dimarts, 13 de desembre del 2016

De la Mata assumeix la macro causa Pujol

Oleguer Pujol i Ferrusola 
Oleguer Pujol, els fills de De la Rosa i Carles Vilarrubí, citats a declarar 








TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 13/12/2016 
Queralbs (Ripollès).- 

Resultat d'imatges de clan pujolSegons EL TRIANGLE tots els afers judicials que afecten la família de Jordi Pujol Soley -excepte el més antic, el de les ITV, pel qual s'ha processat el seu fill Oriol- han quedat definitivament aplegats en una única macro causa aquest dimarts. El jutge de l'Audiència Nacional José de la Mata, l'instructor que s'encarrega de la fortuna oculta a l'estranger i dels negocis de Jordi Pujol Ferrusola, ha assumit les indagacions del seu col·lega Santiago Pedraz sobre Oleguer Pujol Ferrusola. Pedraz havia decidit el setembre inhibir-se en favor de De la Mata, que ha donat a conèixer que accepta la inhibició amb un acte judicial en el qual emprèn un seguit d'actuacions.
L'instructor vol que tornin a declarar algunes de les figures més cèlebres de la macro causa, que ja havien desfilat per l'Audiència Nacional. Oleguer Pujol està citat per declarar com a investigat per blanqueig de capitals -condició abans anomenada oficialment imputat- el 12 de gener. El dia 11, també com a imputats, compareixeran Javier i Gabriela de la Rosa, fills del financer Javier de la Rosa, i també José Luis i José María Villalonga. Així mateix, està previst que el vicepresident del FC Barcelona Carles Vilarrubí, proper a les elits de Convergència i als Pujol, torni a declarar el 19 de desembre. 
De la Mata, titular del Jutjat Central d'Instrucció número 5, troba que cal investigar conjuntament les causes que afecten els Pujol pels patrons de comportament comuns dels membres de la família relatius a l'obtenció, blanqueig i ocultació de beneficis. Destaca, en aquest sentit, assignacions de rols, coordinació d'activitats i repartiment d'imports milionaris "en funció dels ingressos que rebien en comptes bancaris ocults" a l'estranger.
En el seu acte indica, així mateix, que la investigació sobre la fortuna i el presumpte blanqueig de capitals no es pot separar de les indagacions sobre l'origen dels fons amagats a Andorra.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada