dimecres, 14 de setembre del 2016

No a la MAT Selva insta al Congrés de Diputats aturar el Ramal Farners - Riudarenes

No la MAT Selva al Congrés de Diputats 
Compta amb el suport parlamentari majoritari a les Corts espanyoles: PSC-PSOE, En Comú Podem-Units Podem, ERC i CDC 






TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 14/09/2016 
Farners/Riudarenes (La Selva).- 

La plataforma No a la MAT Selva i els alcaldes de Santa Coloma de Farners i Riudarenes (la Selva) s’han reunit aquesta tarda al Congrés de Diputats amb les formacions amb representació a la circumscripció de Girona per culminar un procés de treball per aturar l’execució del projecte del Ramal de la MAT, als termes municipals Santa Coloma de Farners i Riudarenes.
Després d’aconseguir que el Parlament de Catalunya i el Govern de la Generalitat s’hagin oposat a aquesta infraestructura, No a la MAT la Selva ha decidit emprendre una nova iniciativa dirigida a l’organisme amb competències en matèria d’energia, per paralitzar formalment i definitivament el projecte de Ramal.
Segons Marc Vilahur, membre de la plataforma, els motius per aquesta decisió són suficients: “diversos estudis independents ens han demostrat que el projecte de Ramal és la pitjor opció per garantir les necessitats elèctriques del territori”. A aquest efecte, s’ha entrat a registre parlamentari espanyol una Proposició No de Llei que insta el Govern espanyol a “paralizar de forma inmediata la ejecución del proyecto de ramal entre Santa Coloma de Farners y Riudarenes de la línea de la MAT Vic-Bescanó y derogar todas las disposiciones referidas a la realización del mismo”, així com a estudiar alternatives tècnicament, ambientalment, econòmicament i socialment més idònies per les necessitats del territori. La moció compta amb el suport de PSC-PSOE, En Comú Podem-Units Podem, ERC i CDC; que conformen una majoria absoluta de la cambra espanyola i s’han compromès a defensar-la conjuntament.
Tal com ha expressat Vilahur “Amb aquesta moció, els partits que la secunden donen resposta a un clam de la ciutadania, per aturar un projecte innecessari i perjudicial pel territori”. 
Amb aquesta acció, No a la MAT Selva fa una passa clau en la consecució d’un dels seus objectius: impedir la construcció del Ramal. Tanmateix, l’entitat no es no vol aturar aquí i segueix treballant per la transició a un nou model energètic renovable i sostenible. En aquest sentit seguiran treballant per l’expansió de la #MocióRenovable, aprovada recentment a Santa Coloma de Farners, a tota la comarca de la Selva i arreu del territori.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada