dimecres, 14 de setembre del 2016

241) CRÒNICA DUES-CENTES QUARANTA UNA DE LA CROADA DE L’ESPANYA NEGRA CONTRA LA GENT CATALANA

Diumenge a Barcelona 
La CUP-CC inscriu en la llibertat d'expressió la crema de banderes i recorda que no és delicte segons els estàndards internacionals. 
Félix de Azúa cofundador de Ciutadans. 
Més de 30.000 estelades al Camp Nou. 
Ahir al vespre es van distribuir 30.000 estelades en els moments previs al partit de Champions League que va enfrontar al FC Barcelona i el Cèltic de Glasgow. 



[Barcelona (República Catalana) 14/09/2016]  
L’AMIC DEL POBLE 

La CUP-CC va defensar ahir la crema de retrats del rei i de banderes durant la manifestació que l'esquerra independentista va convocar l'Onze de Setembre perquè és una “pràctica històrica” i està dins “d'estàndards internacionals de llibertat d'expressió”, va assenyalar el diputat de la formació Benet Salellas arran de les diligències obertes per la fiscalia i la investigació d'ofici dels Mossos d’Esquadra. El parlamentari per la circumscripció de Girona va recordar ahir que el 2007 es va viure una “polèmica” similar que va acabar amb condemna de l'Audiència Nacional espanyola, però amb “vot particular subscrit per cinc magistrats que van considerar que la crema entrava dins de la llibertat d'expressió”. De la mateixa manera, el Tribunal Constitucional va ratificar la condemna el 2015, amb el “vot particular subscrit per quatre magistrats”. “Amb aquests antecedents, ens sentim legitimats”, hi va afegir. Salellas va ironitzar dient que “en un país on el foc forma part de la cultura popular d'una manera tan clara, aquest és un instrument polític que hem utilitzat moltes vegades i que continuarem fent servir”. També va ser crític amb la “monarquia a la turca” que regeix el Regne d’Espanya, en la qual hi ha “drets rebaixats” i va retreure a l'Estat que ignori les manifestacions i que l'única resposta sigui una altra vegada el càstig i la repressió. Per tots aquests motius, Salellas va avançar: “Continuarem lluitant, cremant i tot allò necessari per la llibertat del nostre poble.” “No deixarem que sigui el ministre de l'Interior qui defineixi el concepte de llibertat d'expressió”, sentenciava. Salellas també va ressaltar que, després d'aquella primera sentència del 2007, hi va haver una “tanda de crema de fotografies del rei a moltíssims punts de Catalunya que va desbordar les institucions espanyoles” i va fer “ineficaç la repressió”. 

Félix de Azúa, cofundador de Ciutadans 
L'acadèmic espanyol de Barcelona Félix de Azúa, del PSC a Ciutadans 
Félix de Azúa, membre de la Real Acadèmia Espanyola (RAE), a més les diatribes contra Catalunya fa uns mesos va erigir-se com un petit déu que dictamina quina tasca laboral han d'exercir les persones i així, segons ell, Ada Colau ha de deixar l'alcaldia de Barcelona i muntar una parada de peix en un mercat o fer de mocadera en la matança del porc, perquè segons ell hi ha feines per a dones --senzilles i sense preparació universitària-- i altres de més dignes pels homes. L'alcaldessa amb bon criteri el va titllar de classista i masclista. Sembla que ocupar una butaca a la Real Acadèmia dona patent de cors per poder dir qualsevol animalada, es deuen sentir blindats per tots els acadèmics que ho han estat, pels que ho són i pels que ho seran. Perquè no és pas l'únic cas. Es tracta de poca-soltes que pontifiquen campanudament i es rodegen de persones del seu nivell tot menyspreant la genteta sense títols universitaris. El comportament de Félix de Azúa, respecte a Citadans té molt en comú amb els orígens del falangisme, un aire superbiós personal anàleg. Primerament Azúa va acostar-se al PSOE-PSC, desil·lusionat amb en Pasqual Maragall, va passar-se a UpyD de Rosa Díez per aterrar a Ciutadans el 2005, un dels seus fundadors. La teoria que el líder s'enlairà per damunt la xusma per instint, per talent, per astúcia, va passar en el feixisme italià. Per ells la persona que està ben dotada emergeix i no cal fer res per ajudar-la perquè té els recursos mentals suficients per destacar, així el líder s'encimbella en el poder total fugint de la púrria ruïna i amorfa, que ha de ser menyspreada o ignorada perquè són púrria per naturalesa. Félix de Azúa creu que les peixateres són sers inferiors i es pot emprar el seu ofici per degradar una alcaldessa. En temps del franquisme era freqüent escoltar «verdulera», peixatera, escombriaire, escarràs, bastaix, per denigrar les persones, oficis senzills, exercits per gent sense preparació escolar, encara passa amb el mot «pallasso» o amb el terme xenòfob «gitano». L'acadèmic ha declarat: «Abans en el franquisme hi havia menys corrupció i resta un franquisme simpàtic dissimulat de democràcia».

30.000 estelades ahir al partit de Champions 
Cartell ahir per el partit al Camp Nou 
Entitats, com ara Drets i la Plataforma ProSeleccions Esportives Catalanes, van distribuir 30.000 estelades en els moments previs al partit de Champions League que ahir al vespre va enfrontar al FC Barcelona i el Cèltic de Glasgow. Les existències s’han esgotat gràcies a la feina de desenes de voluntaris organitzats en diversos grups que s’han repartit pels accessos al camp, per oferir-les a tot aquell qui ho desitgés. Aquesta iniciativa està emmarcada en un seguit d’accions per demanar a la UEFA que respecti la llibertat d’expressió dels aficionats del FC Barcelona que han mostrat el seu rebuig a la decisió de multar el Barça per les estelades i els crits d’independència dels seus aficionats als partits de la Champions League. Les entitats convocants han volgut contribuir a aquest gest de protesta i defensa d’un símbol democràtic que no hi ha cap llei que prohibeixi i al que fins i tot el Parlament de Catalunya ha donat suport en una resolució.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada