diumenge, 4 de setembre del 2016

La plaça de braus va registrar ahir una bona entrada, en el primer dels correbous de la festa major d'aquest any, en què no hi va faltar una xiulada a un grup de persones antitaurines

Un moment del correbou d'ahir a la tarda a la plaça mòbil de Vidreres 
Expulsió de cinc persones oposades a la tauromàquia 








TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 04/09/2016 
Vidreres (La Selva).- 

Llegim en la premsa convencional d’avui que sense els correbous d'Olot (la Garrotxa), de Roses (Alt Empordà) i de Torroella de Montgrí (Baix Ter, Baix Empordà), els de Vidreres (la Selva) s'han convertit ara en l'únic espectacle taurí a les comarques gironines. Ahir dissabte es va fer el primer dels tres que s'han programat per la festa major d'aquest any, en un recinte que gairebé es va omplir. Entre el públic i entre els corredors hi havia afeccionats de les penyes taurines d’Olot, de Roses i de Torroella, als quals els col·legues de Vidreres van mostrar la seva solidaritat per la megafonia. També n’hi havia de llocs més allunyats, com ara Cardona, Santpedor, Deltebre, Sant Jaume d'Enveja o Sant Carles de la Ràpita.  
S'entén molt bé que cada dia que passa hi hagi més gent que aquests jocs els trobi anacrònics, propis de temps reculats en l’oscurantisme i l’analfabetisme generalitzat. Certament, a Vidreres s'hi crea un ambient molt particular, en què el locutor bilingüe que anima es refereix a la plaça desmuntable on ten lloc les vaquetes com a “plaça monumental” i a uns pobres jònecs que els falta una banya com a “magnífics exemplars”. Talment com si s'hagués viatjat en el temps --cap a unes dècades enrere--, pels altaveus s'atia els corredors amb frases com “veo mucho mariquita” o “basta de mariconadas”. Conscients que són una mena de poblat assetjat per exèrcits de defensors dels animals, els taurins de Vidreres estan a la defensiva. Ahir, el locutor insistia una i altra vegada que, aquí, a les vaquetes se les tracta bé, que no pateixen i que no tolerarien cap agressió a les bèsties durant la festa. També es demanava que els que portessin més cerveses del compte --en concret, dotze, suposem que per fer una broma-- no saltessin a la sorra i es recordava que els menors de 16 anys no hi podien participar. Els taurins van complir.

Incursió contra tota forma de tauromàquia i expulsió de la plaça 
És lògic pensar que Vidreres serà a partir d'ara el gran objectiu dels defensors dels animals. Això va quedar demostrat --tot i que de manera tímida-- amb la presència a les grades d'un grup de persones abolicionistes de la tauromàquia que gravaven i prenien notes. Havien pagat l’entrada. En ser detectats, l'organització de les vaquetes els va convidar a marxar de la plaça, cosa que van fer escortats per agents dels Mossos d'Esquadra mentre una part de la plaça els xiulava. El locutor d'ambient va col·laborar a fer que la cosa no anés a més, reclamant respecte per la gent que no compartia l'afició als correbous.
Ha de ser complicat, anar a fer campanya contra aquesta activitat taurina en un municipi on l'Ajuntament hi dóna suport per àmplia majoria i a l'entrada tenen unes escultures amb el lema ‘Correbous de Vidreres, tota una festa, tota una tradició’.
En el darrer número de la revista municipal s’ha publicat un article de la Plataforma Vidreres Animalista que reclama que l'Ajuntament deixi de finançar les vaquetes. Aquest serà el cavall de batalla de cara a l'any que ve, com van manifestar des del PACMA que hi dóna suport.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada