dijous, 22 de setembre del 2016

Es qüestiones les obres als rius Ter i Freser al pas per Ripoll

Conseqüències ecològiques que tindrà l'obra, ja que afectaran l'aiguabarreig dels dos rius, tot plegat amb una relació de la urbanització del Pla i Mercadona 



TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 22/09/2016 
Ripoll (Ripollès).- 

Llegim en la premsa convencional que les obres que s'estan realitzant a la confluència dels rius Ter i Freser al seu pas per Ripoll (Ripollès) han motivat la contrarietat del grup municipal de la CUP, que ja ha engegat una campanya per convidar el veïnat al proper ple de l’Ajuntament. L'actuació, que ja fa unes setmanes que s'ha iniciat a l'aiguabarreig dels rius tal i com està previst en el Pla Especial d'Infraestructures Hidràuliques de 2013. Aquest Pla es va elaborar, tal i com indicava el POUM de 2008, per desenvolupar mesures que disminueixin els riscos d'inundació que estableix l'Agència Catalana de l'Aigua, en funció de les avingudes d'aigua que hi ha hagut en els darrers 500 anys. Les màquines estan treballant en aquest tram de riu al costat mateix del passeig Ragull, modificant la fisonomia que fins ara tenia el curs fluvial en la intersecció dels dos rius.
El grup de la CUP denuncia manca d'explicacions per part de l'equip de govern de l’Ajuntament de Ripoll a les veïnes i als veïns, i ha preguntat a través de les xarxes socials sobre les conseqüències ecològiques que tindrà l'obra, com afectaran l'aiguabarreig dels dos rius, quina relació té amb la urbanització del Pla i amb Mercadona, i qui n'assumirà el cost. També n'ha repartit un fulls informatius davant mateix del Mercadona.
Els grups municipals de l'oposició van rebre dijous de la setmana passada un document signat pel secretari municipal Lluís Muñoz, on l'alcalde aprova la tramitació de les obres, i insta a designar un tècnic que n'assumeixi el projecte i la direcció.
El regidor de la CUP Santi Llagostera se sorprèn que la data del document sigui d'aquesta darrera setmana, un cop ja s'han iniciat les obres i que l'import es determini en 45.772 euros, una desena part del que marcava la seva aprovació inicial. En tot cas confia que es tracti d'un error o una confusió, i afirma que fins que rebi més informació «no podem dir la posició que prendrà la CUP».

Enderrocs de ponts 
El Pla Hidràulic es va redactar el 2013 i preveu entre altres mesures l'enderroc del pont del tren que creua els dos rius abans de la seva trobada. Per dur-ho a terme caldria abans que es complís el canvi de traçat de la línia ferroviària per l'exterior del nucli urbà. També especifica l'enderroc de la passarel·la per a vianants que condueix a Can Guetes construïda tot just a inici de segle, o l'ampliació d'una obra catalogada i protegida com és el pont de Calatrava. El catàleg de béns del municipi especifica que no es podran fer restauracions o afegir-hi elements complementaris sense l'autorització de Santiago Calatrava. A més el Pla també demana la substitució del pont Macià Bonaplata de quatre arcades per un d'una sola llum, el de la farga Catalana que es va construir a la dècada dels vuitanta, i la substitució del pont de Castelladrall.
El regidor Santi Llagostera, que a més de regidor és arquitecte, apunta que si s'haguessin d'aplicar totes les recomanacions de l'ACA «caldria eliminar pobles sencers» perquè tot el Pirineu és inundable.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada