dilluns, 28 de novembre del 2016

Es manté la vaga de recollida d'escombraries a Figueres


CO.Bas i CC.OO. diuen que la trobada organitzada pel l’equip de govern de l’Ajuntament ha estat política però continuen oberts a negociar 
Representants sindicats durant la roda de premsa d'aquesta tarda a Figueres arrel de la vaga programada 

 
TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 28/11/2016 
Figueres (Alt Empordà).-  

Llegim en la premsa convencional que CO.Bas i CC.OO. mantenen la convocatòria de vaga de recollida d'escombraries a Ecoserveis pel dilluns 12 de desembre després de la nova reunió que ha celebrat ambdós sindicats aquest migdia amb l’equip de govern municipal i els grups de l'oposició de l’Ajuntament de Figueres (Alt Empordà). Els representants sindicals asseguren que s'ha tractat d'una trobada "política" on ni tant sol s'ha pogut entrar a abordar punt per punt la proposta presentada. 
Els convocants de l'aturada diuen que volen continuar negociant i que busquen arribar a un bon acord però acusen el Govern municipal de oferir el mateix discurs que escriu sobre el paper. En aquest sentit, estan convençuts que tot plegat amaga la voluntat de fer acomiadaments i "coaccionar" els treballadors que se subroguin a Fisersa perquè acceptin unes condicions laborals inferiors a les que tenen ara. 
D'altra banda, insisteixen que malgrat que se sabia que la concessió acabava aquest any, les negociacions no s'han fet amb suficient previsió i que tot plegat ha conduït a la situació tensa que ara hi ha.
Des de l’equip de govern de l’Ajuntament de Figueres s’afirma que la reunió buscava "posar sobre la taula tota la informació i garantir la màxima transparència del procés negociador". Per això, emplacen ambdós sindicats a continuar les converses a la Mesa de Negociació. Amb tot, l'alcaldessa de Figueres, Marta Felip (PDECat), assegura que cal arribar a un acord i reitera que la proposta que s'ofereix als treballadors va més enllà dels "mínims exigits per llei".
--- fi del missatge ---

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada