dimarts, 11 d’octubre del 2016

258) CRÒNICA DOS CENTS CINQUANTA VUIT DE LA CROADA DE L’ESPANYA NEGRA CONTRA LA GENT CATALANA

http://www.directe.cat/imatges/noticies/foto_3134047.jpg
Pintades vermelles a l’estàtua de Colom: ‘12 octubre, res a celebrar’. 
El Govern espanyol llança la Justícia contra l’Ajuntament de Badalona. 
El consistori i els treballadors havien pactat l'opció de treballar el Dia de la Hispanitat, tombada per un jutjat aquest dimarts. 
El cònsol de Letònia acusa l'Estat de persecució política. 

 
[Barcelona (República Catalana) 11/10/2016]  
L’AMIC DEL POBLE  

http://www.directe.cat/imatges/noticies/foto_3134053.jpg
Aquesta passada matinada algú ha volgut utilitzar l'estàtua de Colom de Barcelona per a reivindicar que als Països Catalans el 12 d'octubre no hi ha "res a celebrar". Amb pintura vermella han escrit i tacat el monument. Els serveis de neteja de la ciutat han esborrat aquest dimarts al migdia la inscripció '12-O res a celebrar' es podia llegir en lletres negres a la base de l'estàtua.  La pintada contra el 12-O anava acompanyat d'una estelada, una falç i un martell i el símbol feminista al costat. També han llançat pintura vermella a diversos personatges del monument. L'estàtua de Fra Bernat Boïl, amb un indígena al costat, ha estat la que més ha rebut, amb esquitxades de pintura vermella.
Un monument recentment qüestionat
Cal recordar que la CUP va proposar treure l'estàtua de l'estàtua del colonitzador i tots els ornaments de la base de la columna "que fan enaltiment de la conquesta d'Amèrica". La idea és portar-los a un museu i situar, en el seu lloc, "un símbol de la resistència americana contra l'imperialisme, l'opressió i la segregació indígena (i afroamericana)". La proposta, però, no va prosperar al ple de l’Ajuntament de Barcelona.  

El Govern espanyol llança la Justícia contra l’Ajuntament de Badalona 
Dolors Sabater, alcaldessa de Badalona 
L'obertura de l'Ajuntament de Badalona durant aquest 12 d'octubre, Dia de la Hispanitat, ha generat una forta reacció del Govern espanyol, fins al punt que ha aconseguit que els jutjats obliguin a tancar el consistori badaloní.
Aquest dilluns, la Delegació del Govern espanyol a Catalunya anunciava que havia sol·licitat amb un recurs contenciós-administratiu que s'obligués l'Ajuntament de Badalona a tancar les seves portes i el jutge, aquest dimarts, ha acceptat la petició, de manera que queda suspesa cautelarment la mesura municipal que donava l'opció de treballar en aquesta data. El Govern municipal de Badalona ha anunciat que acata el contingut de la interlocutòria.
L'alcaldessa Dolors Sabater havia manifestat que "demà treballaré" (fa un viatge oficial a Colòmbia) durant una entrevista a RAC1, on ha recordat que altres ajuntaments treballen en aquesta mateixa data sense que aquesta realitat hagi causat cap "reacció histèrica de la caverna mediàtica". Quant a l'actuació del Govern espanyol, Sabater havia destacat que "sembla que judicialitzar sigui l'única manera de tractar els temes".
La possibilitat de fer del Dia de la Hispanitat un dia feiner resultava d'un acord entre els sindicats i el consistori badaloní. Per la seva part, el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, havia etiquetat com a "indigència cultural" el fet d'assenyalar que el 12 d'octubre es commemora un genocidi i que no ha de ser festiu.  

El cònsol de Letònia acusa l'Estat de persecució política  
Xavier Vinyals 
El encara cònsol honorari de la República de Letònia a Barcelona, Xavier Vinyals, ha denunciat que el govern espanyol ha obligat al govern letó a retirar-li la seva acreditació, per les seves idees independentistes. Vinyals ha dit, segons publica El Nacional, que l'Estat espanyol li ha retirat l'exequàtur arran de la informació apareguda al diari ABC, en la que es deia que havia penjat una estelada al balcó del consolat, durant la passada Diada Nacional de Catalunya.
El cònsol afirma que l'estelada no estava penjada al balcó del consolat, sinó en un altre balcó del mateix edifici. Vinyals ha fet constar, davant notari que un pis, amb una entrada separada és el consolat, i el pis de l'estelada és la seva residencia. En tot cas, arran de la polèmica, el Govern de Letònia li ha comunicat a Vinyals que no podrà seguir exercint les seves funcions com a cònsol de la República bàltica a partir del pròxim 27 d'octubre.
Xavier Vinyals també és el president de la Plataforma Pro seleccions Esportives Catalanes, i ha assegurat que ell mai ha amagat les seves tendències polítiques, però nega que hagi infringit la convenció de Viena que estableix les condicions en què s'han de desenvolupar les activitats consulars.
Vinyals insisteix que aquesta situació és "molt excepcional", i acusa directament al govern espanyol d'haver pressionat al govern de Letònia perquè li treguin el càrrec. El cònsol considera que ha patit persecució política per part de l'Estat espanyol, des del 2013, en què ha intentat en vàries ocasions fer-lo fora del cos consular.
El cònsol diu que tot va començar quan el primer ministre de Letònia, Valdis Dombrovskis, va posicionar-se a favor d'un reconeixement de Catalunya com a Estat, si s'acabés independitzant. Segons Vinyals aquelles declaracions van provocar un conflicte diplomàtic, i van fer que el ministre d'Exteriors espanyol, José Manuel García Margallo, demanés que fessin fora del consolat a Vinyals, al qui acusava de les declaracions del dirigent letó, segons Vinyals.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada