dimecres, 28 de setembre del 2016

L'equip de govern de l’Ajuntament de Lloret afirma que ignorava el canvi d'amo del Selva Mar

Manifestació el 22 de setembre a Lloret de Mar per l'afer dels hotels de Velasco 
El Consistori obre un expedient perquè el titular de l'hotel, comprat al gener, no es corresponia amb el de la llicència. 
Dulsat reprova moralment Velasco. 



TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 28/09/2016 
Lloret de Mar (La Selva marítima).- 

El regidor de Turisme de l’Ajuntament de Lloret de Mar (la Selva marítima), Joan Gou, va dimitir i al cap d’un temps es va destapar que quatre hotels d’aqueta localitat turística actuaven fora de la llei tot fent diverses picaresques energètiques, mentre, l'Ajuntament mirant cap a l'altre costat, un dels grans hotels caigut en mans dels bancs a causa dels deutes. El sector ala Costa Brava pateix un càncer de fa temps, amb una bona metàstasi, que es detecta sovint, a vegades de forma espectacular, com ha passat ara, d'altres, així que grates una mica i et fixes en determinats detalls. Al litoral de la badia de Roses hi ha el cas a l’Escala (Alt Empordà) amb dos hotels històrics de caire familiar tancats: Voramar i Casa Neus.
Qualsevol observació que es faci, però, molesta i sembla que només els que són del sector estricte estan en possessió de la veritat. Però tot Lloret trontolla. El regidor Gou va llançar la tovallola amb un gest que se li ha d'agrair. Resulta curiós que hagi plegat ell que era del sector turístic.
L’Ajuntament de Lloret no posar ordre ni vol donar la volta a la situació i canviar la imatge. I Gou va haver de plegar. No sigui que l'hagin extorsionat d'alguna manera amb el seu ofici d'agent de viatges. En un escrit d’opinió publicat avui en un diari convencional, l’antic alcalde de Lloret de Mar Joan Domènec, que era del sector d’ensenyament, escriu: “Quan jo era alcalde --no dic en absolut que vingués d'aquest sector [turístic]-- vaig rebre dues amenaces de mort, una per telegrama i una per telèfon; per tant, comprendrà el lector que no em sorprengui de res [...] Continuo imaginant que un dia deixaran d'existir aquests empresaris fantasma que, com dèiem abans a Lloret, només vénen a espolsar l'arbre, que hi haurà menys campi qui pugui en el sector, menys màfies amagades, i que l'Ajuntament farà menys convencions proclamant l'excel·lència i més controls de la realitat. Sóc il·lús? Segurament.”

El Consistori obre un expedient perquè el titular de l'hotel, comprat al gener, no es corresponia amb el de la llicència 
L'Ajuntament de Lloret de Mar ha obert nou expedients de sanció al grup hoteler Savoy, que gestiona l'empresari José Luis Velasco. Un d'aquests expedients es deu al fet que el titular de l'hotel Marina Sand (antic Selva Mar) no es corresponia amb la llicència d'activitat concedida pel consistori. El Marina Sand va ser comprat al gener per Velasco, i quatre hotels del grup van ser tancats a principis de mes per l'Ajuntament pel frau detectat en la llum i el gas. 
Els nou expedients tenen a veure amb la falta de seguretat i els greuges provocats en els serveis turístics. L'alcalde, Jaume Dulsat (Partit Demòcrata Català), diu que alguns expedients es treballen junt amb la Generalitat. La direcció dels serveis territorials d'Empresa i Ocupació es planteja intervenir-hi. Dulsat justifica per què l'equip de govern (PDC, ERC-Avancem i PSC) va abstenir-se de declarar Velasco persona no grata en el ple de dilluns. “Si ho haguéssim fet, aquest senyor hauria tingut arguments en contra de l'Ajuntament. Moralment ja reprovem la seva actuació.” Miguel Gracia (ICV-EUiA) va retreure a Dulsat que no anés a la manifestació de protesta de dijous dels treballadors del grup d'hotels, als quals deuen uns 200.000 euros. El batlle va dir que estava treballant “i no d'esbarjo”.

Un empleat no s'explica el frau i que l'hotel fos ple 
Pendents de cobrar del mateix empresari, José Luis Velasco Blanco, empleats i exempleats que treballaven per a l'hotel s'han mostrat indignats per la seva manera de fer. Abdullah era ajudant de cuina al Marina Sand (antic Selva Mar) i hi havia treballat unes setmanes fins que l'Ajuntament el va fer tancar després de comprovar el frau en el serveis de llum i aigua. “Vaig treballar un mes i mig i no he cobrat res, i tinc dues factures per pagar.” L'empleat no s'explica una cosa. “Això no pot ser. No entenc que l'hotel [el Marina Sand] estigués complet i es fes el que es va fer.” Al Marina Sand hi havia 450 persones allotjades quan va ser tancat. La Rosa, cambrera de pis (dona de la neteja d'habitacions) del Savoy, és una exempleada del grup d'hotels. Se'n va anar abans que l'establiment fos tancat. Ha presentat denúncia a través de CCOO.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada