dijous, 9 de juny del 2016

Salvem l'Empordà de Purins vol que s'aturin els permisos per a granges

Membres de Salvem l'Empordà de Purins col·locant un cartell al mural de la plaça Vila d'Ordis 
Contaminació dels aqüífers per nitrats  








TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 09/06/2016 
Figueres (Alt Empordà).- 

Llegim a la premsa convencional la plataforma Salvem l'Empordà de Purins demana al Govern de la Generalitat que declari una aturada temporal de totes les tramitacions per a noves granges i ampliacions de les existents fins que no hi hagi una regulació del sector.
La plataforma té previst reunir-se avui amb el Govern de la Generalitat per informar-se de l'estat de la redacció del pla director urbanístic de les explotacions ramaderes anunciat recentment i per reclamar que es faci efectiva la moratòria immediatament. “Volem exposar que el problema és transversal i s'ha de tractar i resoldre coordinadament des de diferents departaments de la Generalitat” Per això, també es té previst demanar una reunió amb el Departament de Salut de la Generalitat perquè una de les seves preocupacions principals és la contaminació de les aigües i l'efecte sobre la salut i el benestar de les persones.
Dins d'aquestes mobilitzacions per denunciar la contaminació dels aqüífers per nitrats, representants de la plataforma es van reunir la setmana passada amb membres de tres comissions parlamentàries --de Territori, d'Agricultura i de Medi Ambient-- per plantejar-los la qüestió.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada