllat, actualment a l’Estat capitalista espanyol hi ha més de 20 artistes que ja han passat per l’Audiència Nacional espanyola.
El dia del judici s’ha convocat una concentració de suport a Madrid, davant l’Audiència Nacional al carrer García Gutiérrez núm.1 <metro: Colón>.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada