diumenge, 16 d’octubre del 2016

262) CRÒNICA DUES-CENTES SEIXANTA DUES DE LA CROADA DE L’ESPANYA NEGRA CONTRA LA GENT CATALANA

La dreta catalana, liderada per Caixbank, amb l’ajuda de Ciutadans i PSC, reconnectarà amb la dreta reformista espanyola del camaleònic Mariano Rajoy i s’oblidarà dels processos independentistes. 
La República Catalana solament vindrà de la mà de la revolució social. 
Atac al monument a Lluís Companys d'Argentona. 
Ataquen el monument a Lluís Companys d'Argentona i un dirigent del PP ho compara amb una pintada al monument a Colom. 
Puigdemont denuncia que l'han amenaçat de posar-li una bomba al cotxe.
Amenaça de mort a Tardà. 
 La seu central de Caixabank a Barcelona, cavall de Troia junt amb els grups Godó i Planeta, de la connexió catalana amb la monarquia borbònica 
 
[Barcelona (República Catalana) 16/10/2016]  
L’AMIC DEL POBLE  

El passat 11 de setembre el BBVA va completar el procés d’absorció de Catalunya Caixa. Recordem que abans aquí hi havia deu caixes d’estalvi: Caixa d’Estalvis i Pensions de Barcelona (La Caixa), Caixa Catalunya, Caixa Penedès, Caixa Sabadell, Caixa Terrassa, Caixa Manresa, Caixa Laietana, Caixa Tarragona, Caixa Girona i Caixa Manlleu. Avui no en queda cap. Bé, només La Caixa, el gegantí conglomerat financer i empresarial (Gas Natural-Repsol, Abertis, Telefónica, Agbar…) de Catalunya, que, de la mà d’Isidre Fainé, ha mutat la seva essència jurídica, s’ha autoprivatitzat i no para d’expandir-se. Per ser rigorosos, de la Catalunya del segle XXI n’hauríem de dir Caixalunya. Hi ha hagut l’extinció del sistema financer tradicional català per la mala gestió dels directius de les caixes d’estalvis, emborratxats per la febre del totxo, i l’escandalosa irresponsabilitat dels polítics sociovergents que els havien nomenat i que els havien de controlar. Aquest cataclisme només ha passat factura als milers de clients que van caure en el parany de l’estafa de les participacions preferents i als milers de famílies desnonades sense pietat per no poder pagar, en quedar-se sense feina, les hipoteques que “regalaven” les entitats financeres. Cap dels antics responsables de les caixes catalanes no ha entrat a la presó i només Narcís Serra i la resta de membres del consell d’administració de Caixa Catalunya estan immersos en una lentíssima investigació judicial.
En paral·lel a la profundíssima reestructuració del sistema financer espanyol/català també han esclatat els grans casos de corrupció política que es van covar durant la passada etapa de vaques grasses. En síntesi, hem assistit a una purga mediàtica i judicial dels excessos i perversions de l’aznarisme, del pujolisme i del chavisme andalús. Mentre la banca --el Poder, en majúscula-- s’ha concentrat, la política --el poder en minúscula-- s’ha fragmentat i dispersat amb l’aparició propagandística, patrocinada “des de dalt”, de Ciutadans i Podem. La gent del carrer, la víctima propiciatòria d’aquesta monumental estafa, no ha fet la revolució, com hauria estat lògic. Com a màxim, ha fet el 15-M i ha escollit alguns alcaldes i alcaldesses “del canvi” amb un poder mot feble, encotillat per la Llei de règim local. Tot controlat. Allò que és substancial: el BOE i el DOGC, que són els diaris que realment compten, han estat, durant aquests últims cinc anys crítics, en mans de la dreta espanyola i catalana. A la Generalitat continuï havent-hi un president de Convergència (ara PDECat) i perquè el PSOE s’oblidi de l’aventurerisme de pactar amb Podem un govern alternatiu al Congrés dels Diputats i opti per la grosse koalition, seguint els cànons alemanys, però mantenint formalment la singularitat del made in Spain. Mariano Rajoy ja té la investidura a la butxaca i governarà, en consonància amb els interessos suprems del Poder econòmic els pròxims quatre anys, mentre la dreta catalana, amb l’ajuda de Ciutadans i PSC, reconnectarà amb la dreta reformista espanyola del camaleònic Mariano Rajoy i s’oblidarà dels processos independentistes. El ministre d’Afers Exteriors, José Manuel García-Margallo, ja va donar unes quantes pistes en la seva última entrevista amb Mònica Terribas de per on poden anar els trets: reconeixement del Principat de Catalunya com a “nació històrica i cultural”, sense que això impliqui el dret d’autodeterminació, i reforma del finançament autonòmic amb la incorporació del principi d’ordinalitat.
En síntesi: La República Catalana solament vindrà de la revolució social, enfront la Santa Aliança interclassista amb la burgesia que caldrà enderrocar. 

Atac al monument a Lluís Companys d'Argentona 
Atac al monument a Lluís Companys d'Argentona (Imatge: Facebook Eudald Calvo)


Ahir al migdia l'alcalde d'Argentona (Maresme), Eudald Calvo (CUP), ha penjat al seu mur de facebook una fotografia d'un atac vandàlic al monument a Lluís Companys que hi ha al seu municipi amb el comentari  "76 anys després, els feixistes segueixen sense demanar perdó i insultant la seva memòria. Atac al monument a Companys, a Argentona".
Poc després el dirigent del PP al Maresme Cristian Escribano ha penjat al mur de Calvo una fotografia recent d'una pintada al monument de Colom de Barcelona amb el text "Muchos ánimos, Eudald! Todos tenemos que estar frente a los fascistas que hacen estos destrozos!". 

Puigdemont denuncia que l'han amenaçat de posar-li una bomba al cotxe 
Amenaça a Puigdemont 
Segons informa l’Agència Catalana de Notícies el president del Govern de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha denunciat a través de Twitter que l'han amenaçat de posar-li una bomba al cotxe. Puigdemont ha acompanyat la piulada amb una captura de pantalla d'un missatge, fet a nom de Jorge Fernández Hernández, que l'insulta i assegura que la seva "hora arribarà aviat". "Tens el poble català dividit i tu, cada vegada més diners al compte. Una Bomba sota el teu cotxe, alerta. Els Països Catalans no existeixen", afirma l'usuari d'aquesta xarxa social. Davant d'aquesta piulada, el president ha dit: "aquest individu covard es permet amenaçar-me amb una bomba sota el cotxe". A més, ha anunciat que denunciarà aquests fets i que espera "que la justícia actuï". 

Amenaça de mort a Tardà 
Dissabte el diputat d'Esquerra Republicana al Congrés, Joan Tardà, també va denunciar a través d'aquesta xarxa social que va ser amenaçat de mort mentre viatjava en un tren en direcció a Valladolid. Tardà va detallar que un individu va passar pel seu costat i li va dir: "penjat hauries d'estar". Tot seguit, l'individu va mirar a la dona del seu costat --que el republicà no coneixia-- i li va etzibar "i la seva dona també".
Així, Joan Tardà ha tornat a patir vexacions de l’espanyolisme més ‘hooligan’, aquesta vegada a bord d’un AVE camí de Valladolid. El diputat d’Esquerra Republicana ha hagut de suportar nous insults al tren, com ell mateix ha explicat a Twitter: “Sóc al tren camí de Valladolid. Un home passa i diu: ‘Colgado tendrías que estar’. Mira la dona que seu al [meu] costat, que no conec, [i diu:] ‘Y su mujer también’”. 

Suports d'Homs i Barrena 
La piulada s’ha fet viral, amb prop de 3.000 ‘retweets’ i més de mil ‘m’agrada’, i entre les respostes que ha rebut, s’hi troben paraules de suport del també diputat al Congrés Francesc Homs, i el portaveu de Sortu i líder històric ‘abertzale’ Pernando Barrena.
No és la primera vegada, però, que Tardà ha d’aguantar amenaces i insults. Uns dels més memorables improperis es van profanar via Twitter per usuaris ‘anònims’, però amb el suport de la regidora de Ciutadans a Barcelona Carina Mejías.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada