divendres, 16 de setembre del 2016

‘Cap condemna ens farà creure’

La manifestació soldària es va concentrar ahir al vespre davant la Cambra de Comerç
Concentració contra la sentència que condemna a 1 any i 6 mesos els vaguistes gironins. 
La sentència evita l'entrada a presó als vaguistes però imposa condemnes elevades que provoquen el rebuig del Grup Antirepressiu i els col·lectius que li donen suport. 
Protesta davant la seu de la Cambra de Comerç de Girona per les condemnes dels vuit del 14-N, que es trobava fortament custodiada per tanques i furgonetes policials que impedien el pas. 
La concentració convocada pel Grup Antirepressiu va ocupar l’avinguda Jaume I tallant el trànsit. 
Els vuit condemnats són persones actives en cercles militants que no van ser identificats ni detinguts en el transcurs de la manifestació. 



TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 16/09/2016 
Girona (Gironès).- 

La Cambra de Comerç estava fortament vigilada pels Mossos d'Esquadra
Llegim al portal ARIET.CAT que una setantena de persones es van concentrar ahir al vespre davant la seu de la Cambra de Comerç de Girona per mostrar el rebuig a la sentència emesa pel Jutjat Penal 1 de Girona que condemna vuit vaguistes a penes que oscil·len dels sis mesos a l’any i mig de presó. Els fets, jutjats el 27 de juny, es remunten a la darrera vaga general, convocada el 14 de novembre de 2012, quan la manifestació anticapitalista es va aturar per fer un piquet a les oficines de Cambra de Comerç de Girona arran d’unes declaracions del  president d’aquest havia fet dies abans de la vaga dient que els treballadors s'havien d'acostumar a treballar més i cobrar menys. Posteriorment vuit persones van ser detingudesn oels Mossos d’Esquadra i acusades de desordres públics i atemptat a l’autoritat. 
La concentració d’ahir, convocada pel Grup Antirepressiu, va ocupar l’avinguda Jaume I davant la Cambra de Comerç, que es trobava fortament custodiada per tanques i furgonetes policials que impedien el pas. Després dels habituals càntics en contra la Cambra de Comerç i solidaritzant-se amb les vuit persones condemnades, un dels imputats va llegir un comunicat que mostrava el rebuig a la sentència i criticava amb duresa la Generalitat de Catalunya per comparèixer com a acusació particular. El comunicat també animava les persones solidàries assistents a continuar la lluita contra els interessos de la patronal i titllava de “cleptòcrates organitzats” la Cambra de Comerç.
El Grup Antirepressiu va convidar el secretari general de la CGT, Ermengol Gassiot, acusat juntament amb 27 estudiants d’ocupar el rectorat de la UAB, i al qual demanen més d’11 anys de presó. Gassiot va fer un discurs abrandat per posar en relleu la solidaritat que es troba present en cada ciutat, barri, ateneu o centre social. 
També va intervenir-hi Mireia Bazaga, advocada dels vaguistes, que va mostrar-se disconforme amb la sentència afirmant que s’estava vulnerant el dret a vaga i que properament la recorrerien a l’Audiència Provincial de Girona.

Persecució política 
Un membre del grup de suport aclareix que cap dels condemnats haurà d’ingressar a la presó, ja que no tenen antecedents computables i la condemna no arriba en cap cas als dos anys requerits, de manera que les advocades podran demanar la suspensió de la pena privativa de llibertat. Tot i l’alleujament col·lectiu pel fet que cap vaguista hagi d’entrar a presó, el Grup Antirepressiu creu que es tracta d’un excés i lamenta que “com succeeix habitualment s’agafi com a bona únicament la versió policial”. Recorda, a més, que cap dels imputats va ser identificat ni detingut en els moments dels fets i que un mes més tard, quan els agents dels Mossos d’Esquadra van procedir a la detenció, no es va practicar cap roda de reconeixement. Això, tenint en compte que les detingudes eren persones actives en col·lectius i cercles militants, segons el Grup Antirepressiu, confirma que es tracta d'una "persecució política".

Ressò de la sentència excessiva 
Sobre la protesta solidària d’ahir també llegim a la premsa convencional gironina que amb el lema ‘Cap condemna ens farà creure’, hi va haver ahir una manifestació davant la seu de la Cambra de Comerç de Girona en resposta a la sentència i per donar suport als vuit condemnats. La concentració es va celebrar amb crits de protesta. L'avinguda Jaume I es va haver de tallar al trànsit parcialment com a conseqüència de la concentració solidària.
Segons la premsa durant el judici, que va tenir lloc el 27 de juny, i assistits pels advocats Benet Salellas i Mireia Bazaga, tots els encausats van mantenir una mateixa versió: durant una assemblea amb motiu de la vaga general del 14 de novembre de 2010 quan la manifestació anticapitalsta va passar per davant de la seu de la Cambra de Comerç de Girona la gent es concentrà pacíficament a l’entrada per llegir un manifest contra les declaracions que el president de l'entitat havia fet dies abans de la vaga dient que els treballadors s'havien d'acostumar a treballar més i cobrar menys. Una vegada a l’entrada de les oficines,  de cop es va presentar molts agents dels Mossos d’Esquadra i van empentar la gent que es manifestava i en aquell moment hi va haver una situació molt caòtica, però que en cap cas ningú va agredir els policies.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada