dilluns, 6 de juny del 2016

Marxa del llac de Vallcera a la jaça de Ganyades, als Angles, contra un enorme projecte d’esquí

Quatre centes persones van participar en la protesta del Capcir 






TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 06/06/2016 
Els Angles (Capcir).- 

Llegim en la premsa convencional que es va organitzar ahir diumenge al matí des del llac de Vallcera fins a la jaça Ganyades (els Angles, Capcir) una marxa de quatre centes persones oposició al projecte ‘Grand domaine skiable’.
La cobla Tres Quarts va interpretar Els Segadors a Vallcera. A la jaça de Ganyades es va concentrat la gent. L’antic alcalde dels Angles, Christian Blanc, va presentar el col·lectiu opositor i va donar la paraula a qui volgués intervenir.  Blanc va explicar: "Quan el projecte del  ‘Grand domaine skiable’ es va anunciar, hi va haver amics que van dir-me que calia fer l'impossible per aturar-lo". Al no poder convèncer els altres antics alcaldes, finalment Blanc va crear aquest col·lectiu opositor junt amb altres amics, com Antoine Glory.  
Les diverses intervencions van girar en un mateix sentit, respectar les zones protegides existents, tot denunciant l'aberració del projecte d’esquí. Es va llegir de un escrit de suport a la marxa del Capcir enviat per José Bové: "Forçar la natura, voler-la sotmetre i destruir-la, això sempre acaba per tornar-se contra vosaltres mateixos". Agnès Langevine, vicepresidenta de la Regió va manifestar el seu suport al col·lectiu opositor i va exposar que el projecte no es compatible amb la declaració de Parc Natural, la defensa de la biodiversitat i l’impacte que això tindria en l’escalfament climàtic.  Louis Thouvenot, forestal jubilat va cridar a defensar aquest paisatge que volen saquejar a fi de desenvolupar un model d’esquí industrial, "quan hi ha tantes altres coses a fer". Roland Perrin, ramader: "El projecte potser 30 anys enrere hauria sembla realista, però ara repercutiria en les pastures i les obres pertorbarien les vaques". Patrick Capela, de Donasan (Ariejà): "Ja han remogut molt i ara fan una fugida en avant, just quan el negoci de la neu s’enfonsa".
En la trobada es van acordar tres punts: la reclamació solemne d'abandonar aquest projecte, designar Christian Blanc i Antoine Glory portaveus del col·lectiu opositor i autoritzar-los a continuar per la via judicial l’oposició a tota decisió que es prengui a fi de realitzar aquest projecte. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada