dimarts, 29 de novembre del 2016

Salvem el Golfet porta l'Ajuntament de Palafrugell al Contenciós per les obres del xalet

El Golfet amb la construcció del xalet a dalt del penya-segat
L'entitat també insta al Govern de la Generalitat a iniciar accions judicials contra el consistori per tal que revisi la llicència d'obres. 
El Síndic insta l'Ajuntament de Palafrugell a paralitzar les obres del xalet del Golfet. 
Rafael Ribó demana a la Generalitat que impugni la llicència d'obres ja que el consistori no s'avé a revisar-la. 


 
TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 29/11/2016 
Palafrugell (Baix Empordà).-  

Segons l’Agència Catalana de Notícies el col·lectiu Salvem el Golfet ha decidit presentar un recurs contenciós contra l'Ajuntament de Palafrugell (Baix Empordà) per les obres del xalet que s'està construint en aquesta cala de la Costa Brava.
Salvem va presentar una denúncia urbanística el passat mes d'agost per demanar la paralització de les obres i la impugnació de la llicència. L'Ajuntament, però, l'ha desestimat i això fa que Salvem el Golfet no pugui accedir a l'expedient. Per això, han decidit portar el cas davant dels tribunals. En el recurs judicial també es demana impugnar les obres, les actes d'edificació i les llicències d'obres. A més, volen que s'enderroqui tot allò construït.
Salvem també insta la Generalitat a fer el mateix i portar l'Ajuntament de Palafrugell als tribunals, ja que no ha revisat la llicència d'obres tal i com va requerir la Comissió d'Urbanisme de Girona el passat mes d'octubre.  

Intervenció del Síndic de Greuges de Catalunya 
El Síndic de Greuges de Catalunya ha pres part en el conflicte per les obres del xalet del Golfet. Ho fa després de rebre diverses queixes que alertaven sobre irregularitats a les obres. Després d'investigar el cas, el Síndic ha recomanat al consistori que aturi les obres i que resolgui "sense més dilació" les peticions que li ha enviat Urbanisme, que li demana que revisi la llicència.
En la comissió del passat mes d'octubre, el director general d'Urbanisme, Agustí Serra, va reconèixer que a la parcel·la s'hi podia construir (tal i com estableix el POUM) però que hi havia un excés d'edificació. Concretament, els promotors del xalet havien aixecat una planta més de les permeses. Per això, des de la Generalitat van demanar a l'Ajuntament de Palafrugell que revisés la llicència i resolgués els excessos d'edificació. A més, ja va advertir que si això no es feia duria el cas davant dels tribunals.
Per la seva banda, l'Ajuntament va defensar que la llicència estava ben donada i que, com a molt, si calia fer enderrocs afectarien 100 m2 dels 700 m2 que té el xalet. 

Més transparència i informació 
Una altra de les recomanacions del Síndic té a veure amb la transparència i l'accés a la informació. Segons Ribó, tot el procediment s'està portant a terme amb una "manca de transparència" i demana a l'Ajuntament de Palafrugell que permeti a l'associació Salvem el Golfet poder accedir a l'expedient urbanístic, tal i com van demanar el passat mes d'agost a través d'un advocat. També demana a Urbanisme que els notifiqui les seves resolucions, entenent que són part interessada, ja que van adreçar denúncies a la comissió. 
El Síndic també insta totes les administracions implicades per tal que vetllin per l'aplicació del "principi de prevenció, precaució i cautela en matèria mediambiental". Ribó recorda que la impossibilitat d'aconseguir la reparació dels danys ambientals quan es produeixen obliga a prevenir-los i a donar prioritat a la intervenció prèvia i al disseny mitjançant un planejament preventiu. Segons el Síndic, en aquest cas això justifica "sobradament" l'aturada de les obres.  Ribó recorda que els promotors de les queixes havien denunciat inicialment l'impacte paisatgístic del projecte i "l'injustificat increment" de la possibilitat d'edificar en aquesta parcel·la sota l'empara de Pla de millora urbanística "fet a mida". També es queixaven de mancances en la seguretat per possibles despreniments de roca i alertaven que les obres impliquen la modificació d'un camí de ronda.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada