divendres, 9 de setembre del 2016

236) CRÒNICA DUES-CENTES TRENTA SIS DE LA CROADA DE L’ESPANYA NEGRA CONTRA LA GENT CATALANA

Albert Velasco, el conservador del Museu de Lleida 
#TotssomAlbertVelasco: triomfa la campanya contra la denúncia de l’Ajuntament de Sixena, que atribueix falsament l’incendia el 1936 del monument romànic a la Columna Durruti. 
Mostres de suport a Twitter a l'historiador i conservador del Museu de Lleida. 
Ombres sobre el substitut de Soria. 
El Tribunal de Comptes qüestiona un contracte atorgat per Latorre a la seva antiga empresa quan era número dos d'Economia. 
Agressió feixista a un militant de la CUP Palma. 



[Barcelona (República Catalana) 09/09/2016] 
L’AMIC DEL POBLE 

Aquest amic del poble treballador aquests dies es troba davant dos fronts oberts d’injúries greus: l’afer Sixena i els atacs a Carles Fontserè, però igual que Marat abans de ser assassinat per una realista no callarem.
L’historiador Albert Velasco ha trobat a Twitter el suport de gents arran de la denúncia que l’Ajuntament de Vilanova de Sixena ha decidit que li posarà. El ple municipal d’aquest consistori dels Monegres (Osca) ho ha decidit després dels articles que Velasco, també conservador del Museu de Lleida, va publicar als diari ‘El País’ i ‘Punt Avui’ on argumentava que els mateixos veïns de Sixena van ser qui van cremar el monestir romànic de Santa Maria al començament de la Guerra Civil, en comptes del que defensa el Consistori amb la injúria que fou la Columna Durruti amb milicians proletaris de la CNT i la FAI arribats de Barcelona l’estiu de 1936.

Suports diversos 
El hashtag #TotsSomAlbertVelasco, que ha arribat a ser trending topic a Catalunya, és una mostra de solidaritat contra l’atac l’Ajuntament de Sixena. Desenes de persones i entitats l’han fet servir en les últimes hores, com ara la candidatura lleidatana Crida per Lleida-CUP, l’eurodiputat del PDC Ramon Tremosa, el mateix Museu de Lleida, la Federació Regional d’ERC Lleida o bé la directora de la revista ‘Auriga’, Montserrat Tudela, la impulsora del ‘hashtag’ #TotsSomAlbertVelasco.

Ombres sobre el substitut de Soria 
Fernando Jiménez Latorre 
La candidatura per representar el Govern espanyol al Banc Mundial porta cua fins i tot després de la renúncia de l'exministre José Manuel Soria. El seu substitut, Fernando Jiménez Latorre, va intervenir en una adjudicació per 7,2 milions d'euros que el Tribunal de Comptes qüestiona. Aleshores era secretari d'Estat d'Economia. Es tracta del contracte d'auditoria sobre la banca espanyola, obtingut el 2012 per Oliver Wyman, empresa matriu de NERA Economic Consulting amb seu a l'estat nord-americà --i paradís fiscal-- de Delaware, a la qual havia treballat Latorre. Segons dades del Registre Mercantil, Latorre era apoderat de NERA. El Tribunal de Comptes va assenyalar que havia mancat transparència en el procés de selecció. En aquesta adjudicació directa, un dels requisits era la independència dels auditors. Latorre era, en aquell moment, president del comitè que supervisava les tasques de les auditores, així com número dos del ministre Luis de Guindos.

Agressió feixista a un militant de la CUP Palma 
El dilluns 5 de setembre un militant de la CUP Palma (Illa de Mallorca) ha estat agredit als carrers de Ciutat. Cap a les 20:10h, just davant els jutjats del carrer Ballester, el militant demanà a un tipus el motiu pel qual arrabassava adhesius de la paret amb missatge feminista. L’home contestà «porque me sale de los», però sense acabar la frase es girà i, aparentment en reconèixer el membre de la CUP, li digué «háblame en cristiano!» i es llença cap a ell. Cada vegada més nerviós, aixecà el puny amenaçant-lo amb pegar-li metre deia: «te abriré en canal», «te voy a matar» i altres amenaces per l’estil, sempre amb el puny aixecat. Sense que el militant pogués dir res, el feixista el va colpejar en repetides ocasions, fins que, la víctima l'aconseguí despistar i aconseguí partir amb la bicicleta, segons informa dBalears.

Ja la Plaça de la Porta Pintada el membre de la CUP Palma explicà el succeït a una patrulla de la Policia Local 
Destrosses feixistes al Casal Voltor Negre 
Davant aquests fets, des de la CUP Palma i Alerta Solidària declaren que «estam davant una nova agressió feixista que no pot quedar impune, ni legalment ni socialment». Igualment, les dues entitats independentistes estudien la possibilitat de presentar una denúncia legal per agressions i amenaces de mort. «El feixisme actua amb impunitat a la nostra ciutat: ja hi ha massa atacs que no han estat resolts i els agressors han quedat impunes. En la memòria de totes hi ha, entre d’altres, l’atac al Casal Voltor Negre, del qual no se n’ha tornat a saber res» declaren en un comunicat. Les dues entitats també es comprometen a seguir «treballant per fer de la nostra ciutat una espai de convivència on la diversitat sigui vista com a quelcom positiu i enriquidor. Un espai on el feixisme, racisme i masclisme siguin només rèmores d’un passat llunyà» i renoven també el compromís de «reafirmar-nos en la nostra lluita i continuar aquesta amb més força que mai». «No podem permetre que intolerants d’aquest tipus escampin l’odi pels nostres barris» conclouen.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada