dilluns, 18 de juliol del 2016

Vaquetes de nou a Torroella de Montgrí que costa l’alcaldia a CiU

Ja estan aixecant, a l’espai d’un petit descampat, la tanca amb fustes i una reixa per fer-hi un acte que molta gent pensava que ja no es duria mai més a terme 







TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 18/07/2016 
Torroella de Montgrí (Baix Ter, Baix Empordà).- 

Llegim que a Torroella de Montgrí la Penya San Marcos ja prepara la tauromàquia de les vaquetes de cara la festa major d’agost. Ja estan aixecant, a l’espai d’un petit descampat, la tanca amb fustes i una reixa per fer-hi un acte que molta gent pensava que ja no es duria mai més a terme al Baix Ter: les vaquetes, comptant, en definitiva, com a raó a favor l’anomenat vot de qualitat de l’encara actual alcalde convergent, emès a la votació tan ajustada que es va fer al consistori en contra de la continuïtat del maltractament animal.
Bé cal assenyalar de bon inici que el divertiment a costa del patiment dels animals no té sentit en el que es considera un estat europeu de dret –el mateix passa a Portugal i a la República francesa--,  per això costa tant entendre la persistència dels correbous en qualsevol festa local. I no val remetres al pretext de tradicions, perquè al Baix Ter fa pocs anys que es va importar això de les vaquetes per part de la Penya San Marcos.
Per tant, el fet que a Torroella es facin els correbous amb motiu de la festa major per Sant Genís des de fa 36 anys, per a res no pot suposar ni menys forçar que no s’hagi de bandejar això i canviar, si cal, per una altra mena d’activitat festiva molt més d’acord amb les tradicions populars del territori, com ara estirar la corda o fer curses de sacs.
La prova és que a Olot (la Garrotxa), que tenia una tradició arrelada del temps que hi havia guarnició militar espanyola, amb militars de Navarra, en aquesta qüestió, ja no es farà: l’Ajuntament olotí va fer una consulta sobre el futur del correbou i el veïnat van votar en contra. I tot i que la consulta no era vinculant, l’alcalde d’Olot, també de CiU, va dir que farien allò que volia la majoria. Cal, doncs, anar adaptant les festes populars amb animals a la sensibilitat cap als seus drets, entre els quals l’extirpació del seu patiment o mort és el primer.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada