divendres, 21 d’octubre del 2016

267) CRÒNICA DUES-CENTES SEIXANTA SET DE LA CROADA DE L’ESPANYA NEGRA CONTRA LA GENT CATALANA

http://www.sepiavlc.com/wp-content/uploads/2014/05/jorge-fernandez-diaz_zpsb1c5fccd.jpgLa Fiscalia redueix el 'Fernándezgate' a "un intercanvi d'informació" legal.  
Rebutja l'obertura d'una investigació al Tribunal Suprem.  
La Fundació Francisco Franco ven loteria de Nadal fent apologia del franquisme.  
Les butlletes porten el missatge '80 anys de legitimitat'.  
El veto a la prohibició taurina arriba al món: “És un signe més del divorci Espanya-Catalunya”. Diversos diaris emmarquen la decisió en la picabaralla entre els dos territoris i es fan ressò del referèndum el 2017. 
 


[Barcelona (República Catalana) 21/10/2016] 
L’AMIC DEL POBLE 

El fiscal en cap de la Sala Penal del Tribunal Suprem, Antolín Herrero, s'oposa reiteradament a l'admissió de la querella presentada pel Partit Demòcrata Català (PDC) i per l'exalcalde de Barcelona Xavier Trias contra el ministre Jorge Fernández Díaz i l'excap de l'Oficina Antifrau (OAC) Daniel de Alfonso. 
La Fiscalia, segons publica eldiario.es, considera que l'anomenat Fernándezgate, la revelació de l'àudio d'unes converses durant les quals De Alfonso i Fernández Díaz parlaven d'esquitxar a dirigents d'ERC i l'antiga CDC amb casos de corrupció, va ser "un intercanvi d'informació que podria quedar emparat" per la Llei d'Enjudiciament Criminal i també per la llei 14/2008, amb la qual es creà l'OAC.
El PDC i Trias atribuïen en la seva querella delictes de violació de secrets, prevaricació i malversació de diners públics al ministre de l'Interior, però el Ministeri Públic els descarta tots tres. En concret, explica la mateixa informació, esgrimeix la suposada empara legal pel que fa a la revelació de secrets i assenyala que a la conversa no s'exposa cap decisió que operi com una resolució administrativa ni es concreta finançament públic com per apreciar una malversació.
Malgrat que Fernández Díaz va arribar a dir que "això la Fiscalia t'ho afina", l'escrit revelat per eldiario.es sosté que no hi ha indicis que el ministre hagués comès cap excés i hagués perjudicat el patrimoni públic, ni que hagués dictat resolucions arbitràries. 

La Fundació Francisco Franco ven loteria de Nadal fent apologia del franquisme 
http://www.racocatala.cat/imgMini/708/708/13592
Com cada any, la Fundació Francisco Franco ja ha posat a la venda les butlletes de la loteria espanyola de Nadal. L'organització ven els números 86.936 i 99.439 a 10 i 20 euros. Els números acaben amb els anys d'inici i final de la guerra civil espanyola, respectivament. La Fundació recapta 2 euros en les butlletes de 10 i els participants hi juguen 4 euros. En canvi, es recapta el doble en les butlletes de 20 euros.
Segons s'explica a la pàgina web de la Fundació, comprar aquestes butlletes és "la millor manera d'ajudar a la Fundació i de difondre la seva obra". Alhora, les mateixes inclouen el polèmic missatge "80 anys de legitimitat". Justament enguany fa 80 anys de l'inici de la guerra civil espanyola que va acabar comportant la instauració del règim franquista. D'altra banda, en les butlletes apareix una fotografia del dictador.
La Fundació mai ha condemnat el règim que va encapçalar el general Francisco Franco i, alhora, no acata el que dictamina la Llei de Memòria Històrica.  

El veto a la prohibició taurina arriba al món: “És un signe més del divorci Espanya-Catalunya”
La decisió d’aixecar la prohibició dels toros a Catalunya per part del Tribunal Constitucional ja ha arribat a la premsa internacional. Si la decisió del Parlament del 2010 ja va tenir ressò mundial, diverses capçaleres ja parlen del veto de l’Alt Tribunal. El context, però, és completament diferent i ara alguns ja emmarquen la decisió en el conflicte entre els dos territoris: “És un signe més del divorci entre Espanya i Catalunya”, ha dit la xarxa d’emissores de ràdio francesa France Bleu.
France Bleu (França) “La prohibició a les corrides de toros a Catalunya, cancel·lada”: La xarxa de ràdios francesa, part del grup de comunicació públic Radio France, explica que el Parlament català va prohibir els toros a partir d‘una ILP que va comptar amb 180.000 signatures. “Després de la decisió, s’esperen reaccions contundents d’animalistes i independentistes. Pels segons, és un nou signe del divorci entre Madrid i Catalunya”. En la mateixa línia, el diari Irish Times diu que grups animalistes i nacionalistes catalans ja estan en peu de guerra per la decisió.
La Repubblica (Itàlia) “Cancel·lada la prohibició de les corrides a Catalunya. Barcelona: ‘Aquí la crueltat mai es permetrà”: un dels diaris italians amb més renom interpreta la decisió del TC sense complexos: “Madrid desautoritza Barcelona amb una decisió que és un nou capítol en la batalla entre el govern central i els secessionistes”. En un extens article, recull també declaracions de Neus Munté i Ada Colau amb voluntat de plantar cara a la sentència de l’Alt Tribunal.
France Presse (França) “El màxim tribunal espanyol cancel·la la prohibició dels toros a Catalunya”: una de les principals agències de notícies fa arribar a diaris d’arreu del planeta que es tracta d’un tema sensible políticament i que “és probable que la decisió incrementi les tensions ja altes entre Madrid i Catalunya, on el govern regional està fent moviments per separar-se d’Espanya i ha anunciat un referèndum sobre aquest tema l’any vinent”. Les referències al plebiscit tampoc passen inadvertides a altres mitjans, com Euronews, el canal televisiu de notícies a nivell europeu més popular.
Telegraph (Regne Unit) “La cort màxima espanyola anul·la la prohibició catalana als toros”: el corresponsal a Madrid del diari britànic coincideix amb France Presse per dir que el moviment segurament farà augmentar les tensions entre Madrid i “la regió separatista”. A més, explica que el Parlament català ha aprovat un bon nombre d’altres mesures “amb l’objectiu de crear institucions per a una Catalunya independent” i totes “han estat suspeses pel TC”.
The New York Times (Estats Units) “La cort màxima espanyola anul·la la prohibició catalana als toros”: en una informació d’Associated Press, el rotatiu nord-americà recorda que les Illes Canàries ja van prohibir els toros el 1991. D’altra banda, comenta que una vintena de ciutats espanyoles també han retallat de forma dràstica o condemnat els toros. El context sobiranista tampoc se li escapa a l’article, que remarca la voluntat catalana de fer un referèndum el 2017: “Espanya ha dit que tampoc el permetrà”, rebla el text.
Askanews (Itàlia) “Per què Catalunya no podrà prohibir més les corrides de toros”: l’agència de notícies ofereix la notícia als seus clients explicant els motius del Constitucional, com ara que “els toros són part del patrimoni cultural”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada