dijous, 9 de juny del 2016

Exposició al MUME, a la Jonquera, de les imatges ‘Arquitectura Espanyola, 1939-1975’ de Domènec

De l’11 de juny fins el 31 de desembre.  
Nombroses infraestructures públiques i edificis estatals, del Canal de Guadalquivir al sinistre Valle de los Caídos, van ser construïts per l’Estat o per empreses privades amb la concessió pertinent, emprant una mà d’obra captiva i barata. 





TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 09/06/2016 
La Jonquera (Alt Empordà).

De l’11 de juny fins al 31 de desembre de 2016 es podrà veure al hall del MUME, a la Jonquera (Alt Empordà), el projecte ‘Arquitectura Española, 1939-1975, de l’artista visual, Domènec. Es tracta d’una sèrie de 10 imatges, copia digital sobre alumini. 45 x 60 cm c/u.
Després de la Guerra Civil centenars de milers de presoners republicans van ser condemnats a treballs forçats. En una pràctica que s’estengué fins molt mes enllà de la postguerra. Nombroses infraestructures públiques i edificis estatals, del Canal de Guadalquivir al sinistre Valle de los Caídos, van ser construïts per l’Estat o per empreses privades amb la concessió pertinent, emprant una mà d’obra captiva i barata. Perfectament delineats, Domènec ofereix un catàleg, tant precís com inquietant, d’algunes de les obres que es van realitzar amb el sacrifici de presoners republicans. En l’objectivitat i el contrast, en la freda i incòmoda catalogació, se’ns revela el rastre arquitectònic d’un crim humà i polític.
Domènec és artista visual. Més informació sobre la seva trajectòria a:
[www.domenec.net]

http://www.museuexili.cat/index.php?option=com_eventlist&view=details&id=258%3Aart-i-memoria-domenec&lang=ca 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada