dijous, 11 d’agost del 2016

Aprofiten la crisi de l'aigua de la Bisbal de l’Empordà i Forallac per fer negoci

L'Ajuntament bisbalenc se'n desmarca totalment i comença el repartiment de garrafes a Càritas.
Els pous de captació d’aigua de Castell d’Empordà contaminats per herbicides, envoltats de conreus de blat de moro híbrid que toleren els herbicides causants de la contaminació.
Un dels pous de captació d'aigua de Castell d'Empordà contaminat per herbicides, envoltat de nocius conreus de blat de moro híbrid que s'han assenyalat com a causants de la contaminació 








TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 11/08/2016 
La Bisbal/Forallac (Baix Empordà).- 

Llegim en la premsa convencional que en els municipis de la Bisbal d'Empordà i Forallac (Baix Empordà) l'excés de concentració de dos herbicides en l’aigua de boca ha estat vista com una oportunitat de negoci per una empresa que ven «el millor sistema de tractament d'aigua del món» (sic). Ahir, en diversos habitatges de la Bisbal d’Empordà hi havia publicitat d'aquesta empresa en paper amb dos missatges diferents, un dels quals fa referència als dos herbicides detectats a la xarxa d'aigua dels dos municipis i que han provocat que l'Agència de Salut Pública de Catalunya alertés que «no és apta ni per beure ni per cuinar». «Soluciona els problemes de Diuron i Terbutilazina», encapçala aquesta targeta publicitària.
L'Ajuntament de la Bisbal d'Empordà es va desmarcar totalment d'aquesta publicitat i de l'empresa. Fonts de l'equip de govern local també van concretar que Sorea, l'empresa que gestiona el servei municipal del subministrament d'aigua, no realitza analítiques als habitatges --coincidint amb aquest episodi de contaminació de l'aigua potable, veïns de Corçà (Baix Empordà) han rebut trucades en que també els oferien analitzar l'aigua de l'aixeta--.
La publicitat que van rebre els domicilis de la Bisbal juga amb la contaminació que hi ha actualment als pous del Daró, amb altres tipus de contaminants i el risc per a la salut que pot comportar beure directament de l'aixeta: «Beu aigua pura»; «qualitat d'aigua 99,99% segura», suposadament, amb el sistema de tractament que


Repartiment d’aigua 
D'altra banda, Càritas de la Bisbal d'Empordà va repartir ahir a la tarda un palet de 90 garrafes d'aigua de vuit litres per a la gent que s'hi va adreçar. Inicialment, havien de ser per a persones en situació econòmica precària, però la regidora d'Acció Social, Maite Bravo, va manifestar que es repartirà a tothom. Divendres en repartirà la Creu Roja. L'àrea d'Acció Social de l'Ajuntament finança l'actuació i es mantindrà fins que hi hagi una solució per a l'aigua de l'aixeta.

Blat de moro híbrid tolerant dels herbicides 
Els pous de captació d’aigua de boca que hi ha a Castell d’Empordà, a  Llaneres (la Bisbal d’Empordà), contaminats per herbicides, es troben envoltats de nocius conreus de blat de moro híbrid que toleren els herbicides (Varietat feta Tolerant als Herbicides: VrTH) causants de la contaminació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada