dissabte, 3 de setembre de 2016

La calor no impedeix una animada trobada anarcosindicalista d’estiu a l’espai d’esbarjo de Sant Llorenç de la Salanca

La XVI Festa de la CNT 66 s’ha desenvolupar aquest dissabte en el marc d’un ambient festiu, ple de convivència i fraternitat, però sobretot reivindicatiu i llibertari 
TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 03/09/2016 
Sant Llorenç de la Salanca (Rosselló).- 

La XVI Festa de la CNT 66 s’ha desenvolupar aquest dissabte a l’espai d’esbarjo de Sant Llorenç de la Salanca (Rosselló), a tocar  l’estany de Salses en el marc d’un ambient festiu, ple de convivència i fraternitat, però sobretot reivindicatiu i llibertari.
La trobada, en aquest any de mobilitzacions obreres i estudiantines, de manifestacions sindicals, sota la repressió de l’Estat, ha estat bona manera d’aplegar-nos, de parlar-ne, de reflexionar en comú, d’aprendre.
Com aportació específica hi havia una exposició elaborada per la CNT 66 sobre el 80 aniversari de la Revolució llibertària de 1936 a la Península, que celebrem aquest estiu.
Entre les novetats en les taules de llibres hi havia des de primera hora del matí «Les communautés libertaires agricoles et artistiques en pays catalan 1970-2000» amb la presència  d’un dels seus autors, Paul Gérard, que fa poc va editar a Perpinyà (Rosselló) les Edicions Trabucaire i que ja compta amb una gran acceptació a la Catalunya Nord i Occitània.
En la XVI Festa de la CNT 66, on s’ha mostrat l’oposició sindical a la llei de Treball acompanyada per l’estat d’emergència francès,  hi havia una parada de la CNT 66, la del Col·lectiu anti OGM 66, Les Amis de Spartakus, Edicions Le Coquelicot, Campanya BDS i una sobre impressió gràfica. Cal recordar que per diverses circumstàncies no ha estat possible aquest any comptar amb la presència del CIRA Marsella.
Després de dinar hi ha hagut un munt d’intervencions i preses de paraula, com ara la de CNT 66, OMG 66, DDS, Tramuntana Floreal i tot un seguit.
Per la tarda, per més calor que provocava el vent de Garbí, hi ha hagut un animat concert molt seguit per la nombrosa assistència solidària amb el duo elèctric acústic de Tolosa de Llenguadoc «L’Embuscade Master Pils» format pel cantant i el guitarrista dels «Brassen’s Not Dead».

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada