dimarts, 9 d’agost del 2016

Crueltat animal a les indústries de la carn a Osona: Le Porc Gourmet

Molts animals no van suportar la forta calor i van morir abans d'entrar a l'escorxador.  Acumulació de porcs a ple sol al polígon de Santa Eugènia de Bages. 
Una avaria a l'escorxador provoca que els camions carregats d'animals vius s'hagin d'esperar a la via pública durant més d'un dia. 
L'Ajuntament reclama que s'habiliti una zona en condicions. 
Diversos camions amb animals al seu interior ahir al migdia a l'entrada de l'escorxador de Le Porc Gourmet de Santa Eugènia de Berga (Osona) 

















TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 09/08/2016 
Santa Eugènia de Bages (Osona).-

Llegim en la premsa convencional aquesta situació de manifesta crueltat animal. Els darrers dos dies,els voltants de l'escorxador de Le Porc Gourmet, a Santa Eugènia de Berga, han mostrat una imatge de crueltat animal a causa d'una avaria a l'escorxador i per la falta d'espai adequat per poder absorbir el gran volum de camions que s'hi han aplegat.
Diumenge es va haver de deixar de matar porcs, i els camions carregats d'animals vius que hi continuaven arribant es van anar acumulant a la via pública. Més enllà de la forta pudor, el més malparat va ser el bestiar, ja que molts animals no van suportar la forta calor i van morir abans d'entrar a l'escorxador. L'avaria es va arreglar diumenge al vespre, però ahir encara hi havia camions estacionats al carrer esperant el seu torn per entrar a l'escorxador.
L'acumulació de camions al voltant de l'escorxador és un fet conegut i denunciat per l'Ajuntament de Santa Eugènia de Berga (Osona), i des de fa un temps s'obliga l'escorxador que cap vehicle amb animals vius al seu interior pugui estacionar al carrer: “Ho vam solucionar, però els fets de diumenge van ser puntuals. Vam arribar a comptar fins a 38 camions a l'exterior carregats amb porcs. Ens vam personar a l'entrada, ens van comentar que era una avaria i el que no podíem fer era multar els camioners, que no en tenien cap culpa. A nivell sanitari, la Generalitat ha de garantir el benestar animal i la qualitat per al consum humà, i sí que va intervenir-hi”, explica l'alcaldessa del municipi, Anna Franquesa.

Buscant una solució 
Segons la premsa convencional l'escorxador de Le Porc Gourmet és un dels més grans d'Osona i es troba en un poble de poc més de dos mil habitants. Des de fa temps, l'Ajuntament i l'empresa treballen plegats per minimitzar l'impacte negatiu --trànsit, pudors, condicions laborals-- en un entorn poc preparat. Precisament per casos puntuals com el de diumenge, i per reduir l'acumulació de camions al municipi, Franquesa explica que Le Porc Gourmet té previst adequar un espai que serveixi d'aparcament i de zona de descans per als transportistes de bestiar: “És un problema de l'empresa i els hem instat a buscar una solució. Sembla que ja tenen un terreny a prop de la variant de Calldetenes, però fins que no s'obri, no se'n podrà disposar. Ha de servir perquè tant els animals com els camioners tinguin bones condicions i no molestin quan s'esperen per entrar a l'escorxador o bé quan descansen”, destaca l'alcaldessa. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada