dimarts, 25 d’octubre del 2016

271) CRÒNICA DUES-CENTES SETANTA UNA DE LA CROADA DE L’ESPANYA NEGRA CONTRA LA GENT CATALANA


http://www.larazon.es/documents/10165/0/664x443/0c47/663d338/none/10810/JVHX/image_content_5558678_20161021041149.jpg
La Monumental de Barcelona abans de l'abolició de les corrides  a Catalunya
No va ser iniciativa del Parlament de Catalunya
la prohibició de les corrides de toros al Principat, fou la gent organitzada des de baix la que va fer tot els procediments d'una Iniciativa Legislativa Popular. 
La gestora del PSOE ordena una abstenció sense dissidències. 
Javier Fernández rebutja la proposta de vuit líders regionals. 
El TSJC admet la querella contra Forcadell. 
La Fiscalia acusa la presidenta del Parlament de Catalunya de desobediència i prevaricació. 
La Subdelegació del Govern espanyol ha obligat a l’Ajuntament de Casp a retirar la bandera del Consejo de Aragón de 1936. 
Els regidors de Badalona compareixen davant el jutge pel 12-O. 
Són investigats per un possible delicte de desobediència per haver obert la casa de la vila el 12 d'octubre. 


[Barcelona (República Catalana) 25/10/2016]  
L’AMIC DEL POBLE 

No va ser iniciativa del Parlament de Catalunya la prohibició de les corrides de toros al Principat, fou la gent organitzada des de baix la que va fer tot els procediments d'una Iniciativa Legislativa Popular (ILP) que hi va portar a la cambra autonòmica catalana, on es va aprovar --cosa extraordinària, perquè quasi totes les ILP se les carrega després el Parlament, el que deixa sense eficàcia tot el procés de la suposada "participació ciutadana"--.  Per tant, encara hi ha més greuges en el fet que el Tribunal Constitucional de Regne d’Espanya es carrega tot el procediment legal establert a Catalunya per la suposada "participació ciutadana", a través del procediment de les "Iniciatives Legislatives Populars".  S'ha de reivindicar aquest aspecte, que és l'origen de l'abolició de les corrides de toros al Principat de Catalunya, i que és un gran esforç col·lectiu de la gent el que s'està destruint: una sentencia en contra la gent, en contra “la participació ciutadana”.  
Els nervis continuen a flor de pell entre els taurins espanyols més acèrrims. Si fa uns dies els empresaris salmantins intentaven vacil·lar els polítics catalans, ara és un periodista especialitzat en toros, Carlos Bueno, qui treu el cap amb improperis. “Dictadors” és el qualificatiu que fa servir per mencionar els diputats al Parlament de Catalunya al llarg d’un article al diari digital taurí burladero.tv. El text critica “la impunitat exasperant” amb què actuen els legisladors catalans i diu que la prohibició de 2010 anava “en contra de les llibertats que tant presumeixen de defensar alguns mandataris i que no s’atenia a les estipulacions de la Constitució”. 
Tot i que celebra la decisió de l’Alt Tribunal, Bueno creu que “l’executiu català es farà el sord davant el dictamen i seguirà en la seva línia inquisidora, impedint la celebració de festes taurines a tota costa”. A més, fa el símil de saltar-se els límits de velocitat impunement: “Provin vostès de circular a 140km/h per les carreteres catalanes i a no sufragar la denúncia pertinent”. En qualsevol cas, Bueno demana al sistema penal espanyol “més mà dura davant delictes indiscutibles contra la llei” i actuacions amb “celeritat, rotunditat i exemplaritat”.  

La gestora del PSOE ordena una abstenció sense dissidències 
http://fotos01.diaridegirona.cat/vinyetas/2016/10/25/acudit2510web.jpg
Acudit sobre l'abstenció del PSOE per fer president del Govern espanyol Mariano Rajoy 
La posició oficial del PSOE sobre la investidura de Mariano Rajoy és una abstenció en bloc, sense mínims. Per tant, no accepta dissidències. Ho ha tornat deixat clar el president de la gestora d'aquest partit, Javier Fernández, que ha descartat que la posició, adoptada pel seu comitè federal passat cap de setmana, pugui ser negociada.
Els líders de vuit federacions territorials del PSOE, entre els quals la balear Francina Armengol però no Miquel Iceta (PSC), havien remès una carta a Fernández per demanar-li que només s'abstingués el mínim de diputats necessaris perquè Rajoy fos investit, i no tots els representants del PSOE. En aquest sentit, manifestaven que "volem ajudar a superar-la amb el menor cost per al PSOE" i demanaven una reunió urgent amb Fernández.
La trobada, un cop coneguda la resposta del president de la gestora, segons la premsa, no sembla probable. Mentrestant, la premsa madrilenya es refereix a la intranquil·litat que li genera a la líder de la Federació andalusa del PSOE, Susana Díaz, la possibilitat que Josep Borrell faci tàndem amb Pedro Sánchez i li disputi la secretaria general del partit.
D'altra banda, Sánchez no pensa obeir les instruccions de la gestora. ‘El Confidencial’, citant fonts properes a l'exlíder del PSOE, també publica que Sánchez ha demanat informes jurídics per explorar una possible defensa de la seva posició al Tribunal Constitucional del Regne d’Espanya.  

El TSJC admet la querella contra Forcadell 
El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha admès a tràmit la querella presentada per la Fiscalia contra la presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, per la suposada comissió de delictes de desobediència i prevaricació pel fet d'haver permès la votació i el debat sobre les conclusions de la Comissió d'estudi del procés constituent, que inicia el procés de ruptura amb el Regne d’Espanya. 
La Fiscalia va atribuir a Forcadell un intent de "dinamitar el model d'ordenació territorial" d'Espanya donant llum verda a la citada votació, que va tenir lloc el 27 de juliol, malgrat l'advertència del Tribunal Constitucional del Regne: impedir o aturar qualsevol iniciativa encaminada a la desconnexió. Fonts judicials citades pel diari ‘El Mundo’ preveuen que la instrucció sigui breu, de manera que el judici es podria celebrar a mitjans del 2017. El TSJC ha admès la querella i li ha donat tres dies per recórrer l'admissió de la querella. 
Carme Forcadell ha rebut aquest matí la notificació de mans de funcionaris judicials del Tribunal Superior de Justícia que certifica l’inici d’una investigació per determinar si va cometre un delicte de prevaricació i desobediència en el ple del 27 de juliol al Parlament de Catalunya. La presidenta de la Cambra catalana passa a ser la primera persona amb càrrec públic emanat del 27-S investigada --o bé imputada, com es coneixia abans--.
Quan encara no s’han resolt les conseqüències judicials de la primera part del procés, desembocat en el 9-N, ja s’obre la veda per la segona part, que a partir d’avui agafa una altra magnitud. Tot plegat, enmig dels centenars de processos oberts a nivell local.
El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha admès a tràmit la querella presentada per la Fiscalia Superior de Catalunya, on s’acusava Forcadell d’actuar amb “total menyspreu” a la Constitució i d’utilitzar “injustificadament” el reglament del Parlament de Catalunya. Es tracta d'una notificació motivada, amb una desena de pàgines. La presidenta del Parlament té ara tres dies per presentar un recurs de súplica. 
El procediment contra Forcadell, escollida amb el suport tant de Junts pel Sí com de la CUP-CC, i la concentració d’ahir a Vic en suport al regidor Joan Coma són realitats repressives de l’Estat contra l’independentisme, cada vegada més freqüents per la quantitat de processos judicials que s’estan movent en les últimes setmanes. Això obliga ha accelerar el procés de separació catalana de les grapes de la monarquia espanyola.  

Per la vaga general política inclusiva catalana 
En el cas del judici a Forcadell d’aquí uns mesos caldrà remarcar que es tracta de la persecució històrica a líders d’ERC, des de Macià a Prats de Molló (Vallespir) a l’empresonament del Govern de la Generalitat l’octubre de 1934 i l’afusellament de Companys pel franquisme. En aquest marc polític caldrà una mobilització social que desbordi els psicodrames de l’ANC i el mateix Junts pel Sí, propugnant una vaga general política inclusiva que paralitzi indefinidament el Principat de Catalunya fins que el Govern de la Generalitat tingui la valentia política d’imposar la República Catalana, trencant amb l’Estat espanyol i convocant la formació de comitès locals i juntes territorials per garantir l’ordre públic republicà enfront les agressions unionistes espanyoles de qualsevol signe o orientació política. 

L’Audiència Nacional vol es que prenguin mesures contra Joan Coma 
El regidor de Vic Joan Coma ha ignorat la citació judicial que li ha remès l'Audiència Nacional del Regne i ha demanat als Mossos d'Esquadra que no acatin una eventual ordre de detenció contra ell, si se'ls comunica que han d'actuar en aquest cas com a policia judicial. 
La Fiscalia de l'Audiència Nacional ha respost a aquesta actitud i demana que s'actuï contra el regidor de Vic, que estava citat per declarar ahir dilluns com a imputat per incitació o provocació a la “sedició” perquè en un ple municipal vigatà va exhortar a desobeir les resolucions del Tribunal Constitucional espanyol.
Un altre regidor, el franquista i xenofòb Josep Anglada, va ser el denunciant de Coma.
La Fiscalia estudia "detingudament" quines mesures ha de prendre el jutge de l'Audiència Nacional, Ismael Moreno, al respecte. Moreno ha d'esperar que la Fiscalia determini quina actuació emprendre, tot i que és probable que Coma sigui detingut i obligat a comparèixer davant l'Audiència Nacional.
Representants d'entitats i polítics de diverses formacions sobiranistes, entre els quals hi ha l'alcaldessa vigatana Anna Erra (PDECat), han donat el seu suport a Coma, que ha afirmat que exerceix la seva tasca diària com a representant al consistori amb normalitat en comptes de presentar-se a Madrid.  

Actes de suport a Joan Coma Roura a Lleida, Reus i Tortosa i mocions als ajuntaments 
Ahir la Crida per Lleida va convocar una concentració davant de la Paeria. També hi va haver concentracions a Reus i Tortosa.  D'altra banda, els grups municipals de la CUP estan presentant mocions als ajuntaments com el de Barcelona per aconseguir que els consistoris se solidaritzen amb Joan Comas.
La CUP de Reus i les entitats independentistes de la ciutat ahir van donar suport al regidor de Capgirem Vic que ha desobeït l'Audiència Nacional. Per aquest motiu es va convocar una concentració, a les 19 hores, a la plaça del Mercadal. Després de la concentració, hi va haver una xerrada per explicar el cas de Som 27 i més, en el qual es demanen penes de fins a 11 i 12 anys de presó per la lluita estudiantil a la UAB l'any 2013. La xerrada la va fer el secretari general de la CGT, Ermengol Gassiot, que és un dels encausats de la UAB. També hi va haver ahir una concentració davant de l'ajuntament de Tortosa a les 8 del vespre.  

La Subdelegació del Govern espanyol ha obligat a l’Ajuntament de Casp a retirar la bandera del Consejo de Aragón de 1936 
Image
La bandera del Consejo de Aragón al balcó de l'ajuntament de Caspe al cap de 80 anys 
La bandera del Consejo de Aragón va a ondejar novament al balcó de l’ajuntament al cap de 80 anys on fou la seva seu, a Casp (Baix Aragó), entre octubre de 1936 i agosto 1937. La Subdelegació del Govern espanyol a l’Aragó ha obligat a l’Ajuntament a retirar la bandera aragonesa de 1936.  

Els regidors de Badalona compareixen davant el jutge pel 12-O  
https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/imatges.vilaweb.cat/nacional/wp-content/uploads/2016/10/CvmS-rQWYAESX_E-e1477383777924-604x270.jpg

Els regidors de Badalona investigats per un possible delicte de desobediència per haver obert la casa de la vila el 12 d’octubre han comparegut aquest matí al jutjat de la ciutat. El cas és investiga arran d’una denúncia del PP. La comitiva que anava a declarar ha tingut el suport de ciutadans i companys de partit que han volgut ser davant del jutjat. 
El jutjat d’instrucció 4 de Badalona ha citat a les deu el primer tinent d’alcalde i regidor de Badalona Habitable, Oriol Lladó (ERC); el tinent d’alcalde i regidor de Badalona Democràtica, José Antonio Téllez (Guanyem Badalona en Comú); i la regidora de Serveis Socials, Agnès Rotger (ERC). 
Demà es preveu que declarin els altres tres regidors investigats: la quarta tinent i regidora de Badalona Educadora, Eulàlia Sabater; la regidora de Participació, Fàtima Taleb; i el regidor d’Espais Públics i Mobilitat, Francesc Duran, tots tres de Guanyem Badalona en Comú. 
Tots sis regidors i regidores tenen previst de personar-se al jutjat, a diferència del que ha fet el regidor de Vic, Joan Coma, que ahir no va comparèixer a l’Audiència Nacional espanyola, citat per un suposat delicte de sedició per haver apel·lat a la desobediència dels tribunals espanyols en un ple municipal. Coma va explicar en una conferència de premsa que no hi havia acudit perquè no reconeixia l’autoritat de cap tribunal contra el dret de defensar les idees de manera democràtica, però també va admetre el dret pels càrrecs polítics investigats pel procés independentista que decidissin de comparèixer davant els jutges.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada